• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Tegels en vloeren die stralen

Cementsluier verwijderen

Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om cementsluier van natuursteen te verwijderen. Wij delen een aantal tips met je waardoor die doffe look snel verdwijnt van jouw natuurstenen vloer of tegelwand.

Neem contact op

Cementsluier ontstaat na het voegen van een vloer of tegelwand. Bij dat proces blijft een laagje voegmiddel of voegmortel achter op de tegels of vloer met als gevolg een doffe aanslag, ook wel cementsluier genoemd. Die aanslag geeft het gesteente een doffe look. Aanpakken dus! Cementsluier verwijderen doe je zo. 

Als je cementsluier gaat verwijderen, is het belangrijk dat je daar niet te lang mee wacht. Hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker het zal gaan. Van belang is dat je weet welke middelen je hiervoor het moet gebruiken en welke middelen je beter kan vermijden. Wij geven je een aantal onmisbare tips.

 

Poets met een theedoek als de cementsluier nog vers is

Hoe sneller je cementsluier verwijdert, hoe makkelijker dat zal gaan. Zo voorkom je dat je over moet gaan op grover geweld. Als cementsluier er pas net zit, kun je dit vaak met een droge theedoek verwijderen door er overheen te wrijven. Dat kost wel tijd, zeker bij een groot oppervlak, maar zo voorkom je dat je middelen nodig hebt die het gesteente kunnen aantasten.

Gebruik lauwwarm water zonder agressieve middelen

Wil het niet lukken met alleen een droge theedoek? Dan kun je de doek natmaken in lauwwarm water. Online kom je tientallen tips tegen, waaronder het mengen van azijn met water. Bij natuursteen is het juist van belang dat je dat niet doet. Azijn is een zuur product wat lelijke vlekken of ergere schade kan veroorzaken aan het natuursteen. Als je reinigingsmiddel wil toevoegen aan water, ga dan op zoek naar zuurvrije producten.

Twijfel je? Schakel de hulp in van onze experts

Zelf aan de slag gaan met cementsluier verwijderen kan meer schade veroorzaken als je niet de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Advies nodig? Schakel dan de hulp van onze experts in. 

Benieuwd naar onze diensten?

Naast het verwijderen van cementsluier bieden wij meerdere diensten aan. Lees meer over uw vloer polijsten, uw vloer reinigen middels dieptereiniging, kristalliseren en voegen kleuren.