• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Terrazzo vloer schoonmaken

Een terrazzo vloer bestaat uit stukjes natuursteen, meestal korrels zand steen of marmer, die in cement of klei zijn gedrukt en na droging gepolijst worden. De terrazzo vloer bestaat dus uit verschillende materialen. Dit maakt terrazzo zeer bestand tegen stoten en krassen. Maar bepaalde materialen kunnen vervelende vlekken achterlaten of het terrazzo zelfs beschadigen. Wanneer er bijvoorbeeld vuil op een terrazzo vloer ligt, kan dit voor slijtage zorgen als er overheen gelopen wordt. Daar komen Terrazzo onderhoud en terrazzo schoonmaken om de hoek kijken. De terrazzo vloer schoonmaken is erg belangrijk. Hoe pak je dat precies aan? De experts van Floorcare weten precies hoe we een terrazzo vloer schoonmaken, lees snel verder voor advies.

Een Terrazzo vloer schoonmaken

Heb je de terrazzo vloer onlangs laten leggen? Dan zit er waarschijnlijk nog enige tijd cementsluier op de vloer. Eerst moet je dus de cementsluier verwijderen voor je overgaat op de terrazzo vloer schoonmaken. Welk middel er gebruikt wordt bij terrazzo schoonmaken hangt af van het gebruikte impregneermiddel, maar vermijd ten alle tijden agressieve materialen. Schoonmaak materialen zoals chloor, ammonia, (zout) zuur, antikalk- of schuurmiddelen raden we af. Zorg ervoor dat je altijd speciale schoonmaakmiddelen gebruikt die zijn ontwikkeld voor een terrazzo vloer schoonmaken. Voor advies over terrazzo schoonmaken kan je direct met onze experts contact opnemen.

Een Terrazzo vloer impregneren

Wanneer een terrazzo vloer wordt behandeld met een speciaal impregneermiddel wordt er een beschermlaag aangebracht op de vloer. Deze impregneerlaag verzadigt het oppervlak waardoor het vloeistoffen afstoot en vuil zich minder goed kan hechten. Zodra de vloer is voorzien van een impregneerlaag, zorgt dit voor directe bescherming tegen invloeden van buitenaf en is de vloer beter bestand tegen water, brand of krassen. 

Is de terrazzo vloer geïmpregneerd, dan heb je bovendien langer de tijd bij de terrazzo vloer schoonmaken. Een geïmpregneerd oppervlak zorgt er namelijk voor dat vloeistoffen minder snel het gesteende intrekken. Dat maakt een terrazzo vloer schoonmaken een stuk makkelijker!

Terrazzo laten dieptereinigen

Wanneer je met hardnekkig vuil te maken hebt, of de vlekken hebben tijd gehad om diep in te trekken, zijn ze niet met reguliere schoonmaakmiddelen te verwijderen. In zo’n geval gaan we bij terrazzo schoonmaken over op speciale reinigingsmiddelen voor een dieptereiniging. Deze grondige manier van de terrazzo vloer schoonmaken zorgt ervoor dat hardnekkig vuil compleet uit het steen verwijderd kan worden. Zo krijgt de terrazzo weer zijn geweldige look terug en bescherm je het gesteente tegen beschadiging.

Andere natuurstenen oppervlakken schoonmaken

Alle soorten kunst- en natuursteen vragen om een unieke aanpak omdat elk type gesteente uniek is. Dit komt er voornamelijk op neer dat er met andere schoonmaakmiddelen en -methoden gewerkt zal moeten worden. 

Met meer dan 30 jaar ervaring, weet Floorcare precies welke middelen en methoden geschikt zijn voor jouw vloer. Onze experts staan voor je klaar om al jouw vragen over het schoonmaken van terrazzo en andere steensoorten te beantwoorden.

Lees meer over natuursteen schoonmaken in het algemeen of meer informatie over marmer schoonmakengraniet schoonmakenhardsteen schoonmakenleisteen schoonmakentravertin schoonmaken en granito vloer schoonmaken.