Natuursteen als nieuw

Leisteen repareren

Leisteen bestaat uit verschillende lagen, waardoor schade vaak enkel plaatselijk optreedt. Lokale schade repareren is veel voordeliger dan het laten vervangen van het hele oppervlak.

Neem contact op

Leisteen is erg onderhoudsvriendelijk, maar helaas kan het zelfs na goed onderhoud voorkomen dat er schade optreedt. Dit kan in de vorm van (diepe) krassen, maar ook butsen en afgebrokkelde stukjes zien we voorbijkomen. Leisteen repareren hoeft gelukkig in de meeste gevallen alleen plaatselijk te gebeuren. 

Leisteen bestaat uit verschillende lagen samengeperst sediment. Hierdoor kan er makkelijker schade optreden dan bij andere soorten natuursteen. Leisteen is gevoelig voor krasjes en helaas kunnen we dit type natuursteen niet polijsten.

 

Voorkom schade aan leisteen

Om schade te voorkomen adviseren we altijd om een beschermlaag aan te brengen. Dat kan door de vloer te laten impregneren. Maar wat als er toch schade is ontstaan aan je vloer?

Leisteen repareren

Leisteen is gevoelig voor krasjes, butsen, scheuren en zelfs afgebrokkelde stukjes steen. Vormen van schade die niemand graag in zijn interieur ziet. Gelukkig komt schade aan leisteen vaak lokaal voor. Dit omdat leisteen in de vorm van tegels wordt gelegd, en het gesteente uit lagen bestaat. Daardoor ontstaat schade vaak alleen in de bovenste laag van leisteen. Dit kunnen we repareren met onze spotrepair techniek. Hierbij hoeven we schade enkel lokaal te herstellen.

Lokaal schade herstellen

Het lokaal herstellen van schade is veel goedkoper dan vervanging van het hele oppervlak. Daarnaast veroorzaakt het veel minder overlast omdat we dergelijke reparaties snel en efficiënt kunnen uitvoeren. 

Zo gaan we te werk

Eerst zullen we de vloer of de beschadigde delen goed reinigen. Dit doen we, omdat er vuil of vet ingetrokken kan zijn in de steen. De reiniging zorgt voor een goede hechting met de steen. Middels het creëren van een uitgebreid kleurenpallet vullen we de plek met een reperatiekit, waar schade is ontstaan met materialen die dezelfde eigenschappen als het natuursteen hebben. Zo voorkomen we kleurverschillen, waar je niet op zit te wachten. We zorgen ervoor dat het nagemaakte gedeelte dezelfde structuur en kleur krijgt als de natuursteen zelf. Hierdoor is de gerepareerde plek daarna niet meer te onderscheiden van het origineel.