• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Algemene voorwaarden

Krassen verwijderen/ repareren uit natuursteen is specialistisch werk. Een van de meest gebruikte oplossingen om krassen te verwijderen is polijsten. Voor het polijsten van natuursteen gebruiken wij speciale machines die gebruik maken van diamantschijfjes of een diamantpad. 

Afhankelijk van de locatie van de scheur geven wij advies of we een gedeelte van de vloer of de gehele vloer moeten behandelen voor een succesvolle reparatie. Niet elke steensoort leent zich voor polijsten, wij kunnen hier een advies op maat geven. 

Een scheur wordt vaak gerepareerd met speciale lijm die op kleur gebracht wordt zodat de scheur nauwelijks zichtbaar meer is, eventueel in combinatie met het polijsten. 

Het schoonmaken van hardnekkige vlekken uit uw natuurstenen vloer is natuurlijk een vorm van reparatie. Vlekken verwijderen van rode wijn, roest en olie gebeurt met behulp van verschillende chemische middelen. Dit is ons vak en wij willen de vloer weer herstellen als nieuw.

Wanneer  een vlek diep in de steen is binnengedrongen, zal de behandeling soms moeten worden herhaald. We maken gebruik van intensieve reinigers, die doordringen in de diepere lagen van de steen. In combinatie met onze schrob en boenmachines zal de steen er uiteindelijk veel beter uit zien. 

Voorkomen is beter dan genezen, hierbij onze tips voor het behoud van een mooie vloer;

  • Maak je per ongeluk een vlek, probeer deze dan te neutraliseren met schoon water door een natte theedoek op de vlek te leggen. 
  • Kalksteen en andere natuursteen soorten vragen specialistische schoonmaakmiddelen, let hierop.
  • Verwijder overtollig vuil. Zand en vuil kunnen zorgen voor vervelende permanente schade. 
  • Wij leveren wij ook onderhoudscontracten, hiermee voorkom je reparatie op de langere termijn.
  • Laat schade snel herstellen, dat voorkomt dat er vuil in de steen trekt. 

Onze natuursteen specialisten en reparateurs staan voor u klaar en helpen graag bij het oplossen van een natuursteen probleem. Heeft u vragen of wilt u weten wat Floor Care voor uw steen kan betekenen? Neem dan contact met ons op!