• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Granito vloer herstellen

Het uitvoeren van granito onderhoud is belangrijk om de lange levensduur en mooie uitstraling van het gesteente te waarborgen. Helaas kan het ook bij correct onderhoud voorkomen dat je schade detecteert aan het steenoppervlak. Je granito vloer herstellen zo snel mogelijk herstellen is dan uitermate belangrijk om uitbreiding van de schade te voorkomen. 

 

Granito vloer herstellen

Omdat granito is vervaardigd uit diverse steensoorten, cement en water, is het gesteente vrij poreus. Dit betekent dat granito over het algemeen wat kwetsbaarder is dan andere steensoorten. Zo kunnen er na verloop van tijd diverse beschadigingen ontstaan aan het steenoppervlak. Hoewel onderhoud deze kans minimaliseert, kan dit risico niet volledig worden weggenomen. Check het steenoppervlak dan ook regelmatig op onregelmatigheden. Dat is belangrijk omdat je er snel bij moet zijn wil je een granito vloer herstellen. Niet alleen om uitbreiding van de schade te voorkomen, maar granito herstellen doe je ook om hoge kosten te besparen. 

Met name in de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 zijn in Nederland veel woningen voorzien van granito vloeren. Deze bevinden zich voornamelijk in de hal en keuken. Omdat deze oppervlakken al tientallen jaren intensief worden gebruikt, is het niet uitzonderlijk dat je hier beschadigingen aantreft. Een granito vloer herstellen is daarom een belangrijk onderwerp voor elke bezitter van granito. Als de schade enkel lokaal is opgetreden, kan je in meeste gevallen het granito herstellen middels spotrepair. Dit noemen we ook wel spot fixing. Vervanging van het oppervlak is hierbij niet nodig waardoor reparatiewerkzaamheden minder duur uitvallen. Middels een omvangrijk kleurenpallet vullen we de plek, bijvoorbeeld een buts, met hoogwaardig vulmateriaal. Dit materiaal heeft dezelfde samenstelling en kleur als het origineel geplaatste granito. Na het vullen wordt de plek uitgehard onder een UV-lamp. Indien nodig wordt de plek nog verder afgewerkt door bijvoorbeeld een nieuwe impregneerlaag aan te brengen. Wij hebben jaren ervaring en weten precies hoe we een granito vloer herstellen. Neem contact op met onze specialisten voor hulp bij jouw granito vloer herstellen.

Hoe voorkom je schade aan granito?

Een granito vloer herstellen is dan wel mogelijk, maar liever wil je schade aan granito zoveel mogelijk zien te voorkomen, daarom delen we hieronder enkele concrete tips voor granito herstellen. 

  • Besteed voldoende aandacht aan het onderhouden van granito. Dit omvat vijf aspecten, namelijk het beschermen, reinigen, onderhouden, verbeteren en herstellen van het gesteente. Verwaarlozing van ten minste een van deze aspecten zorgt al gauw voor schade.
  • Maak alleen gebruik van onderhouds- en reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor granito oppervlakken. Het gebruik van de verkeerde middelen en een onjuiste dosering kan ernstige schade aanrichten.
  • Verwijder losliggend vuil zeer regelmatig. Zo voorkom je dat dit vuil schade aanricht. Zand heeft onder schoenzolen bijvoorbeeld een schurend effect waardoor granito er na verloop van tijd doffer uit komt te zien.
  • Breng altijd een beschermlaag aan in de vorm van een coating, verzegeling of impregneerlaag. Hierdoor blijft het granito oppervlak beter beschermd tegen externe factoren die schade kunnen veroorzaken en is granito herstellen minder snel nodig.
  • Heb je per ongeluk een vlek gemaakt? Maak dit dan zo snel mogelijk schoon. In de meeste gevallen kan er direct een natte theedoek op de vlek worden gelegd met schoon water. Twijfel je? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze experts. 

Natuurstenen vloeren laten herstellen

Elke steensoort is uniek van samenstelling en heeft een kenmerkende uitstraling. Om beschadigingen aan natuursteen te kunnen uitvoeren is kennis van gesteenten, chemie en diverse behandelingen noodzakelijk omdat elk type schade aan unieke aanpak behoeft. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen of lees direct meer over je terrazzo vloer herstellen of travertin gaten opvullen.