Grote en kleine schade laten repareren

Terrazzo vloer repareren

Natuursteen is een product dat zich makkelijk laat repareren. Floorcare is gecertificeerd specialist in het repareren van natuursteen, zo ook terrazzo. Na onze reparatie is uw stenen oppervlak weer als nieuw.

Neem contact op

Met name in huizen die in de jaren 30, 40 en 50 werden gebouwd in Nederland, zien we vaak terrazzo vloeren in de hal. Deze terrazzo vloeren zijn nog steeds erg geliefd. Niet alleen omdat ze tientallen jaren meegaan, ook omdat de stijl tijdloos is. Toch kan door de jaren heen schade aan de vloer zijn ontstaan. Een terrazzo vloer repareren hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn.

Een terrazzo vloer kan op verschillende manieren worden gerepareerd, afhankelijk van het type schade dat is ontstaan. Floorcare is specialist op het gebied van spotrepair, een techniek waarbij we schade lokaal kunnen herstellen.

 

Terrazzo vloer repareren

Wanneer schade aan terrazzo enkel plaatselijk is opgetreden, kunnen we dit in vrijwel alle gevallen repareren middels de spotrepair techniek. Schade wordt hierbij alleen gerepareerd op de plek waar deze is ontstaan. Dit voorkomt dat we de hele vloer moeten vervangen, wat een tijdrovende en dure klus is. Heb jij plaatselijke schade op de vloer? Neem dan contact op met een van onze collega’s. Wij komen graag bij je thuis voor advies op maat.

Hoe werkt spotrepair?

Hoe werkt spotrepair op terrazzo? Spot repair passen wij toe door middel van een kleurenpallet, door middel van dit kleurenpallet vullen we de scheur of het gat met materialen die dezelfde eigenschappen en kleuren als het terrazzo hebben.  Tijdens dit proces houden wij rekening met alle onderdelen zoals bijvoorbeeld de lijnen en vormen in het terrazzo.

Vervolgens wordt de gevulde plek uitgehard door middel van UV licht en ten slotte wordt het gehele oppervlakte gepolijst zodat het volledig binnen het uiterlijk van het overige terrazzo past. Met deze methode ontstaan er dus geen onnodige verschillen in het terrazzo oppervlak.

Krassen en oneffenheden op de vloer

Na verloop van tijd kunnen er krassen en oneffenheden ontstaan op jouw vloer in huis. In dat geval raden we aan je vloer te laten polijsten. Hierbij wordt de vloer geschuurd en verdwijnen de krassen en oneffenheden als sneeuw voor de zon. Je vloer is na het polijsten weer als nieuw.

Tips om reparatie te voorkomen

  • Maak je per ongeluk een vlek, haal deze gelijk weg en leg er een natte theedoek overheen. 
  • Terrazzo vraagt om specialistische schoonmaakmiddelen, let erop dat deze ook echt gebruikt worden. Dosering van deze middelen is van groot belang.
  • Verwijder vuil en zand dagelijks, dit kan zorgen voor blijvende schade.
  • Wij kunnen je helpen met het reinigen en onderhouden van de vloer. Zo voorkom je dat terrazzo een reparatie nodig heeft. 
  • Laat schade op tijd herstellen, voorkom je dat er vuil in de steen trekt

Onze natuursteen specialisten en reparateurs staan voor u klaar en helpen graag bij het oplossen van een natuursteen probleem. Heeft u vragen of wilt u weten wat Floorcare voor uw steen kan betekenen? Neem dan contact met ons op.