• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een stralend schone vloer in huis

Terrazzo vloer schoonmaken

We lopen veel meer vuil mee naar binnen dan we denken. Vuil kan voor slijtage zorgen waardoor je terrazzo vloer er dof uit gaat ziet. Het is daarom belangrijk dat de vloer met regelmaat grondig wordt schoongemaakt.

Neem contact op

Een vloer van terrazzo dien je goed te onderhouden. Zo is het belangrijk dat je een nieuwe vloer laat impregneren, zodat het beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is het belangrijk dat je zelf regelmatig de vloer grondig schoonmaakt. Als je terrazzo onderhoud correct uitvoert, beleef je er veel langer plezier aan. 

Een terrazzo vloer is een mix van gebroken stukjes natuursteen, korrels zandsteen, cement en water. Omdat je te maken hebt met verschillende materialen, is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt die het oppervlak niet aantasten.

 

Een terrazzo vloer schoonmaken

Heb je de terrazzo vloer onlangs laten leggen? Dan zal er nog enige tijd cementsluiter op de vloer zitten. Wanneer de cementsluiter is verdwenen, kun je starten met de reguliere schoonmaakroutine. Een terrazzo vloer kun je zowel met speciale schoonmaakmiddelen schoonmaken als met natuurlijke producten.

Wij delen enkele tips om een terrazzo vloer goed te kunnen reinigen:

  • Gebruik altijd speciale schoonmaakmiddelen die ontwikkeld zijn voor het reinigen van terrazzo oppervlakken. Deze producten zullen het natuursteen niet beschadigen.
  • Doseer het product precies zoals staat aangegeven op de fles, zo voorkom je dat er een vettige laag achterblijft of dat je juist te weinig schoonmaakmiddel gebruikt.
  • Laat het product altijd kort inwerken maar niet intrekken.
  • Verwijder zeepresten goed en maak zo nodig nogmaals schoon met enkel water.

Een terrazzo vloer impregneren

Vaak is een vloer al voorzien van een impregneerlaag. Wanneer dat niet het geval is raden we altijd aan een terrazzo vloer te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de vloer beter bestand is tegen invloeden van buitenaf die schade kunnen aanrichten, denk daarbij aan vocht en vuil.

Terrazzo laten dieptereinigen

Soms is het moeilijk om hardnekkig vuil van een terrazzo vloer te verwijderen. Het kan dan verstandig zijn de vloer te behandelen middels dieptereinigen. Deze grondige schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat uw terrazzo oppervlak volledig wordt ontdaan van hardnekkig vuil.

Andere natuurstenen oppervlaken schoonmaken

Alle natuursteen soorten vragen om een unieke aanpak omdat elk type gesteente uniek is. Dit komt er voornamelijk op neer dat er met andere schoonmaakmiddelen gewerkt zal moeten worden. Schoonmaakmiddelen die passen bij het type natuursteen dat in uw woning ligt. Lees meer over natuursteen schoonmaken in het algemeen, marmer schoonmaken, graniet schoonmaken, hardsteen schoonmakenleisteen schoonmakentravertin schoonmaken en een granito vloer schoonmaken.