Een stralende vloer als nooit tevoren

Natuursteen polijsten

Floorcare is gespecialiseerd in het behandelen van natuursteen. Met polijsten zorgen we ervoor dat je vloer weer haar originele glans terugkrijgt.

Neem contact op

Velen hebben een vloer in huis van natuursteen. Natuurstenen vloeren zijn er in tientallen verschillende soorten, van terrazzo tot marmer. Het geeft je huis of kantoor nét die jeu die het anders zou missen. En die look wil je graag in haar oorspronkelijke staat behouden. Natuursteen polijsten is daarom zeker geen overbodige luxe. Voor zowel het onderhouden van de vloer, als het behouden van de originele look & feel. 

Natuursteen polijsten in huis of op kantoor is voor elke vloer van belang. Weet wel dat elk type natuursteen een andere structuur heeft en daardoor ook een andere behandeling vereist. Onze experts hebben inmiddels alle soorten natuursteen wel voorbij zien komen en weten daarom exact welke behandeling uw vloer nodig heeft. Benieuwd naar onze tips? Hier komen ze. 

 

Voorbehandeling van de vloer

Het polijsten zelf kan pas beginnen als vuil, vlekken, krassen en oppervlakkige schade zijn verwijderd. Dit doen we door het natuursteen licht op te schuren. Natuurlijk doen we dat met uiterste precisie en de juiste materialen. Onze experts hebben vrijwel alle soorten natuursteen al voorbij zien komen en weten daardoor goed welke aanpak jouw vloer nodig heeft.  

Natuursteen polijsten

Nadat oppervlakkige schade is verwijderd van de vloer, kan het polijsten zelf beginnen. De vloer krijgt hierdoor weer een glanzende uitstraling. Je kunt zelf bepalen in wat voor mate je een glanzende vloer wilt hebben. Een kleine touch of juist een stralende vloer als nooit tevoren.

Voordelen van polijsten

Het laten behandelen van de natuurstenen vloer door middel van polijsten levert altijd voordelen op. Je verlengt namelijk de levensduur van uw vloer en hebt er in een later stadium minder omkijken naar. Het is dus een duurzame optie om de vloer mooi te houden. Een investering in jouw huis!

Grote schade aan de vloer

Heb je grote schade aan de vloer? Dan is een andere behandeling geschikter voor jouw vloer. Met polijsten krijg je diepe scheuren en grote krassen namelijk niet weg. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zelf doen of uitbesteden?

Hoewel het zelf doen van het polijsten een optie is, worden er vaak fouten gemaakt die helaas niet herstelbaar zijn. Zelf aan de slag gaan met polijsten raden we dus af, want het is simpelweg te zonde om permanente schade aan jouw vloer aan te brengen. Een expert weet precies hoe hij de vloer moet behandelen, dus bespaar jezelf de moeite en het leed en schakel iemand in, die er verstand van heeft.

Hoe vaak moet je een vloer polijsten?

Als je een vloer van natuursteen hebt, wordt het aangeraden om de vloer wekelijks te reinigen. Het polijsten van de vloer is zeker niet wekelijks nodig, sterker nog, hiermee kan je de vloer beschadigen. We raden aan om de natuurstenen vloer 1 tot 2 keer per jaar te laten polijsten. Hoe vaak precies hangt af van jouw soort vloer. Gebruik je de vloer intensief? Dan is twee keer per jaar waarschijnlijk de meest geschikte behandeling. Gebruik je de vloer maar af en toe? Dan is één keer per jaar polijsten voldoende voor de vloer. 

Wil jij je vloer door een professioneel bedrijf laten polijsten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.