• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Behoud het karakter van hardsteen

Hardsteen polijsten

In gebruik zal hardsteen helaas stukken doffer worden en is het oppervlak gevoelig voor krassen. Door een hardstenen vloer met regelmaat te polijsten wordt deze oppervlakkige schade weggepoetst.

Neem contact op

Een vloer van (Belgisch) hardsteen, dient van het juiste onderhoud te worden voorzien. Hardsteen onderhoud bestaat onder andere uit het implementeren van een goede schoonmaakroutine. Hardsteen bestaat voor het overgrote deel uit kalk en kan dus snel vormen van slijtage vertonen. Gelukkig kunnen we deze oppervlakkige schade makkelijk en snel herstellen. Het resultaat? Een vloer die weer glanst als nooit tevoren.

Om een hardstenen vloer optimaal te beschermen tegen externe factoren is het belangrijk dat je de vloer polijst. Na verloop van tijd ontstaan er krasjes op een hardstenen vloer. Zeker als de vloer intensief gebruikt wordt. Looproutes zullen zichtbaar worden, gekenmerkt door een ‘dof’ pad. Dit in combinatie met krassen in het natuursteen zorgt dat ervoor dat je vloer haar pracht en praal verliest. Hardsteen polijsten kan dat probleem gelukkig verhelpen.

 

Hardsteen polijsten

Als je natuursteen laat polijsten, dus ook hardsteen, verdwijnen oppervlakkige krasjes en oneffenheden. Dit gebeurt op uiterst specialistische wijze. We gebruiken hiervoor een speciale schuurmachine die is voorzien van een diamantschijf en geschikt is voor het type natuursteen dat jij in huis hebt liggen. Door het schuren verdwijnen krasjes en na het polijsten ziet je vloer er weer uit als nieuw. Hardsteen krijgt haar oorspronkelijke look weer terug en oppervlakkige schade is verholpen, waardoor grote schade geen kans krijgt te ontstaan.

Laten polijsten door een erkend bedrijf of zelf aan de slag?

Regelmatig komen we bij klanten over de vloer die zelf aan de slag zijn gegaan met het polijsten van hun natuurstenen oppervlakken. In de praktijk gaat dat helaas vrijwel altijd mis en ontstaat er veel grotere schade aan het oppervlak.

Het polijsten van hardsteen is een behandeling die met zorg, aandacht en kennis moet worden uitgevoerd. Hierom raden wij aan dit altijd door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren.  

Wat kost het om hardsteen te laten polijsten?

De kosten van het polijsten van een hardstenen oppervlak hangen volledig samen met de wensen die je hebt voor de afwerking van het gesteente maar ook de staat ervan. Wanneer er veel scheuren en beschadigingen aan hardsteen worden gedetecteerd zal de prijs uiteraard hoger uitvallen dan wanneer het polijsten periodiek wordt uitgevoerd. We maken graag een voorstel op met voor u. Middels duidelijke foto’s en/of een bezoek aan huis kan door onze experts een goede indicatie worden gegeven van de prijs.

Een periodiek contract

Als je je vloer regelmatig laat polijsten, bijvoorbeeld door middel van een periodiek contract, kan je veel langer van je vloer genieten. Als je de vloer intensief gebruikt raden we aan om dit een keer per jaar te doen. Bij minder intensief gebruik, voldoet eens in de twee jaar. Zo heb je altijd een stralende vloer in huis liggen zonder krassen en dofheid. 

Het polijsten van natuursteen

Een polijst behandeling kan op vrijwel alle natuursteen soorten worden toegepast. Omdat elke natuursteen soort weer anders is, vereist dit soms wel nét een andere aanpak. Lees meer over natuursteen polijsten in het algemeen.

Op zoek naar specifieke informatie over de natuursteen soort in uw huis? Lees meer over marmer polijsten, graniet polijstentravertin polijsten, een granito vloer polijsten en terrazzo polijstenLeisteen polijsten behoort niet tot de mogelijkheden maar er zijn genoeg opties waardoor we uw leistenen oppervlakken weer laten stralen.