Schade herstellen met spotrepair

Travertin gaten opvullen

Floorcare is gespecialiseerd in de reparatie van specifieke en gerichte delen van natuursteen. Wij geloven dat natuursteen, zo ook travertin, waar mogelijk altijd zo veel mogelijk haar originele staat moet behouden.

Neem contact op

Travertin wordt gekenmerkt door minuscuul kleine gaatjes die zijn ontstaan tijdens de vorming van het gesteente. Hierdoor is het ontstaan van grotere gaatjes in travertin niet altijd te voorkomen. Wanneer er een klein gaatje ontstaat in een travertin vloer of wand, kan dit na verloop van tijd een groter gat worden wat gerepareerd dient te worden. 

Broeiplek voor vuil

Hoewel gaatjes in travertin meestal worden dichtgestopt wanneer de vloer op wand wordt aangelegd, kan dit niet geheel voorkomen dat er toch gaten ontstaan. Omdat dit de broedplek is voor vuil, is het belangrijk dat je gaten zo snel mogelijk laat opvullen om grote schade aan travertin te voorkomen.

Travertin gaten opvullen

Vaak wordt bij het aanleggen van een vloer of wand van travertin, gekeken naar gaatjes in het oppervlak. Deze worden direct gevuld met hoogwaardig vulmateriaal waardoor problemen in de toekomst worden voorkomen. Helaas kan het toch voorkomen dat dit vulmateriaal na verloop van tijd loslaat of dat gaatjes nét onder het oppervlak niet zijn gedacht toch aan het licht komt.

Gelukkig zijn er manieren waarop we zowel kleine als grote gaten kunnen repareren. Middels de spotrepair techniek wordt de plek van de schade opgevuld met materiaal dat dezelfde kenmerken heeft als travertin. Kleuren worden secuur gemengd waardoor het achteraf niet zichtbaar is waar de schade zat. Heb jij last van gaten in travertin? Neem dan contact op met onze experts om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Schade voorkomen

Wanneer je travertin optimaal wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf, raden we je aan om deze natuursteen te laten impregneren. Travertin impregneren kan snel en efficiënt gebeuren. Je kunt zelfs je meubels gewoon in huis laten staan.

Wanneer je ervoor kiest om je vloer te laten impregneren, zal er een impregneerlaag worden aangebracht op het oppervlak. Dat kan zowel de vloer zijn als een wand van travertin. Deze beschermende laag bevindt zich in de toplaag van de vloer waardoor deze een vocht- en vuilafstotende functie krijgt. Hierdoor trekt vuil en vocht minder goed in travertin en kun jij langer genieten van een mooie vloer in huis.

Andere mogelijkheden

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om travertin weer haar oorspronkelijke look en feel terug te geven. Zo kunnen we oppervlakkige schade zoals krassen en oneffenheden wegschuren als we je vloer polijsten. We behandelen je vloer met schuurmachines die zijn voorzien van fijne diamantschijven. Hiermee schuren we de krassen en oneffenheden weg waardoor de vloer er weer stralend uitziet.