• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Verwijder krassen en oneffenheden op de vloer

Terrazzo polijsten

Helaas zal terrazzo na verloop van tijd doffer worden en haar glans verliezen. Door je vloer jaarlijks te polijsten wordt oppervlakkige schade weggepoetst en is je vloer weer als nieuw.

Neem contact op

Na verloop van tijd zal ook een terrazzo vloer haar glans deels verliezen en een doffe look krijgen. Er zijn verschillende behandelingen die je kunt laten uitvoeren om je vloer weer als nieuw te krijgen. Terrazzo polijsten zorgt ervoor dat oppervlakkige schade zoals krassen en oneffenheden wordt weggewerkt. Hierdoor krijgt je vloer haar oorspronkelijke glans weer terug. 

Terrazzo onderhoud dient op de correcte manier uitgevoerd te worden. Hierdoor behoudt de natuursteen haar eigen kenmerkende eigenschappen. Terrazzo polijsten is dé manier om je vloer haar pracht en praal weer terug te geven.

 

Terrazzo polijsten

Wanneer een terrazzo vloer intensief wordt gebruikt, zal er na verloop van tijd een doffe waas ontstaan op de vloer. Daarnaast kan vuil, stof en zand er voor zorgen dat er krassen ontstaan in de toplaag van de vloer. Deze merk je vaak pas op wanneer het al te laat is.

Wanneer je een terrazzo vloer laat polijsten, wordt oppervlakkige schade weggeschuurd. Ook oneffenheden in de vloer kunnen worden bijgewerkt tijdens het polijsten. Je vloer krijg haar oorspronkelijke glas weer terug. Dit doen we bij Floorcare door gebruik te maken van professioneel apparatuur wat geschikt is voor jouw vloer.

Zo gaat Floorcare te werk

Allereerst beginnen we met het voorbereiden van de vloer. Dit doen we door resten hardnekkig vuil (zoals olie en lijm) weg te halen. Hierna zal het stenen oppervlak worden opgeschuurd met een diamantschijf (ook wel polijstschijf genoemd). Het terrazzo oppervlak wordt gedicht en er ontstaat opnieuw een prachtige glans aan het oppervlak. Wanneer de steen wordt gedicht en haar glans terugkrijgt noemen we dit zoeten.

Na het zoeten (een tussenstap na het schuren en voor het polijsten) kan daadwerkelijk aan het polijsten worden begonnen. Hier wordt een zeer fijne diamantpad gebruikt zodat de bovenste laag kan worden voorzien van een mooie glanslaag.

Net het polijsten is het belangrijk de vloer nog af te werken met bijvoorbeeld een impregneerlaag of antisliplaag. dat laatste is met name in de badkamer van belang. Middels het impregneren wordt een beschermende laag toegevoegd waardoor de toplaag een vuil- en vochtafstotende functie krijgt.

Hoe vaak moet je terrazzo laten polijsten?

Het voldoet in de meeste gevallen een terrazzo vloer eenmaal per jaar te laten polijsten. Bij minder intensief gebruik van een ruimte voldoet een in de twee jaar. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

Een stralend eindresultaat

Terrazzo polijsten? Laat je dan altijd adviseren door een van onze experts. Het is goed om te weten dat een gepolijste vloer een andere uitstraling heeft dan een niet gepolijste vloer. Natuurlijk kun je zelf bepalen in welke mate je de vloer wilt laten glazen, variërend van hoogglans tot een mattere look. We raden aan om terrazzo vloeren eenmaal per jaar te polijsten voor optimaal onderhoud van de vloer.

Andere soorten natuursteen laten polijsten

Vrijwel alle natuursteen soorten kunnen middels polijsten worden opgeknapt. Leisteen polijsten behoort helaas niet tot de mogelijkheden, maar dit type natuursteen kunnen we op andere manieren laten stralen.

Geen leisteen in huis? Lees meer over natuursteen polijsten in het algemeen, marmer polijsten, graniet polijsten, hardsteen polijstentravertin polijsten of een granito vloer polijsten.