• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Natuursteen weer als nieuw

Natuursteen repareren

Natuursteen is een product dat zich makkelijk laat repareren. Floorcare is gecertificeerd specialist in het repareren van natuursteen. Na onze reparatie is uw stenen oppervlak weer als nieuw.

Neem contact op

Ai, opeens zie je het. Een grote buts in de vloer of zelfs een scheur. Help?! Bij Floor Care zijn we gespecialiseerd in het repareren van natuursteen en hebben we overal een oplossing voor. Vaak zelfs makkelijker en goedkoper dan je in eerste instantie zou denken. Door onze jarenlange ervaring hebben we alle verschillende soorten schade al de revue zien passeren en weten we ook hoe we jou kunnen helpen. 

Natuursteen is poreus en daarmee dus ook gevoelig voor schade. Groot of klein, met schade is niemand blij en het dient snel gerepareerd te worden. Preventief natuursteen onderhoud kan schade voorkomen, maar is geen garantie op een butsen- en krasvrije vloer. Natuursteen is een product dat zich gelukkig makkelijk laat repareren.

Floor Care is gecertificeerd specialist in het repareren van natuursteen. Onze aanpak verschilt per steensoort en oppervlak. Na de reparatie is uw stenen oppervlak weer als nieuw. Bij schade aan de vloer door intensief gebruik of een ongelukje is het echt niet nodig om een nieuwe vloer neer te leggen, vaak is het prima te repareren. 

 

Natuursteen repareren

We beheersen verschillende technieken waarmee we verschillende soorten natuursteen kunnen herstellen. Schade zoals krassen, vlekken, scheuren en slijtage kunnen we bij elk type natuursteen repareren. Dat doen we overigens niet alleen bij vloeren. Onze experts repareren ook tegels, aanrechtbladen, dorpels, vensterbanken en trappen van natuursteen.

Krassen en scheuren repareren

Een precies taakje waar onze experts het warm van krijgen. Krassen en scheuren in natuursteen kunnen relatief makkelijk worden verwijderd. In de meeste gevallen lukt dat door de vloer te polijsten. We maken daarbij gebruik van een machine met diamantschijfjes of een diamantpad. We kunnen de hele vloer polijsten of enkel het beschadigde gedeelte. Dat hangt er een beetje van af waar de schade zich bevindt, wel of niet in het licht bijvoorbeeld.

Heb je een diepere scheur in je vloer? Dan kunnen we dit repareren door de vloer te lijmen. Deze speciale lijm kunnen we op kleur brengen zodat hij perfect blend in het bestaande natuursteen. Het is ook mogelijk om na het lijmen de vloer nog te polijsten voor een optimaal resultaat.

Vlekken verwijderen uit natuursteen

Het schoonmaken van hardnekkige vlekken uit uw natuurstenen vloer is ook een vorm van reparatie. Vlekken verwijderen van rode wijn, roest en olie gebeurt met behulp van verschillende chemische middelen. Wanneer een vlek diep in de steen is binnengedrongen, zal de behandeling soms moeten worden herhaald voor een optimaal eindresultaat. We maken gebruik van intensieve reinigers, die doordringen in de diepere lagen van de steen. In combinatie met onze schrob- en boenmachines zal de steen er uiteindelijk veel beter uit zien.

Onze spotrepair techniek

Is de schade lokaal? Dan kan je dat enorm veel kosten besparen. We beheersen namelijk over de spotrepair techniek waardoor we de schade enkel hoeven te herstellen op de plek waar die is ontstaan. It’s all in the name, want middels deze techniek richten we ons op enkel de spot van de schade. 

Tips om reparatie aan natuursteen te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, hierbij onze tips voor het behoud van een mooie vloer;

  • Maak je per ongeluk een vlek, probeer deze dan te neutraliseren met schoon water door een natte theedoek op de vlek te leggen. 
  • Kalksteen en andere soorten natuursteen vragen om specialistische schoonmaakmiddelen.
  • Verwijder overtollig vuil en zand om vervelende permanente schade te voorkomen.
  • Wij leveren ook onderhoudscontracten, hiermee voorkom je reparatie op de langere termijn.
  • Laat schade snel herstellen, dat voorkomt dat er vuil in de steen trekt. 

Onze natuursteen specialisten en reparateurs staan voor u klaar en helpen graag bij het oplossen van een natuursteen probleem. Heeft u vragen of wilt u weten wat Floor Care voor uw steen kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Verschillende natuursteen soorten, verschillende manieren van repareren

Alle natuursteen soorten zijn uniek in zowel hun uiterlijk als in technische eigenschappen. Dit betekent ook dat elke natuursteen soort nét anders behandeld zal worden. Dit geldt ook voor het repareren van schade aan natuursteen. Hoewel de behandeling in de basis vaak hetzelfde zal zijn, maken we wel gebruik van verschillende tools en middelen.

Lees meer over marmer repareren, graniet repareren, hardsteen reparerenleisteen reparerentravertin repareren, een granito vloer repareren en een terrazzo vloer repareren.