• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Schade herstellen met spotrepair

Travertin gaten opvullen

Floorcare is gespecialiseerd in de reparatie van specifieke en gerichte delen van natuursteen. Wij geloven dat natuursteen, zo ook travertin, waar mogelijk altijd zo veel mogelijk haar originele staat moet behouden.

Neem contact op

Travertin wordt gekenmerkt door minuscuul kleine gaatjes die zijn ontstaan tijdens de vorming van het gesteente. Hierdoor is het ontstaan van grotere gaatjes in travertin niet altijd te voorkomen. Wanneer er een klein gaatje ontstaat in een travertin vloer of wand, kan dit na verloop van tijd een groter gat worden wat gerepareerd dient te worden. 

Travertin onderhoud dient correct uitgevoerd te worden om ervoor te zorgen dat u schade op tijd waarneemt en zonodig laat herstellen.

 

Broeiplek voor vuil

Hoewel gaatjes in travertin meestal worden dichtgestopt wanneer de vloer op wand wordt aangelegd, kan dit niet geheel voorkomen dat er toch gaten ontstaan. Omdat dit de broedplek is voor vuil, is het belangrijk dat je gaten zo snel mogelijk laat opvullen om grote schade aan travertin te voorkomen.

 

Travertin gaten opvullen

Vaak wordt bij het aanleggen van een vloer of wand van travertin, gekeken naar gaatjes in het oppervlak. Deze worden direct gevuld met hoogwaardig vulmateriaal waardoor problemen in de toekomst worden voorkomen. Helaas kan het toch voorkomen dat dit vulmateriaal na verloop van tijd loslaat of dat gaatjes nét onder het oppervlak niet zijn gedacht toch aan het licht komt.

Gelukkig zijn er manieren waarop we zowel kleine als grote gaten kunnen repareren. Middels de spotrepair techniek wordt de plek van de schade opgevuld met materiaal dat dezelfde kenmerken heeft als travertin. Kleuren worden secuur gemengd waardoor het achteraf niet zichtbaar is waar de schade zat. Heb jij last van gaten in travertin? Neem dan contact op met onze experts om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Schade aan travertin voorkomen

Om travertin optimaal te beschermen tegen invloeden van buitenaf raden we altijd aan travertin oppervlakken te laten impregneren. Travertin impregneren kan snel en efficiënt gebeuren. Tijdens de behandelingen kunnen meubels zelfs gewoon in huis blijven staan. 

Tijdens de impregneerbehandeling wordt er een impregneerlaag aangberacht in de bovenste laag van de vloer of een ander travertin oppervlak. Deze buitenste laag beschikt hierdoor over een vocht- en vuilafstotende functie. Vocht en vuil kunnen zich hierdoor minder goed hechten aan het oppervlak waardoor jij veel langer geniet van stralend travertin in huis.

Andere behandelingen

Om travertin weer haar oorspronkelijke look en feel terug te geven, kunnen er verschillende behandelingen worden uitgevoerd. Zo verwijderen we middels polijsten van travertin oppervlakkige schade zoals krassen en kleine scheurtjes van de vloer.

Het repareren van andere natuursteen soorten

Het herstellen van gaten en butsen in vloeren komt ook veel voor bij vloeren vervaardigd van granito (ook wel terrazzo genoemd). De herstelwerkzaamheden kunnen per natuursteen soort enorm verschillen omdat elk type gesteente een andere samenstelling heeft en dus ook anders behandeld dient te worden.

Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen of lees direct meer over uw terrazzo vloer herstellen of granito vloer herstellen.