• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Lokale schade herstellen

Granito vloer herstellen

Helaas kan helaas gebeuren dat er schade aan granito ontstaat. Meestal wordt dit veroorzaakt door vuil en zand op de vloer. Floorcare is gespecialiseerd in het herstellen van natuursteen, ook granito.

Neem contact op

Een granito vloer herstellen hoeft minder ingrijpend te zijn dan je wellicht denkt. Vaak hoeven we schade enkel lokaal te herstellen dankzij onze spotrepair techniek. Zo kunnen we je granito vloer zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat behouden en herstellen we enkel de plek waar schade is opgetreden. Schade herstellen maakt een essentieel onderdeel uit van correct granito onderhoud.

Ineens zie je het, schade aan de vloer. Dit ontstaat vaak door vuil en zand wat naar binnen gelopen wordt. Gelukkig hoeft schade niet meteen te betekenen dat we de vloer in zijn geheel moeten vervangen. Kleine schade kunnen we vrijwel altijd lokaal herstellen.

 

Granito vloer herstellen

Onze in-house experts hebben jarenlange ervaring met het herstellen van schade aan natuursteen. Middels de spotrepair techniek lukt het hen in bijna alle gevallen schade alleen lokaal te herstellen en is het niet nodig het gehele oppervlak te vervangen. Hierdoor is de reparatie ook nog een kostenbesparend en kan het herstel snel worden uitgevoerd.

Hoe herstellen we granito plaatselijk?

Bij Floorcare weten we dat schade altijd uniek is. We zijn specialist in het verhelpen van alle verschillende soorten schade aan natuursteen. Zo zien onze experts snel wat voor behandeling jouw vloer nodig heeft. Bij kleine schade kunnen we de spotrepair techniek toepassen. Hierbij creëren we een omvangrijk kleurenpallet en vullen we de schade (vaak gaten of scheuren) met materiaal dat dezelfde eigenschappen heeft als granito.

Het toepassen van de spotrepair techniek

Wanneer schade enkel lokaal is opgetreden, kan dit enorm veel kosten besparen. Onze natuursteen experts beschikken over veel kennis, ervaring en innovatieve werkmethoden. Middels de spotrepair (ook wel spotfixing genoemd) techniek hoeven we schade enkel te herstellen op de plek waar deze ooit is ontstaan. Mits de schade inmiddels niet is uitgebreid natuurlijk.

Hoe voorkom je schade aan granito?

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, daarom delen we onze tips om reparatie aan natuursteen te voorkomen.

  • Heb je per ongeluk een vlek gemaakt? Probeer dan zo snel mogelijk te handelen om de kans te vergroten dat deze nog uit het oppervlak kan worden verwijderd. In veel gevallen kan er direct een natte theedoek op de vlek worden gelegd. Maar de theedoek enkel nat met schoon water.
  • Gebruik altijd reinigingsproducten die geschikt zijn voor granito. Algemene schoonmaakmiddelen kunnen net als huis-tuin-en-keuken middelen serieuze schade aanrichten.
  • Verwijder regelmatig losliggend vuil, zo kun je zand ook niet verder mee naar binnen lopen.
  • Onderhoud granito oppervlakken goed en volgens het advies van natuursteen experts. Goed onderhoud kan schade voorkomen.
  • Laat schade snel herstellen, dat voorkomt dat er vuil in de steen trekt en dat de schade groter wordt.

Neem een kijkje op onze website voor tips over hoe je jouw travertin steen het beste schoon kunt houden.

We kunnen zelfs de textuur en het patroon van natuursteen namaken zodat de herstelde plek niet meer te onderscheiden is van de rest van het granito. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Schakel dan de hulp in voor een van onze experts voor persoonlijk advies.

Natuurstenen vloeren laten herstellen

Elke natuursteen soort is uniek, net zoals dat elk type schade uniek is. Dit betekent ook dat elke natuursteen soort nét een andere aanpak behoeft als het om het herstellen van uw vloer gaat. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen of lees direct meer over uw terrazzo vloer herstellen of travertin gaten opvullen.