• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Kleine en grote schade herstellen

Marmer repareren

Marmer is een natuursteen die zich makkelijk laat repareren. Floorcare is gecertificeerd specialist in het repareren van natuursteen. Na reparatie is het stenen oppervlak weer als nieuw.

Neem contact op

Elke dag leven en werken op een marmeren vloer laat nou eenmaal zijn sporen achter, ook bij correct marmer onderhoud. Soms zijn die sporen zo groot dat je onder andere diepe krassen en scheuren tegenkomt in marmer. Het verwijderen ervan is voor ons gelukkig een eenvoudige klus. Door onze jarenlange ervaring hebben we vrijwel alle soorten schade wel eens gezien en adviseren we je graag over het repareren van marmer. 

Als je scheuren, gaten of butsen tegenkomt in het marmer zijn er een aantal behandelingen die je kunt laten toepassen om je vloer weer als nieuw te krijgen. Zo kun je de vloer laten schuren, zoeten en polijsten: een 3-stappen proces. Oneffenheden, door gaten of ongelijk gelegde tegels, worden hiermee gecorrigeerd en weer gelijk gemaakt.

 

Marmer repareren waar schade is opgetreden

Wanneer je ervoor kiest om de vloer te herstellen middels schuren, zoeten en polijsten, zal dat proces er zo uit zien: allereerst zullen we je vloer behandelen met schuurmachines die zijn voorzien van diamantschijven. Hiermee gaan we over je vloer en de beschadigingen en (diepe) krassen. Dit is de voorbehandeling van het polijst proces. De vloer voelt hierna weer vlak aan en zal ook zeer grondig worden schoongemaakt. Hierna wordt de vloer gezoet. Dit is een soort schuren maar dan met veel fijnere diamantschijfjes. Tijdens dit proces worden ook kleine krasjes van de vloer verwijderd. De vloer krijgt hierdoor een grote mate van glans (zijdeglans). Dit kan uiteraard worden aangebracht naar wens want ook een matte afwerking behoort tot de mogelijkheden. Na dit stappenplan ziet de vloer er weer stralend uit.

Stap voor stap: zo repareert Floorcare marmer

Wanneer er schade optreedt aan marmer, kan dit op verschillende manieren worden hersteld. Onze werktechnieken zijn tegenwoordig zo gespecialiseerd dat we in vrijwel alle gevallen de schade zodanig kunnen herstellen dat je er niks meer van ziet.

Allereerst zal een schade-expert van Floorcare de schade bekijken. In veel gevallen ontvangen wij eerst enkele foto’s van de klant waarna al een eerste inschatting kan worden gemaakt van de ernst van de schade en eventuele reparatiekosten. Deze foto’s zijn niet alleen belangrijk voor onze expert maar ook voor uw verzekering. Wanneer u bent verzekerd tegen bijvoorbeeld brand- en waterschade, is het mogelijk het bedrag (of een deel ervan) van de gemaakte kosten terug te claimen van uw verzekering.

Wanneer de schade is opgenomen door een van onze experts, zal er een reparatieplan worden gemaakt en met u worden doorgenomen. In de meeste gevallen zullen wij één van de volgende technieken toepassen bij het repareren van marmer.

1. Marmer repareren middels de spotrepair techniek

Wanneer schade aan marmer enkel op kleine schaal – en dus heel lokaal – optreedt, kunnen we dit in de meeste gevallen repareren middels de spotrepair techniek. Hierbij wordt de schade enkel op de plek waar deze is ontstaan (mits niet uitgebreid) gerepareerd. Floorcare maakt hierbij gebruikt van de nieuwste tools en kwalitatieve producten. Gaten kunnen worden opgevuld met materialen die dezelfde technische eigenschappen en uiterlijke kenmerken hebben als marmer. Hierbij wordt er een 1-op-1 match gemaakt met het originele marmer. Omdat deze kleuren zeer nauwkeurig kunnen worden gematcht, garanderen wij een feilloos eindresultaat. Nadat een gat, buts, scheur of breuk is opgevuld met dit materiaal, harden wij dit uit met UV-licht. Wanneer dit proces is voltooid zullen we de vloer effenen en indien gewenst ook impregneren en/of polijsten zodat het eindresultaat optimaal is.

2. Marmer vervangen daar waar grote schade is opgetreden

Helaas kan het ook gebeuren dat de schade aan groter oppervlak betreft. Dit kan gebeuren wanneer lokale schade niet tijdig wordt gerepareerd, of wanneer een externe factor (zoals waterschade) veel grotere schade heeft aangericht. In dit geval zal een omvangrijkere reparatie nodig zijn om het marmer te herstellen. Dan kan het nodig zijn dat we een deel van het oppervlak of soms het volledige oppervlak moeten vervangen.

Spot je lokale schade aan marmer? Laat dit dan zo snel mogelijk herstellen om een omvangrijke reparatie (en hoge kosten) te voorkomen. Neem contact op met een van onze experts. Zij kunnen samen met u de schade doornemen en bepalen wat voor type herstel en bijkomende kosten nodig zijn.

Het repareren van andere natuursteen soorten

Elke natuursteen soort is uniek en heeft kenmerkende fysieke en technische eigenschappen. De ene steensoort is poreus en de ander is bijna niet te breken. Beiden behoeven een heel andere aanpak als het aankomt op reparatie. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen, graniet reparerenhardsteen reparerenleisteen reparerentravertin repareren, een granito vloer repareren en een terrazzo vloer repareren.