Een goed beschermde vloer in huis

Hardsteen impregneren

Hardsteen is vanwege een hoog kalkgehalte zeker niet ontastbaar. Stof en vloeistoffen kunnen het oppervlak aantasten. Een impregnatie laag zorgt voor directe bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Neem contact op

Hardsteen bestaat voor het overgrote deel uit kalk. De steen is daardoor poreus en dat zorgt ervoor dat het oppervlak gevoelig is voor krasjes. Hoewel dat karakter geeft aan dit type natuursteen, is het wel belangrijk dat je het oppervlak goed van een goede beschermlaag voorziet. Hardsteen impregneren biedt de ideale bescherming.

Zure middelen en andere invloeden van buitenaf kunnen hardsteen aantasten en daarom is het van belang dat je goed voor deze oppervlakken zorgt. We raden ook bij hardsteen aan om een beschermingslaag aan te brengen door middel van impregneren.

 

Hardsteen impregneren

Om ervoor te zorgen dat hardsteen goed beschermd wordt tegen externe factoren die het oppervlak kunnen beschadigen, is impregneren dé oplossing. Als je hardsteen laat impregneren, kun je er intensiever op leven. Zelfs het schoonmaken van de vloer wordt hierdoor een stuk makkelijker. 

Hoe werkt het impregneren van hardsteen?

Als je hardsteen laat impregneren, ontstaat er een beschermlaag op de toplaag van de vloer. Er zijn verschillende werkwijzen voor het impregneren van hardsteen. Onze specialisten weten wat het beste zal zijn voor jouw vloer. Door de steen te impregneren kunnen vuil en vocht zich minder makkelijk aan het oppervlak hechten. Vuil en vocht blijven op de vloer liggen in plaats van dat het in de vloer trekt. Dit voorkomt vlekken die moeilijk te verwijderen zijn of andere vormen van schade aan de vloer die je moet laten herstellen.

De voordelen van impregneren

Knoei je op een vloer die geïmpregneerd is? Dan heb je wat meer tijd om schoon te maken en zullen de vlekken makkelijker verdwijnen omdat deze niet direct in de steen trekken. Als je hardsteen impregneert is het niet meer vatbaar voor schimmels en algen en aantasting van de steen zal minder snel voorkomen. Hardsteen behoudt zo nu eenmaal langer zijn schoonheid. We raden dan ook zeker aan om een vloer van hardsteen te laten impregneren. 

Wanneer laat je hardsteen impregneren?

Zowel hardsteen dat je nieuw laat leggen als al bestaand hardsteen kan je laten impregneren. Wat wel belangrijk is om op te letten, is dat je bij een nieuwe hardstenen vloer altijd 4 weken wacht, totdat je het impregneert. Anders zou er een kans kunnen bestaan dat de lijm of het voegmiddel niet voldoende droog of uitgehard is. Wacht je niet 4 weken, dan zou het vocht dat onder de tegel zit niet meer weg kunnen. We raden aan om in die weken niet te poetsen met zeep. 

Zodra het oppervlak goed gereinigd is door een van onze collega’s, beginnen we aan het aanbrengen van de beschermlaag. Dat doen we met specialistisch materiaal waar onze in-house experts veel ervaring mee hebben. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.