• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Natuursteen kristalliseren

Kristalliseren

Is jouw vloer haar glans verloren? Een doffe look kunnen we dankzij ons kristallisatieproces weer volledig herstellen.

Neem contact op

Natuursteen kristalliseren is een betaalbare manier om natuursteen weer een glanzende aanblik te geven. Na verloop van tijd krijgt een natuurstenen vloer vaak een doffe uitstraling, zeker als er veel overheen gelopen wordt. Door natuursteen te kristalliseren, krijgt je vloer haar prachtige glans weer terug. 

Oppervlakkige krasjes en dofheid verdwijnen dankzij de kunst van het kristalliseren. Natuursteen kristalliseren is daarnaast ook voordelig voor het onderhoud van je vloer. Natuursteen is een poreus materiaal dat bij onvoldoende onderhoud beschadigd kan raken. Er kunnen vlekken in de vloer trekken en klein vuil kan het oppervlak beschadigen. Kristalliseren kan dit gelukkig weer herstellen.

 

Natuursteen kristalliseren

Niet alle vloeren kunnen gebruik maken van de kristallisatietechniek. Natuurstenen vloeren die zich hier wel heel goed voor lenen zijn marmer, graniet en kalksteen. Deze stenen bevatten een hoog kalkgehalte.

Met kristalliseren verdwijnen oppervlakkige krassen op je natuurstenen vloer. Weet wel dat behandeling alleen oppervlakkige krassen kan verwijderen. Vloeren die grote oneffenheden of diepe krassen bevatten, kunnen hiermee niet worden hersteld. Hiervoor bieden wij uiteraard andere passende oplossingen. Benieuwd naar andere technieken voor schadeherstel van natuursteen? Floorcare is gespecialiseerd in veel verschillende reparatietechnieken.

Onderhoud van natuursteen na het kristalliseren

Het oppervlak van de vloer wordt gedicht waardoor natuursteen veel minder gevoelig wordt voor krassen en andere vormen van slijtage. De bovenste laag van de vloer wordt verhard waarna de vloer een hernieuwde glans krijgt.

Belangrijk is om te weten dat je vloer na het kristalliseren wel goed onderhouden dient te worden. Anders is de kans aanwezig dat je na verloop van tijd opnieuw zal moeten kristalliseren. We raden daarom aan je vloer regelmatig en bij intensief gebruik zelfs dagelijks te dweilen. Doe dit met neutrale schoonmaakmiddelen en een microvezel doek. Met een goede schoonmaakroutine, geniet je veel langer van een mooie vloer in huis. 

Uiteraard kun je nog veel meer trucs toepassen. Meer tips over het onderhoud van je vloer? Je leest er alles over in dit artikel.

Benieuwd naar meer van onze diensten?

Naast het kristalliseren van uw vloer bieden wij meerdere diensten aan. Lees meer over uw vloer polijsten, uw vloer reinigen middels dieptereiniging, cementsluier verwijderen en voegen kleuren.