• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
5 simpele stappen

Vloer reinigen

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een stralende vloer in huis, is naast een aantal behandelingen het goed onderhouden van de vloer belangrijk. De vloer regelmatig reinigen zorgt ervoor dat vuil geen kans krijgt in natuursteen te trekken.

Neem contact op

Het goed onderhouden van natuursteen is belangrijk om zo lang mogelijk te blijven genieten van een stralende vloer in huis. We lopen vaak meer vuil, zoals zand en stof, mee naar binnen dan we denken. De vloer reinigen is daarom een pre voor ieder huishouden.

Zand, stof en vocht kunnen natuursteen beschadigen. Naast dat het aanbrengen van een beschermingslaag ervoor zorgt dat je vloer langer mee gaat, is een vaste schoonmaakroutine geen overbodige luxe. Wij geven je een aantal tips voor het reinigen van een natuurstenen vloer in huis.

 

De vloer reinigen in 5 simpele stappen

Een schone vloer ruikt niet alleen fris, het reinigen zorgt er ook voor dat vuil niet in de vloer trekt. Iedereen loopt vuil mee naar binnen en vuil kan (hoe klein ook) slijtage veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig de vloer reinigt. Bij intensief gebruik dagelijks, en minder intensief gebruik minstens één keer per week.

1. Begin met stofzuigen of vegen

Om het ergste vuil te verwijderen, begin je met het stofzuigen van de vloer of indien je het fijner vindt met vegen. Gebruik in dat laatste geval wel een bezem die geschikt is voor binnen. Bezems met harde haren kunnen hardsteen namelijk beschadigen.

2. Dweil met een zachte dweil of mop

Nadat je het vuil grotendeels droog hebt verwijderd, is het tijd voor het echte werk. Met een dweil (met bij voorkeur een microvezeldoek) en een sopje dweil je de vloer. Zorg ervoor dat je de grond niet te nat maakt en wring de dweil goed uit.

3. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen

Als je met sop aan de slag gaat, gebruik je altijd lauwwarm water. Controleer of je de juiste producten gebruikt die geschikt zijn voor het type natuursteen dat bij jou in huis ligt. Je kunt er in ieder geval blind op varen dat alle schoonmaakmiddelen met een pH-waarde van <4 en 10> niet geschikt zijn voor natuursteen. Dit kan ernstige schade aan de vloer veroorzaken.

4. Maak het niet te nat (of maak het droog)

Toch te nat gedweild of met te veel sop? Dweil dan nogmaals de vloer met enkel lauwwarm water. Als er veel water op je vloer blijft liggen, kun je met een droogdoek de vloer droog maken. Hiermee voorkom je lelijke vlekken en strepen op de vloer.

5. Hulp nodig? Schakel de experts van Floor Care in

Twijfel je over het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen van je vloer of krijg je vlekken maar niet verwijderd? Schakel dan de hulp in van Floorcare. Onze experts hebben overal wel een oplossing voor dankzij hun jarenlange ervaring.

Meer van onze diensten

Naast het reinigen van uw vloer bieden wij meerdere diensten aan. Lees meer over uw vloer polijsten, cementsluier verwijderenkristalliseren en voegen kleuren.