Voorkom een doffe look

Travertin polijsten

Door normaal tot intensief gebruik zal travertin na verloop van tijd helaas doffer worden. Door een travertin vloer regelmatig te polijsten, wordt oppervlakkige schade weggepoetst en straalt je vloer weer als nooit tevoren.

Neem contact op

Helaas komt het ook bij travertin voor dat na intensief gebruik een doffe waas op de vloer kan ontstaan. De oorspronkelijke look en feel van de vloer verdwijnt, omdat er door erop te wonen en werken krasjes en doffe looppaden ontstaan. Gelukkig kunnen we dit probleem makkelijk verhelpen. Travertin polijsten is dé manier om weer een stralende vloer te krijgen.

Als travertin een doffe look heeft gekregen, kan de vloer gepolijst worden. Omdat de vloer hierbij licht opgeschuurd wordt, vervagen krassen en krijgt de vloer haar glans weer terug.

 

Travertin polijsten

Wanneer je een travertin vloer door Floorcare laat polijsten, starten we eerste met het reinigen van de vloer. Dit doen we zeer grondig zodat er zeker weten geen vuil meer op het oppervlak zit voor we beginnen met schuren. Met professioneel apparatuur schuren we de vloer licht op met fijne diamantschijven. Dit zorgt ervoor dat alle krassen verdwijnen. Hierdoor krijgt je vloer haar oorspronkelijke uitstraling weer terug.

De voordelen van polijsten

Het laten polijsten van de travertin vloer levert altijd voordelen op. Je verlengt namelijk de levensduur van de vloer en hebt er in een later stadium minder omkijken naar. Het is dus een duurzame optie om de vloer mooi te houden. Een investering in jouw huis!

Zelf doen of uitbesteden

Hoewel het zelf doen van het polijsten een optie is, worden er vaak fouten gemaakt die helaas niet herstelbaar zijn. Zelf aan de slag gaan met polijsten raden we dus af, want het is simpelweg te zonde om permanente schade aan jouw vloer aan te brengen. Schakel een bedrijf of expert in die precies weet hoe hij jouw vloer het beste kan behandelen!

Hoe vaak laat je een vloer polijsten?

Als je een vloer van natuursteen hebt, wordt het aangeraden om de vloer wekelijks te reinigen. Het polijsten van de vloer is zeker niet wekelijks nodig, sterker nog, hiermee kan je de vloer beschadigen. We raden aan om de natuurstenen vloer 1 tot 2 keer per jaar te laten polijsten. Hoe vaak precies hangt af van jouw vloer. Gebruik je de vloer intensief? Dan is 2 keer per jaar waarschijnlijk geschikt. Gebruik je de vloer maar af en toe? Dan is 1 keer polijsten voldoende voor jouw vloer. 

Kristalliseren

Heb je het idee dat jouw vloer er nog goed uitziet, maar kan het nét dat beetje extra glans gebruiken? Dan kun je travertin ook laten kristalliseren. Hierbij wordt alleen héél oppervlakkige schade verwijderd.

Grote schade aan de vloer

Heb je grote schade aan de vloer? Dan is een andere behandeling geschikter voor jouw vloer. Met polijsten krijg je diepe scheuren en grote krassen namelijk niet weg. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.