• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Optimale bescherming van de vloer

Travertin impregneren

Natuursteen lijkt misschien ontastbaar, toch kunnen stof en vloeistoffen het oppervlakte aantasten. Een impregnatielaag zorgt voor directe bescherming tegen invloeden van buitenaf en houdt travertin in topconditie.

Neem contact op

Travertin toepassingen dien je altijd goed te bescherming tegen invloeden van buitenaf. Of het nou gaat om een vloer, wand of meubelstuk, deze natuursteen zal je goed moeten onderhouden middels verschillende behandelingen. Travertin onderhoud bestaat uit verschillende behandelen. Travertin impregneren is de beste manier om het gesteente goed te beschermen tegen vocht en vuil.

Travertin wordt vaak verward met marmer, maar is absoluut een andere steensoort. Deze zoetwaterkalksteen wordt gekenmerkt door karakteristieke gaatjes welke zijn ontstaan tijdens het vormingsproces van de steensoort.

 

Travertin impregneren

Wanneer je travertin optimaal wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf, raden we je aan om deze natuursteen te laten impregneren. Travertin impregneren kan snel en efficiënt gebeuren. Je kunt zelfs je meubels gewoon in huis laten staan.

Wanneer je ervoor kiest om je vloer te laten impregneren, zal er een impregneerlaag worden aangebracht op het oppervlak. Dat kan zowel de vloer zijn als een wand van travertin. Deze beschermende laag bevindt zich in de toplaag van de vloer waardoor deze een vocht- en vuilafstotende functie krijgt. Hierdoor trekt vuil en vocht minder goed in travertin en kun jij langer genieten van een mooie vloer in huis.

Waarom is impregneren zo belangrijk?

Een impregneerlaag zorgt er direct voor dat een travertin oppervlak beter is beschermd tegen externe factoren die schade kunnen aanrichten zoals vlekken. Wanneer je vloeistoffen morst op een geïmpregneerd vlak, kunnen deze vlekken veel gemakkelijker worden verwijderd en trekt dit niet in zo snel in de steen. Ook de vorming van schimmels en algen wordt hiermee tegengegaan.

Naast dat impregneren een beschermlaag aanbrengt op de vloer, krijgt je vloer ook haar glans weer terug en kan er optioneel worden gekozen voor een kleurverdiepend middel. Wees je er wel van bewust  dat wanneer je een travertin vloer laat impregneren, deze na het proces een compleet andere look kan hebben.

Wanneer laat je travertin impregneren?

Travertin kan ten alle tijden worden geïmpregneerd. Zowel oude oppervlakken als oppervlakken die onlangs zijn aangelegd. Let er bij deze laatste groep wel op dat er minstens een maand wordt gewacht na aanleg van de vloer. Zo weet je zeker dat het lijm en/of het voegmiddel voldoende uitgehard is en dit niet meer beschadigd kan raken.

Zelf doen of laten doen?

Wij raden altijd aan het impregneren van natuursten over te laten aan een specialistisch bedrijf. Zij kunnen in een oogopslag zien welke manier en middelen nodig zijn om jouw vloer de bescherming te geven die nodig is. 

Zo gaat Floorcare te werk

Zodra het oppervlak goed gereinigd is door een van onze collega’s, beginnen we aan het aanbrengen van de beschermlaag. Dat doen we met specialistisch materiaal waar onze in-house experts veel ervaring mee hebben. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Andere natuursteen soorten laten impregneren

Niet elke natuursteen soort kan op eenzelfde manier worden behandeld. Omdat elke natuursteen soort weer andere technische eigenschappen heeft is het belangrijk dat het juiste impregneermiddel wordt gebruikt tijdens de behandeling. Lees meer over natuursteen impregneren in het algemeen, marmer impregneren, graniet impregneren, hardsteen impregneren en leisteen impregneren.