• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een stralende vloer als nooit tevoren

Natuursteen polijsten

Floorcare is gespecialiseerd in het behandelen van natuursteen. Met polijsten zorgen we ervoor dat je vloer weer haar originele glans terugkrijgt.

Neem contact op

Velen hebben een vloer in huis van natuursteen. Natuurstenen vloeren zijn er in tientallen verschillende soorten, van terrazzo tot marmer. Het geeft je huis of kantoor nét die jeu die het anders zou missen. En die look wil je graag in haar oorspronkelijke staat behouden. Natuursteen polijsten is daarom zeker geen overbodige luxe. Voor zowel het natuursteen onderhoud van de vloer, als het behouden van de originele look & feel. 

Natuursteen polijsten in huis of op kantoor is voor elke vloer van belang. Weet wel dat elk type natuursteen een andere structuur heeft en daardoor ook een andere behandeling vereist. Onze experts hebben inmiddels alle soorten natuursteen wel voorbij zien komen en weten daarom exact welke behandeling uw vloer nodig heeft. Benieuwd naar onze tips? Hier komen ze. 

 

Voorbehandeling van de vloer

Het polijsten zelf kan pas beginnen als vuil, vlekken, krassen en oppervlakkige schade zijn verwijderd. Dit doen we door het natuursteen licht op te schuren. Natuurlijk doen we dat met uiterste precisie en de juiste materialen. 

Natuursteen polijsten

Nadat oppervlakkige schade is verwijderd van de vloer, kan het polijsten zelf beginnen. De vloer krijgt hierdoor weer een glanzende uitstraling. Je kunt zelf bepalen in wat voor mate je een glanzende vloer wilt hebben. Een kleine touch of juist een stralende vloer als nooit tevoren.

Het polijsten van natuurstenen zorgt ervoor dat de levensduur van de vloer wordt verlengd omdat krassen en oneffenheden worden verwijderd. Je vloer behoudt hierdoor veel langer haar prachtige glans.

Grote schade aan de vloer

Heb je grote schade aan de vloer? Dan is een andere behandeling geschikter voor jouw vloer. Met polijsten krijg je diepe scheuren en grote krassen namelijk niet weg. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zelf doen of uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf

Regelmatig komen we bij klanten over de vloer die zelf aan de slag zijn gegaan met het polijsten. Helaas worden er vrijwel altijd fouten gemaakt die moeten worden hersteld, en dat kost geld. We raden altijd aan het polijsten uit te besteden aan een gecertificeerd bedrijf. Onze experts hebben jarenlange ervaring met het polijsten van vloeren en zin in één oogopslag wat jouw natuurstenen oppervlak nodig heeft.

Hoe vaak moet je een vloer polijsten?

Over het algemeen is het polijsten van natuursteen een behandeling die maximaal 1 tot 2 keer per jaar hoeft te worden uitgevoerd. Uiteraard afhankelijk van de intensiteit waarmee de ruimte en het oppervlak in uw woning worden gebruikt.

Wil jij je vloer door een professioneel bedrijf laten polijsten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Andere natuursteen soorten laten polijsten

Hoewel de behandeling polijsten in de basis altijd op dezelfde manier wordt uitgevoerd, behandelen we bijvoorbeeld marmer wel degelijk anders dan hardsteen. Dit omdat de technische eigenschappen van gesteenten enorm uiteenlopen en verschillen. Dit vraagt om een unieke aanpak per steensoort. Lees meer over marmer polijsten, graniet polijsten, hardsteen polijstentravertin polijsten, een granito vloer polijsten of terrazzo polijstenLeisteen polijsten is helaas niet mogelijk, gelukkig zijn er andere manieren waarop we uw vloer weer laten stralen.