• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Travertin gaten opvullen

Een klein gaatje in een travertin vloer of wand kan groter worden als het niet gerepareerd wordt. Schakel Floorcare bij travertin gaten opvullen. Wij zijn gespecialiseerd in de gerichte reparatie van travertin en zorgen ervoor dat het weer zoveel mogelijk naar de originele staat wordt teruggebracht.

Travertin is een kalksteensoort die van nature poreus is. Tijdens de vorming van het gesteente zijn er minuscule gaatjes en holtes ontstaan. Travertin is opgebouwd uit lagen sediment dat is neergeslagen in met kalk verzadigd water. De holtes zijn veroorzaakt door onder andere plantenresten die tussen de lagen terecht zijn gekomen, bij het vergaan laten deze resten holtes achter. Na langdurig gebruik of door beschadiging kunnen deze holtes blootgelegd worden. Wanneer deze gaatjes in travertin niet worden opgevuld kunnen ze groter worden. Floorcare is al 30 jaar dé expert in natuursteen in Nederland en weet als geen ander hoe Travertin behandeld moet worden. 

Broedplek voor vuil

Om praktische redenen is travertin vaak met cementaire vulstoffen of harsen gevuld. Ook bij het aanleggen van een vloer of wand van travertin wordt er gekeken of er gaatjes in het oppervlak aanwezig zijn. Mocht dit het geval zijn kan je travertin gaten opvullen met hoogwaardig vulmateriaal. Maar dit is geen garantie dat er geen gaatjes meer zullen vormen in de loop der tijd. Wanneer gaatjes ontstaan, zijn deze een broedplek voor vuil. Travertin gaten opvullen is dus belangrijk om verdere schade aan travertin te voorkomen. Travertin onderhoud speelt hier een belangrijke rol in. Bij goed onderhoud zullen ook gaatjes tijdig gespot worden. 

Travertin gaten opvullen

Wanneer je er snel bij bent, zal het vullen van de ontstane gaatjes met hoogwaardig vulmateriaal verdere problemen in de toekomst voorkomen. Wat travertin gaten opvullen betreft heeft Floorcare manieren om zowel kleine als grote gaten volledig te repareren. 

Bij travertin onderhoud is het niet altijd nodig om het gehele materiaal te behandelen. We richten ons enkel op de gebieden die reparatie nodig hebben. Dit noemen we de spot-repair techniek. De gaten worden opgevuld met materiaal dat precies dezelfde kenmerken heeft als het travertin. Er wordt nauwlettend op de uiterlijke kenmerken zoals kleur gelet om te zorgen dat het plekje achteraf niet zal opvallen. Zo zorgen we dat de schade niet meer zichtbaar is na het opvullen. 

Als dé expert van travertin in Nederland heeft Floorcare een passende oplossing voor elk type gat dat kan ontstaan. Neem contact op met onze experts om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Schade aan travertin voorkomen

Na het travertin gaten opvullen als de schade is gerepareerd wil je natuurlijk zorgen dat het travertin zo lang mogelijk in optimale staat blijft. Travertin onderhoud speelt hier een belangrijke rol in. Zo raden wij altijd aan om travertin te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat het gesteente zo veel mogelijk beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf. Onze experts kunnen heel snel en efficiënt travertin impregneren. Tijdens het proces zorgen we dat er zo min mogelijk overlast ontstaat. Tijdens de behandelingen kunnen meubels gewoon in huis blijven staan. 

Naast impregnatie is het ook belangrijk om travertin regelmatig schoon te maken. Vuil heeft ten slotte geen kans om in te trekken als het gesteente regelmatig wordt gereinigd. Je kan een doek met lauwwarm water gebruiken om vuil te verwijderen voor het intrekt en schade veroorzaakt aan het travertin.

Het repareren van andere natuursteen soorten

Onze experts hebben verstand van elke steensoort. Naast travertin herstellen we bijvoorbeeld ook veel gaten en butsen in vloeren vervaardigd van granito (ook wel terrazzo genoemd). De herstelwerkzaamheden verschillen per natuursteen soort enorm omdat elk type gesteente een andere samenstelling heeft en dus ook anders behandeld dient te worden.

Heb jij last van gaten in travertin en wil je travertin gaten opvullen? Twijfel dan niet, neem contact op met onze experts om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen. 

Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen of lees direct meer over uw terrazzo vloer herstellen of granito vloer herstellen.