• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een beschermlaag op de vloer

Leisteen impregneren

Leisteen is een onderhoudsvriendelijke steen, en om het sfeervolle karakter van deze natuursteen te behouden raden we aan een leistenen vloer te impregneren.

Neem contact op

Leisteen wordt gekenmerkt door een donkere en matte kleur. Omdat leisteen uit samengeperste lagen bestaat, heeft het een ruw oppervlak. Dat oppervlak dien je goed te beschermen zodat je zo lang mogelijk kan genieten van een mooie vloer in huis. Leisteen impregneren is daarom de ideale oplossing.

Wanneer je leisteen laat impregneren, is je vloer veel beter beschermd tegen vocht en vuil. Dit krijgt de kans niet om de vloer in te trekken waardoor je vloer veel langer haar karakteristieke uiterlijk kan behouden. Deze behandeling maakt onderdeel uit van correct leisteen onderhoud.

 

Wat houdt leisteen impregneren in?

De beschermlaag die in de toplaag van de vloer wordt aangebracht, zorgt er ook nog eens voor dat de kleur van leisteen wordt verdiept. Zo krijgt de vloer meteen een heel andere uitstraling.

De voordelen van leisteen impregneren

Het levert je behoorlijk veel op wanneer je leisteen door een professional laat impregneren.

1. Vuil kan zich minder makkelijk hechten

En dat is niet alleen fijn omdat het dan schoner blijft in huis, het voorkomt en vertraagt zelfs het proces van slijtage. Als vuil zich namelijk wél snel en makkelijk hecht aan de vloer, kan dat op de lange termijn schade veroorzaken zoals vlekken, krassen en diepere scheuren. 

2. Het reinigen van je vloer wordt makkelijker

Ook het schoonmaken thuis wordt er een stuk relaxter op. Logisch eigenlijk want als vuil zich minder makkelijk hecht aan het oppervlak, hoef jij tijdens de wekelijkse grote schoonmaak een stuk minder hard te boenen.

3. Je vloer glanst weer als voorheen

Impregneren zorgt daarnaast ook voor een laagje glans op je vloer. Een natuurstenen vloer krijgt hierdoor echt weer haar originele uitstraling terug. Wie wil dat nou niet?

4. Bescherming tegen schimmel en groene aanslag

Schimmel en groene aanslag zal minder snel hechten op de steen en is beter beschermt tegen weersinvloeden. Zelfs de waterafstotende eigenschap van de steen zal verbeteren.

Wanneer moet je leisteen impregneren?

Het impregneren vindt over het algemeen plaats na andere behandeltechnieken zoals schoonmaken en het reinigen van leisteen. Het reinigen kan bestaan uit schuren en polijsten, of door het gebruiken van speciale reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor leisteen.

Een belangrijke tip is om altijd minimaal vier weken te wachten met het impregneren van een nieuw gelegde leistenen vloer. Je wilt namelijk voorkomen dat er vocht onder de tegel zit, dat door het impregneren niet meer weg kan komen. Het vocht blijft dan vastzitten onder de steen en dit kan vervelende vlekken opleveren. Wanneer een impregneerlaag is aangebracht blijft deze doorgaans 5-10 jaar zitten bij goed onderhoud.

Verschillende natuursteen soorten impregneren

Elk type natuursteen is uniek en wordt gekenmerkt door unieke samenstellingen en eigenschappen. Daarom is het ook belangrijk dat elke soort op de juiste manier wordt behandeld. Ook met impregneren is het belangrijk dat het juiste impregneermiddel wordt gebruikt tijdens de behandeling. Lees meer over natuursteen impregneren in het algemeen, graniet impregneren, marmer impregneren, hardsteen impregneren en travertin impregneren.

Elke steensoort vereist een unieke benadering en impregneermiddel wat special ontwikkeld is voor het type natuursteen dat in uw woning (of tuin) ligt.