Verwijder krassen en oneffenheden op de vloer

Terrazzo polijsten

Helaas zal terrazzo na verloop van tijd doffer worden en haar glans verliezen. Door je vloer jaarlijks te polijsten wordt oppervlakkige schade weggepoetst en is je vloer weer als nieuw.

Neem contact op

Na verloop van tijd zal ook een terrazzo vloer haar glans deels verliezen en een doffe look krijgen. Er zijn verschillende behandelingen die je kunt laten uitvoeren om je vloer weer als nieuw te krijgen. Terrazzo polijsten zorgt ervoor dat oppervlakkige schade zoals krassen en oneffenheden wordt weggewerkt. Hierdoor krijgt je vloer haar oorspronkelijke glans weer terug. 

Een vloer van terrazzo dient op de juiste manier onderhouden te worden. Hierdoor behoudt de natuursteen haar eigen kenmerkende eigenschappen. Terrazzo polijsten is dé manier om je vloer haar pracht en praal weer terug te geven.

 

Terrazzo polijsten

Wanneer een terrazzo vloer intensief wordt gebruikt, zal er na verloop van tijd een doffe waas ontstaan op de vloer. Daarnaast kan vuil, stof en zand er voor zorgen dat er krassen ontstaan in de toplaag van de vloer. Deze merk je vaak pas op wanneer het al te laat is.

Wanneer je een terrazzo vloer laat polijsten, wordt oppervlakkige schade weggeschuurd. Ook oneffenheden in de vloer kunnen worden bijgewerkt tijdens het polijsten. Je vloer krijg haar oorspronkelijke glas weer terug. Dit doen we bij Floorcare door gebruik te maken van professioneel apparatuur wat geschikt is voor jouw vloer.

Zo gaat Floorcare te werk

We beginnen altijd met het voorbereiden van de vloer, door resten van lijm en vuil weg te halen en door de steen te schuren. Daarna gebruiken we een diamantschijf om de terrazzo te schuren. Dit noemen we ook wel een polijstschijf. De structuur van de terrazzo wordt dichter en er komt een lichte glans, die gelijk de schoonheid van de steen laat zien. Deze stap noemen we ook wel zoeten. Eventueel bewerken we steen nog met een kleurverdiepende olie, die ook beschermt.

Vervolgens gaan we beginnen met het polijsten. We nemen een fijnere diamantschijf in de hand en zo wordt de bovenste laag nog glanzender. Terrazzo vloeren worden vaak meer gepolijst dan terrazzo in een badkamer of andere plek. Je wil namelijk niet hebben dat de vloer in de badkamer te glad wordt. 

Na het polijsten kunnen we de terrazzo gaan impregneren. Dit betekent dat we een beschermende laag toevoegen, die de steen beschermt van vuil, vocht en vet. Zo is het makkelijker om schoon te maken en onderhouden.

Hoe vaak moet je terrazzo polijsten?

We raden aan je vloer eenmaal per jaar te laten polijsten. Bij minder intensief gebruikt voldoet eens per twee jaar. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Een stralend eindresultaat

Terrazzo polijsten? Laat je dan altijd adviseren door een van onze experts. Het is goed om te weten dat een gepolijste vloer een andere uitstraling heeft dan een niet gepolijste vloer. Natuurlijk kun je zelf bepalen in welke mate je de vloer wilt laten glazen, variërend van hoogglans tot een mattere look. We raden aan om terrazzo vloeren eenmaal per jaar te polijsten voor optimaal onderhoud van de vloer.