• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Grote en kleine schade laten repareren

Terrazzo vloer repareren

Natuursteen is een product dat zich makkelijk laat repareren. Floorcare is gecertificeerd specialist in het repareren van natuursteen, zo ook terrazzo. Na onze reparatie is uw stenen oppervlak weer als nieuw.

Neem contact op

Met name in huizen die in de jaren 30, 40 en 50 werden gebouwd in Nederland, zien we vaak terrazzo vloeren in de hal. Deze terrazzo vloeren zijn nog steeds erg geliefd. Niet alleen omdat ze tientallen jaren meegaan, ook omdat de stijl tijdloos is. Toch kan door de jaren heen schade aan de vloer zijn ontstaan. Een terrazzo vloer repareren hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn.

Een terrazzo vloer kan op verschillende manieren worden gerepareerd, afhankelijk van het type schade dat is ontstaan. Floorcare is specialist op het gebied van spotrepair, een techniek waarbij we schade lokaal kunnen herstellen.

 

Terrazzo vloer repareren

Wanneer schade aan terrazzo enkel plaatselijk is opgetreden, kunnen we dit in vrijwel alle gevallen repareren middels de spotrepair techniek. Schade wordt hierbij alleen gerepareerd op de plek waar deze is ontstaan. Dit voorkomt dat we de hele vloer moeten vervangen, wat een tijdrovende en dure klus is. Heb jij plaatselijke schade op de vloer? Neem dan contact op met een van onze collega’s. Wij komen graag bij je thuis voor advies op maat.

Hoe werkt de spotrepair techniek?

Hoe werkt de spotrepair techniek op terrazzo vloeren? Een spotrepair (ook wel spotfixing) techniek wordt toegepast wanneer schade enkel lokaal is opgetreden en daarnaast ook beperkt is gebleven tot deze plek. Door gebruik te maken van een zeer uitgebreid kleurenpallet, wordt de schade (bijvoorbeeld een buts of scheurtje) gevuld met hoogwaardig materiaal wat dezelfde eigenschappen, structuren en kleuren heeft als het originele terrazzo dat is geplaatst. We zorgen ervoor dat lijnen en patronen in het originele oppervlak naadloos overlopen in het gerepareerde gedeelte.

Wanneer de schade is opgevuld wordt dit uitgehard met een UV-lamp waarna het oppervlak verder kan worden afgewerkt. De afwerking kan bestaan uit verschillende behandelingen, zoals polijsten of impregneren.

Krassen en oneffenheden op de vloer

Na verloop van tijd kunnen er krassen en oneffenheden ontstaan op jouw vloer in huis. In dat geval raden we aan je vloer te laten polijsten. Hierbij wordt de vloer geschuurd en verdwijnen de krassen en oneffenheden als sneeuw voor de zon. Je vloer is na het polijsten weer als nieuw.

Tips om reparatie te voorkomen

  • Wanneer je per ongeluk een vlek maakt op terrazzo, is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk probeert te verwijderen. 
  • Terrazzo vraagt om unieke schoonmaakmiddelen die zijn ontwikkeld voor deze specifieke natuursteen soort. Ook het juist doseren van deze middelen is van groot belang.
  • Verwijder vuil en zand dagelijks, dit kan blijvende schade veroorzaken.
  • Wij kunnen je helpen met het reinigen van oppervlakken en correctie uitvoering van terrazzo onderhoud. Zo voorkom je dat terrazzo een reparatie nodig heeft. 
  • Laat schade op tijd herstellen, voorkom je dat er vuil in de steen trekt

Onze natuursteen specialisten en reparateurs staan voor u klaar en helpen graag bij het oplossen van een natuursteen probleem. Heeft u vragen of wilt u weten wat Floorcare voor uw steen kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Andere natuursteen soorten laten repareren

Niet alle soorten natuursteen laten zich op eenzelfde manier repareren als terrazzo. Vaak zien behandelingen er in de basis hetzelfde uit maar wordt dit nét op een andere manier uitgevoerd vanwege een unieke samenstelling van het gesteente. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen.

Op zoek naar specifieke informatie over herstel van uw vloer? Lees meer over marmer reparerengraniet reparerenhardsteen reparerenleisteen reparerentravertin repareren en een granito vloer repareren.