Behoud het karakter van hardsteen

Hardsteen polijsten

In gebruik zal hardsteen helaas stukken doffer worden en is het oppervlak gevoelig voor krassen. Door een hardstenen vloer met regelmaat te polijsten wordt deze oppervlakkige schade weggepoetst.

Neem contact op

Een vloer van (Belgisch) hardsteen, dient van het juiste onderhoud te worden voorzien. Zo is het belangrijk dat je de vloer regelmatig reinigt, zowel nat als droog. Hardsteen bestaat voor het overgrote deel uit kalk en kan dus snel vormen van slijtage vertonen. Gelukkig kunnen we deze oppervlakkige schade makkelijk en snel herstellen. Het resultaat? Een vloer die weer glanst als nooit tevoren!

Om een hardstenen vloer optimaal te beschermen tegen externe factoren is het belangrijk dat je de vloer polijst. Na verloop van tijd ontstaan er krasjes op een hardstenen vloer. Zeker als de vloer intensief gebruikt wordt. Looproutes zullen zichtbaar worden, gekenmerkt door een ‘dof’ pad. Dit in combinatie met krassen in het natuursteen zorgt dat ervoor dat je vloer haar pracht en praal verliest. Hardsteen polijsten kan dat probleem gelukkig verhelpen.

 

Hardsteen polijsten

Als je natuursteen laat polijsten, dus ook hardsteen, verdwijnen oppervlakkige krasjes en oneffenheden. Dit gebeurt op uiterst specialistische wijze. We gebruiken hiervoor een speciale schuurmachine die is voorzien van een diamantschijf en geschikt is voor het type natuursteen dat jij in huis hebt liggen. Door het schuren verdwijnen krasjes en na het polijsten ziet je vloer er weer uit als nieuw. Hardsteen krijgt haar oorspronkelijke look weer terug en oppervlakkige schade is verholpen, waardoor grote schade geen kans krijgt te ontstaan.

Zelf doen of laten doen?

Het polijsten van hardsteen moet met zorg uitgevoerd worden. Je kunt zelf met een diamanten polijstschijf aan de slag, maar als je niet precies weet wat je doet, loop je helaas kans op het creëren van blijvende schade aan de steen. En dat is zonde. Daarom raden wij aan om het door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren. 

Wat kost het om hardsteen te laten polijsten?

De kosten van het polijsten van hardsteen hangt af van jouw wensen en de staat van de steen. Bij scheuren of beschadigingen zal de prijs iets hoger zijn. We maken graag een voorstel op maat. Met onze jarenlange ervaring zien we snel welke aanpak geschikt is voor jouw hardstenen vloer. We kunnen hiervoor langskomen op locatie, maar ook via foto’s kunnen we vaak al een redelijke indicatie van de kosten geven.

Een periodiek contract

Als je je vloer regelmatig laat polijsten, bijvoorbeeld door middel van een periodiek contract, kan je veel langer van je vloer genieten. Als je de vloer intensief gebruikt raden we aan om dit een keer per jaar te doen. Bij minder intensief gebruik, voldoet eens in de twee jaar. Zo heb je altijd een stralende vloer in huis liggen zonder krassen en dofheid.