• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Het belang van impregneren

Marmer impregneren

Helaas kan ook marmer worden aangetast door invloeden van buitenaf. Wanneer vocht en vuil de kans krijgen zich te hechten aan het oppervlak, kan dit lelijke schade veroorzaken. Middels het impregneren van marmer zorgen we ervoor dat uw oppervlakken hiertegen beschermd blijven.

Neem contact op

Op een marmeren oppervlak in uw huis, bent u waarschijnlijk erg zuinig. Deze natuursteen soort verrijkt elke woning en is nog altijd niet goedkoop. Omdat je ook over 20 jaar nog wilt genieten van stralendere marmeren vloeren in huis, is het noodzakelijk deze oppervlakken goed te behandelen. Marmer impregneren zorgt ervoor dat het oppervlak veel beter bestand is tegen allerlei factoren die marmer kunnen beschadigen. 

Marmer in huis laten stralen? Een impregneer behandeling zorgt er niet alleen voor dat uw marmeren oppervlakken weer stralen als voorheen, het zorgt er ook voor dat de vloer veel langer mooi blijft en beter kan worden onderhouden. Marmer onderhoud bestaat uit verschillende behandelingen die al dan niet regelmatig worden uitgevoerd om te genieten van een lange levensduur van marmer. 

 

Marmer impregneren

Wanneer je marmer laat impregneren, zorgt dit ervoor dat de vloer (of een ander oppervlak) veel beter bestand is tegen onder andere vocht en vuil. Deze factoren kunnen namelijk lelijke schade en sporen aanrichten aan marmer. Middels impregneren brengen we een impregneermiddel aan in de toplaag van de vloer. Dit zorgt ervoor dat deze laag een vocht- en vuilafstotende functie krijgt. Hierdoor kunnen vocht en vuil zich minder makkelijk hechten aan marmer en gaat het materiaal veel langer én stralend mee.

De voordelen van impregneren

Impregneren is niet alleen essentieel om de vloer beter te beschermen tegen factoren die marmer kunnen aantasten. Impregneren zorgt er namelijk ook voor dat uw marmeren vloer haar oorspronkelijke glans weer terug krijgt welke kan zijn verdwenen door sporen van slijtage of oppervlakkige schades. Hoewel we geen schade kunnen wegpoetsen middels polijsten, zorgt het impregneermiddel er wél voor dat marmer weer kan glanzen.

Een marmeren vloer in huis is natuurlijk dé eyecatcher van uw woning. Het impregneren zorgt ervoor dat marmer nog beter tot haar recht komt. Omdat het middel ervoor zorgt dat de kleur van marmer wordt verdiept waardoor dit prachtige oppervlak in uw woning nog meer opvalt. Zeker wanneer het oppervlak ook is aangetast door doffe looppaden, zal in ieder geval een behandeling als impregneren er weer voor zorgen dat uw vloer als nieuw is. Let wel, impregneren zorgt er niet voor dat oppervlakkige schade wordt weggepoetst. Daarvoor is marmer polijsten meer geschikt.

Het impregneren van andere natuursteen soorten

Iedereen natuursteen soort is uniek en wordt gekenmerkt door specifieke technische eigenschappen en een unieke uitstraling. Om deze unieke uitstraling te behouden en te verbeteren, is het belangrijk dat er impregneermiddel wordt gebruikt wat geschikt is voor het type natuursteen dat in uw huis ligt. Zo dient een marmeren vloer bijvoorbeeld behandeld te worden met heel ander middel dan een granieten oppervlak. 

Lees meer over natuursteen impregneren in het algemeen, leisteen impregneren, hardsteen impregneren, travertin impregneren en graniet impregneren. Onze experts maken altijd gebruikt van middelen die uw natuurstenen oppervlakken niet kunnen beschadigen en het gesteente weer laten stralen.