• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een goed beschermde vloer in huis

Hardsteen impregneren

Hardsteen is vanwege een hoog kalkgehalte zeker niet ontastbaar. Stof en vloeistoffen kunnen het oppervlak aantasten. Een impregnatie laag zorgt voor directe bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Neem contact op

Hardsteen bestaat voor het overgrote deel uit kalk. De steen is daardoor poreus en dat zorgt ervoor dat het oppervlak gevoelig is voor krasjes. Hoewel dat karakter geeft aan dit type natuursteen, is het wel belangrijk dat je het oppervlak goed van een goede beschermlaag voorziet en dat er correct hardsteen onderhoud wordt uitgevoerd. Hardsteen impregneren biedt de ideale bescherming.

Zure middelen en andere invloeden van buitenaf kunnen hardsteen aantasten en daarom is het van belang dat je goed voor deze oppervlakken zorgt. We raden ook bij hardsteen aan om een beschermingslaag aan te brengen door middel van impregneren.

 

Hardsteen impregneren

Om ervoor te zorgen dat hardsteen goed beschermd wordt tegen externe factoren die het oppervlak kunnen beschadigen, is impregneren dé oplossing. Als je hardsteen laat impregneren, kun je er intensiever op leven. Zelfs het schoonmaken van de vloer wordt hierdoor een stuk makkelijker. 

Hoe werkt het impregneren van hardsteen?

Als je hardsteen laat impregneren, ontstaat er een beschermlaag op de toplaag van de vloer. Er zijn verschillende werkwijzen voor het impregneren van hardsteen. Onze specialisten weten wat het beste zal zijn voor jouw vloer. Door de steen te impregneren kunnen vuil en vocht zich minder makkelijk aan het oppervlak hechten. Vuil en vocht blijven op de vloer liggen in plaats van dat het in de vloer trekt. Dit voorkomt vlekken die moeilijk te verwijderen zijn of andere vormen van schade aan de vloer die je moet laten herstellen.

De voordelen van impregneren

Wanneer je per ongeluk knoeit op een hardstenen vloer, is het belangrijk dat deze is geïmpregneerd. Dit geeft je namelijk meer tijd het oppervlak schoon te maken omdat vlekken makkelijker te verwijderen zijn van een geïmpregneerd oppervlak en minder snel het gesteente in kunnen trekken. We raden daarom aan hardstenen oppervlakken altijd te impregeren.

Dit zorgt er daarnaast namelijk ook voor dat het oppervlak veel minder vatbaar is voor algen en schimmels. Hierdoor blijft het materiaal veel langer ‘gezond’.

Wanneer laat je hardsteen impregneren?

Hardsteen kan worden geïmpregneerd op het moment dat het oppervlak nieuws is aangelegd (zolang er een maand wordt gewacht na het leggen van de vloer) maar de behandeling kan uiteraard ook worden uitgevoerd op een hardstenen oppervlak dat al veel eerder is aangelegd.

Zodra het oppervlak goed gereinigd is door een van onze collega’s, beginnen we aan het aanbrengen van de beschermlaag. Dat doen we met specialistisch materiaal waar onze in-house experts veel ervaring mee hebben. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Verschillende natuursteen soorten impregneren

Alle soorten natuursteen zijn uniek en worden gekenmerkt door een eigen uiterlijk en technische eigenschappen. Dit betekent ook dat de behandeling per steensoort kan verschillen omdat er anders met het gesteente omgegaan moet worden, dit geldt ook voor het impregneren van natuurstenen oppervlakken. Lees meer over natuursteen impregneren in het algemeen.

Op zoek naar een specifieke natuursteen soort? Lees alles over graniet impregneren, marmer impregneren, leisteen impregneren en travertin impregneren.