• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Voorkom een doffe look

Travertin polijsten

Door normaal tot intensief gebruik zal travertin na verloop van tijd helaas doffer worden. Door een travertin vloer regelmatig te polijsten, wordt oppervlakkige schade weggepoetst en straalt je vloer weer als nooit tevoren.

Neem contact op

Helaas komt het ook bij travertin voor dat na intensief gebruik een doffe waas op de vloer kan ontstaan, ook bij intensief onderhoud. De oorspronkelijke look en feel van de vloer verdwijnt, omdat er door erop te wonen en werken krasjes en doffe looppaden ontstaan. Gelukkig kunnen we dit probleem makkelijk verhelpen. Travertin polijsten is dé manier om weer een stralende vloer te krijgen.

Als travertin een doffe look heeft gekregen, kan de vloer gepolijst worden. Omdat de vloer hierbij licht opgeschuurd wordt, vervagen krassen en krijgt de vloer haar glans weer terug.

 

Travertin polijsten

Wanneer je een travertin vloer door Floorcare laat polijsten, starten we eerste met het reinigen van de vloer. Dit doen we zeer grondig zodat er zeker weten geen vuil meer op het oppervlak zit voor we beginnen met schuren. Met professioneel apparatuur schuren we de vloer licht op met fijne diamantschijven. Dit zorgt ervoor dat alle krassen verdwijnen. Hierdoor krijgt je vloer haar oorspronkelijke uitstraling weer terug.

De voordelen van polijsten

Het laten polijsten van de travertin vloer levert altijd voordelen op. Je verlengt namelijk de lange levensduur van de vloer. Het is daarom een uiterst duurzame optie om de vloer mooi te houden waarmee het een waardevolle investering wordt in je huis.

Zelf doen of het polijsten uitbesteden

We raden altijd af om zelf aan de slag te gaan met het polijsten van travertin oppervlakken. We komen regelmatig bij klanten over de vloer die dit zelf wilden proberen omdat dit kostenbesparend zou zijn. In de praktijk zien we echter veel meer schade ontstaan omdat er veel vakkennis komt kijken bij het polijsten van natuurstenen oppervlakken. Schakel daarom altijd een specialistisch bedrijf in.

Hoe vaak laat je een vloer polijsten?

Het polijsten van een travertin vloer wordt idealiter eens per jaar uitgevoerd. Bij zeer intensief gebruik kan het nodig zijn dit tweemaal per jaar uit te laten voeren.

Kristalliseren

Heb je het idee dat jouw vloer er nog goed uitziet, maar kan het nét dat beetje extra glans gebruiken? Dan kun je travertin ook laten kristalliseren. Hierbij wordt alleen héél oppervlakkige schade verwijderd. Travertin onderhoud bestaat uit meerdere behandelingen die er gezamenlijk voor zorgen dat uw natuurstenen oppervlak in topconditie verkeert. 

Grote schade aan de vloer

Heb je grote schade ondervonden aan uw travertin vloer? Dan is een andere behandeling wellicht meer geschikt voor jouw vloer. Het polijsten zal er namelijk niet voor zorgen dat diepe scheuren en grote krassen verdwijnen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Polijsten van andere soorten natuursteen

Polijsten zal in de basis op vrijwel elke steensoort op eenzelfde manier worden toegepast. Toch kan dit per natuursteen soort enigszins verschillen omdat je te maken hebt met heel verschillende samenstellingen van gesteenten. Lees meer over natuursteen polijsten in het algemeen, marmer polijsten, graniet polijsten, hardsteen polijsten, een granito vloer polijsten en terrazzo polijstenLeisteen polijsten is helaas niet mogelijk.