• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Natuursteen onderhoud voor bedrijven

Veel bedrijven en organisaties zijn gevestigd in mooie gebouwen waar natuursteen een belangrijk onderdeel van uitmaakt. De toepassing kan variëren; van een nette travertin gevel tot een chique marmeren vloer. Hoewel de meeste soorten natuursteen prima tegen een stootje kunnen, is gedegen onderhoud belangrijk voor het behoud van de uitstraling. 

Gelukkig hebben we bij Floorcare meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van natuursteen onderhoud. We hebben alle kennis en apparatuur in huis om elke natuurstenen vloer, wand, gevel of trap weer terug te brengen in zijn originele staat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder!

De verschillende manieren van onderhoud

Bij het onderhouden van natuursteen komen verschillende behandelingen kijken, afhankelijk van het type natuursteen en de staat waarin het verkeerd. We leggen je graag uit wat de meest voorkomende werkzaamheden zijn die we uitvoeren om jouw bedrijfspand weer te laten stralen.

Het reinigen van natuursteen

Een natuurstenen oppervlak zal na verloop van tijd altijd vies worden. Een vloer verzamelt vuil afkomstig van alle schoenzolen waarmee het in aanraking komt, en de gevel aan de buitenkant wordt vies door roetdeeltjes en algen. Het schoonmaken van natuursteen lukt niet altijd met een eenvoudig sopje. Zeker niet wanneer het een groot oppervlak betreft, of een gevel op tientallen meters hoogte. In deze gevallen kunnen we het natuursteen professioneel voor je reinigen, zodat ook hardnekkig vuil verdwijnt. Dit is vaak de eerste stap van het onderhoud.

 

Een natuurstenen oppervlak polijsten

Als een natuurstenen oppervlak langdurig en intensief wordt gebruikt, kan er slijtage ontstaan. We zien dit bijvoorbeeld veel terug in de vloeren van monumentale panden. Er ontstaan doffe paden op de plekken waar veel wordt gelopen. Door het natuursteen te polijsten kunnen we deze oneffenheden verwijderen en het gesteente weer zijn originele glans teruggeven.

Het gesteente kristalliseren en mineraliseren

Hoewel de meeste natuursteen soorten van nature stevig zijn, kan er na verloop van tijd toch slijtage ontstaan. Het natuursteen kristalliseren en mineraliseren kan dan uitkomst bieden. Bij deze behandelingen wordt het gesteente dichter en harder gemaakt zodat het minder snel slijt.

Natuursteen impregneren

Men denkt vaak dat er geen vlekken in natuursteen kunnen trekken, omdat het een hard en dicht materiaal is. Helaas is niets minder waar. Ook natuursteen is in zekere mate poreus, waardoor vuiligheid zich in het gesteente kan nestelen. Door het natuursteen te impregneren worden de poriën gevuld en ontstaat er een beschermlaag. Dit draagt bij aan het behoud van het natuursteen.

Reparaties en herstelwerkzaamheden

Ondanks goed onderhoud kan het natuurlijk gebeuren dat het natuursteen in jouw gebouw een keer beschadigd raakt. Gelukkig kunnen we dit in veel gevallen repareren zonder dat een volledige tegel of wandpaneel vervangen moet worden. Onze experts zijn gespecialiseerd in het herstellen van natuursteen op een manier waarop de beschadiging niet of nauwelijks nog zichtbaar is.

 

diensten Floor Care

Het natuursteen in of op jouw gebouw laten onderhouden?

Zoals je hebt kunnen lezen komt er aardig wat kijken bij het onderhouden van natuursteen, zeker wanneer dit zich bevindt in grote ruimtes of op hoge gebouwen. Gelukkig hebben we bij Floorcare veel ervaring binnen de zakelijke markt en helpen we je graag verder.

We voeren onder andere onderhoud uit voor:

  • Kantoorpanden
  • Musea
  • Overheidsgebouwen
  • Hotels
  • Bedrijven
  • En nog veel meer!

Kan het natuursteen van jouw bedrijf of organisatie wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een proefstuk aan.