Lokale schade herstellen

Granito vloer herstellen

Helaas kan helaas gebeuren dat er schade aan granito ontstaat. Meestal wordt dit veroorzaakt door vuil en zand op de vloer. Floorcare is gespecialiseerd in het herstellen van natuursteen, ook granito.

Neem contact op

Een granito vloer herstellen hoeft minder ingrijpend te zijn dan je wellicht denkt. Vaak hoeven we schade enkel lokaal te herstellen dankzij onze spotrepair techniek. Zo kunnen we je granito vloer zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat behouden en herstellen we enkel de plek waar schade is opgetreden.

Ineens zie je het, schade aan de vloer. Dit ontstaat vaak door vuil en zand wat naar binnen gelopen wordt. Gelukkig hoeft schade niet meteen te betekenen dat we de vloer in zijn geheel moeten vervangen. Kleine schade kunnen we vrijwel altijd lokaal herstellen.

 

Granito vloer herstellen

Onze in-house experts hebben jarenlange ervaring met het herstellen van schade aan natuursteen. Middels de spotrepair techniek lukt het hen in bijna alle gevallen schade alleen lokaal te herstellen en is het niet nodig het gehele oppervlak te vervangen. Hierdoor is de reparatie ook nog een kostenbesparend en kan het herstel snel worden uitgevoerd.

Hoe herstellen we granito plaatselijk?

Bij Floorcare weten we dat schade altijd uniek is. We zijn specialist in het verhelpen van alle verschillende soorten schade aan natuursteen. Zo zien onze experts snel wat voor behandeling jouw vloer nodig heeft. Bij kleine schade kunnen we de spotrepair techniek toepassen. Hierbij creëren we een omvangrijk kleurenpallet en vullen we de schade (vaak gaten of scheuren) met materiaal dat dezelfde eigenschappen heeft als granito.

Onze spotrepair techniek

Als de schade alleen lokaal is, kan je dat enorm veel kosten besparen. We beheersen namelijk over de spotrepair techniek waardoor we de schade enkel hoeven te herstellen op de plek waar die is ontstaan. It’s all in the name, want middels deze techniek richten we ons op enkel de spot van de schade. 

Hoe voorkom je zelf schade?

Voorkomen is beter dan genezen, daarom delen we onze tips om reparatie aan natuursteen te voorkomen.

  • Maak je per ongeluk een vlek, probeer deze dan te neutraliseren met schoon water door een natte theedoek op de vlek te leggen. 
  • Kalksteen en andere soorten natuursteen vragen om specialistische schoonmaakmiddelen.
  • Verwijder overtollig vuil en zand om vervelende permanente schade te voorkomen.
  • Wij leveren ook onderhoudscontracten, hiermee voorkom je reparatie op de langere termijn.
  • Laat schade snel herstellen, dat voorkomt dat er vuil in de steen trekt. 

Neem een kijkje op onze website voor tips over hoe je jouw travertin steen het beste schoon kunt houden.

We kunnen zelfs de textuur en het patroon van natuursteen namaken zodat de herstelde plek niet meer te onderscheiden is van de rest van het granito. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Schakel dan de hulp in voor een van onze experts voor persoonlijk advies.