• Klanten geven ons een 9/10
 • 10.000+ tevreden klanten
 • 30+ jaar ervaring
Schade aan terrazzo herstellen

Terrazzo vloer herstellen

Helaas kan het voorkomen dat er schade aan het terrazzo ontstaat. Dit gebeurt vaak zonder dat je daar erg in hebt, door bijvoorbeeld zand en vuil op de vloer. Bij Floorcare is het herstellen van natuursteen en dan ook Terrazzo één van onze specialiteiten.

Neem contact op

Ook bij het schadeherstel van terrazzo onderscheiden wij ons van onze concurrenten door middel van onze kwaliteit. Tijdens het herstellen van de schade letten wij nauwlettend op de wensen van onze klanten. Wij proberen zoveel mogelijk de schade ter plekke te herstellen, zodat een kostbare vervanging van de gehele tegel zo min mogelijk nodig is.

Hierdoor houden we de kosten laag en het resultaat optimaal. Wij hebben veel ervaring met reparaties van verschillende terrazzo oppervlaktes, enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Vloeren en dorpels
 • Aanrechtbladen
 • Trappen
 • Tegels
 • Vensterbanken

Terrazzo spot repair

Spot repair is in principe toepasbaar op alle schade die aan Natuursteen is ontstaan, dus ook op die van terrazzo. Of het nou gaat om gaten in de vloer of krassen aan het oppervlak, we herstellen de schade waar deze is ontstaan. Wij hebben de kennis en de techniek in huis om elke schade netjes te repareren.

Hoe werkt de spotrepair techniek?

Hoe werkt spotrepair op terrazzo? Spot repair passen wij toe door middel van een kleurenpallet, door middel van dit kleurenpallet vullen we de scheur of het gat met materialen die dezelfde eigenschappen en kleuren als het terrazzo hebben.  Tijdens dit proces houden wij rekening met alle onderdelen zoals bijvoorbeeld de lijnen en vormen in het terrazzo.

Vervolgens wordt de gevulde plek uitgehard door middel van UV licht en ten slotte wordt het gehele oppervlakte gepolijst zodat het volledig binnen het uiterlijk van het overige terrazzo past. Met deze methode ontstaan er dus geen onnodige verschillen in het terrazzo oppervlak.

Krassen en oneffenheden op de vloer

Is er geen sprake van grotere schade, maar zie je wat krassen of oneffenheden op de vloer ontstaan? Dan raden we aan je vloer te laten polijsten. Hierbij wordt de vloer geschuurd en verdwijnen de krassen en oneffenheden als sneeuw voor de zon. Je vloer is na het polijsten weer als nieuw en zal prachtig glanzen. 

Tips om reparatie te voorkomen

 • Maak je per ongeluk een vlek in een terrazzo oppervlak, haal deze gelijk weg en leg er een natte theedoek overheen. 
 • Terrazzo vraagt om specialistische schoonmaakmiddelen, let erop dat deze ook echt gebruikt worden. Dosering van deze middelen is van groot belang.
 • Verwijder vuil en zand dagelijks, dit kan zorgen voor blijvende schade.
 • Wij kunnen je helpen met het reinigen van oppervlakken en met terrazzo onderhoud aan de vloer. Zo voorkom je dat terrazzo een reparatie nodig heeft. 
 • Laat schade op tijd herstellen, voorkom je dat er vuil in de steen trekt

Vloeren herstellen gemaakt van een ander type natuursteen

Niet alle vloeren laten zich op dezelfde manier herstellen als terrazzo. Dit komt doordat elke natuursteen soort uniek is en reparatie- en herstelwerkzaamheden daarop worden aangepast. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen of lees direct meer over uw granito vloer herstellen of travertin gaten opvullen.