Optimale bescherming van de vloer

Travertin impregneren

Natuursteen lijkt misschien ontastbaar, toch kunnen stof en vloeistoffen het oppervlakte aantasten. Een impregnatielaag zorgt voor directe bescherming tegen invloeden van buitenaf en houdt travertin in topconditie.

Neem contact op

Travertin toepassingen dien je altijd goed te bescherming tegen invloeden van buitenaf. Of het nou gaat om een vloer, wand of meubelstuk, deze natuursteen zal je goed moeten beschermen. Travertin impregneren is de beste manier om het gesteente goed te beschermen tegen vocht en vuil.

Travertin is een zoetwaterkalksteen en heeft een wat grovere structuur dan marmer. De vloer is gekenmerkt door karakteristieke gaatjes, die zijn ontstaan tijdens de vorming van de steen. De steen is opgebouwd uit laagjes kalk die elkaar bedekken. 

 

Travertin impregneren

Wanneer je travertin optimaal wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf, raden we je aan om deze natuursteen te laten impregneren. Travertin impregneren kan snel en efficiënt gebeuren. Je kunt zelfs je meubels gewoon in huis laten staan.

Wanneer je ervoor kiest om je vloer te laten impregneren, zal er een impregneerlaag worden aangebracht op het oppervlak. Dat kan zowel de vloer zijn als een wand van travertin. Deze beschermende laag bevindt zich in de toplaag van de vloer waardoor deze een vocht- en vuilafstotende functie krijgt. Hierdoor trekt vuil en vocht minder goed in travertin en kun jij langer genieten van een mooie vloer in huis.

Waarom is impregneren zo belangrijk?

Een kopje koffie morsen op travertin is een stuk minder erg als je de vloer hebt laten impregneren. Je hebt meer tijd om schoon te maken en de vlekken zullen makkelijker verdwijnen, omdat deze niet direct in de steen trekken. Als je travertin impregneert is het niet meer vatbaar voor schimmels en algen en aantasting van de steen zal minder snel voorkomen. De steen behoudt zo nu eenmaal langer zijn schoonheid. 

Naast dat impregneren een beschermlaag aanbrengt op de vloer, krijgt je vloer ook haar glans weer terug en heeft het zelfs een kleurverdiepende werking. Weet dus wel dat wanneer je een (travertin) vloer laat impregneren, deze na het proces een andere look zal krijgen.

Wanneer laat je travertin impregneren?

Zowel travertin dat je nieuw laat leggen als al bestaand travertin kan je laten impregneren. Wat wel belangrijk is om op te letten, is dat je bij een nieuwe travertin vloer altijd 4 weken wacht, totdat je het impregneert. Anders zou er een kans kunnen bestaan dat de lijm of het voegmiddel niet voldoende droog of uitgehard is. Wacht je niet 4 weken, dan zou het vocht dat onder de tegel zit niet meer weg kunnen. We raden aan om in die weken niet te poetsen met zeep. 

Zelf doen of laten doen?

Je kunt zelf aan de slag gaan met impregneermiddel, maar over het algemeen raden we aan om travertin te laten impregneren door een specialistisch bedrijf of een expert. Zij kunnen in een oogopslag zien welke manier en middelen nodig zijn om jouw vloer de bescherming te geven die nodig is. 

Zo gaat Floorcare te werk

Zodra het oppervlak goed gereinigd is door een van onze collega’s, beginnen we aan het aanbrengen van de beschermlaag. Dat doen we met specialistisch materiaal waar onze in-house experts veel ervaring mee hebben. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.