• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
En frisse look in het interieur

Voegen kleuren

De juiste voegkleur bepalen is van belang voor het uiteindelijke resultaat van het tegelwerk bij jou in huis. Het is dus belangrijk om daar goed over na te denken voor je ermee aan de slag gaat.

Neem contact op

Niet alleen vergt het schoonmaken van natuursteen aandacht, je wilt ook dat de voegen er schoon en nieuw uit blijven zien. Schone voegen tussen de tegels geven je badkamer en keuken een frisse uitstraling. Je kunt voegen kleuren in een lichte tint of juist voor contrast gaan. Hoe bepaal je welke kleur het best bij de tegels past?

Je kan nóg zo’n mooie tegels kopen, de voegen kunnen het geheel maken of kraken. Daarom is het minstens zo belangrijk om na te denken over de kleur van de voegen tussen de tegels. Wil je de nadruk leggen op de tegels zelf of wil je juist het patroon waarin de tegels zijn gelegd accentueren? Dit zijn de populairste mogelijkheden.

 

Voegen kleuren: welke tint past bij de tegel?

De meest gekozen kleur voor voegen is en blijft nog altijd wit tot witgrijs. In de badkamer worden vaak witte tegels gebruikt waardoor het één geheel lijkt. De ruimte oogt hierdoor veel rustiger en de aandacht trekt vanzelf naar de tegels en niet naar de voegen.

Het nadeel van wit is alleen dat je er sneller vuil op ziet. In badkamers (maar ook keukens) krijgen voegen na verloop van tijd een gelige kleur. Dit kun je grotendeels voorkomen door regelmatig te poetsen. Is het daar al te laat voor? Gele voegen zijn relatief makkelijk schoon te maken met wat bleek of natuurazijn en een tandenborstel. Echter kan dit wel de voegen – en misschien nog wel belangrijker de tegels zelf – beschadigen. Wees hiermee dus extreem voorzichtig. Gebruik liever wat minder agressieve schoonmaakmiddelen zoals soda.

Voegen kleuren voor contrast

Vind je wit te saai of ben je bang voor gele aanslag? Dan zijn er genoeg andere én gewaagde opties om voor te gaan. Wil je tegels extra benadrukken? Ga dan voor een contrasterende kleur. Witte tegels kun je afwerken met donkergrijze voegen. Ga je voor zwart? Weet dan wel dat een ruimte hierdoor druk kan ogen. Breng dan in de rest van het interieur wat rust aan.

Nog steeds te saai voor jou? Voegen kleuren kan natuurlijk ook in alle andere kleuren van de regenboog. Wat dacht je van een rode kleur tussen de witte tegels of donkerblauw tussen lichtblauwe tegels? Een waanzinnig eindresultaat kan in ieder geval niet missen.

Meer diensten die wij uitvoeren bij onze klanten

Naast het kleuren van uw voegen bieden wij meerdere diensten aan. Lees meer over uw vloer polijsten, uw vloer reinigen middels dieptereiniging, kristalliseren en cementsluier verwijderen.