Een stralend schone vloer in huis

Terrazzo vloer schoonmaken

We lopen veel meer vuil mee naar binnen dan we denken. Vuil kan voor slijtage zorgen waardoor je terrazzo vloer er dof uit gaat ziet. Het is daarom belangrijk dat de vloer met regelmaat grondig wordt schoongemaakt.

Neem contact op

Een vloer van terrazzo dien je goed te onderhouden. Zo is het belangrijk dat je een nieuwe vloer laat impregneren, zodat het beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is het belangrijk dat je zelf regelmatig de vloer grondig schoonmaakt. Als je de vloer goed weet te onderhouden, beleef je er veel langer plezier aan. 

Een terrazzo vloer is een mix van gebroken stukjes natuursteen, korrels zandsteen, cement en water. Omdat je te maken hebt met verschillende materialen, is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt die het oppervlak niet aantasten.

 

Een terrazzo vloer schoonmaken

Heb je de terrazzo vloer onlangs laten leggen? Dan zal er nog enige tijd cementsluiter op de vloer zitten. Wanneer de cementsluiter is verdwenen, kun je starten met de reguliere schoonmaakroutine. Een terrazzo vloer kun je zowel met speciale schoonmaakmiddelen schoonmaken als met natuurlijke producten.

Wij geven je een aantal tips om de vloer goed te kunnen reinigen:

  • Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor terrazzo, pak dus niet zomaar wat afwasmiddel uit de kast.
  • Doseer het product zoals staat aangegeven op de fles 
  • Laat het product zo’n 10 tot 20 minuten inwerken, maar niet intrekken
  • Neem de vloer af met schoon, lauwwarm water
  • Laat de vloer 1 tot 2 dagen drogen, voordat je andere behandelingen op de vloer toelaat 

Maak je het liefst gebruik van een natuurlijk product? Dan kun je een klein beetje groene zeep toevoegen aan lauwwarm water. Let er op dat je dit goed doseert. Wanneer je te veel zeep toevoegt, wordt de vloer niet alleen glad maar krijgt ook vuil de kans zich aan het oppervlak te hechten. Wanneer je de vloer hebt laten impregneren, is deze veel beter beschermd tegen vocht en vuil. Ook het schoonmaken zal hierdoor een stuk makkelijker gaan.

De vloer impregneren

In de meeste gevallen is de vloer voorzien van een impregneerlaag, als dit niet zo is raden we ten zeerste aan om terrazzo te laten impregneren. Hierdoor is de vloer namelijk beter beschermd en een vochtvlek weghalen is daardoor een stuk gemakkelijker. Lees meer over terrazzo impregneren op de speciale pagina hierover, op onze website. 

Terrazzo laten reinigen

Wil je tijd besparen of de vloer even een grondige beurt geven? Dan kunnen wij terrazzo voor je reinigen met schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor jouw vloer. Onze jarenlange ervaring in reiniging zorgt voor een nieuwe look van de steen.