• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Natuursteen als nieuw

Leisteen repareren

Leisteen bestaat uit verschillende lagen, waardoor schade vaak enkel plaatselijk optreedt. Lokale schade repareren is veel voordeliger dan het laten vervangen van het hele oppervlak.

Neem contact op

Leisteen is erg onderhoudsvriendelijk, maar helaas kan het zelfs bij correct leisteen onderhoud voorkomen dat er schade optreedt. Dit kan in de vorm van (diepe) krassen, maar ook butsen en afgebrokkelde stukjes zien we voorbijkomen. Leisteen repareren hoeft gelukkig in de meeste gevallen alleen plaatselijk te gebeuren. 

Leisteen bestaat uit verschillende lagen samengeperst sediment. Hierdoor kan er makkelijker schade optreden dan bij andere soorten natuursteen. Leisteen is gevoelig voor krasjes en helaas kunnen we dit type natuursteen niet polijsten.

 

Voorkom schade aan leisteen middels impregneren

Om schade zoveel mogelijk te voorkomen adviseren we altijd om een beschermlaag aan te brengen. Dat kan middels leisteen impregneren. Maar wat als er toch schade is ontstaan aan je vloer?

Leisteen laten repareren

Leisteen is erg gevoelig voor krasjes, butsen, scheuren en zelfs afgebrokkelde stukjes steen. Vormen van schade die niemand graag in zijn interieur ziet. Gelukkig komt schade aan leisteen vaak lokaal voor. Dit omdat leisteen in de vorm van tegels wordt gelegd, en het gesteente uit lagen bestaat. Daardoor ontstaat schade vaak alleen in de bovenste laag van leisteen. Dit kunnen we repareren met onze spotrepair techniek. Hierbij hoeven we schade enkel lokaal te herstellen.

Lokaal schade herstellen middels spotfixing

Het lokaal herstellen van schade is veel goedkoper dan vervanging van het hele oppervlak. Daarnaast veroorzaakt het veel minder overlast omdat we dergelijke reparaties snel en efficiënt kunnen uitvoeren. 

Zo gaan we te werk

Het gedeelte van de vloer wat gaat worden behandeld, zal vooraf goed door ons worden gereinigd. Dit om hardnekkig vuil eerst goed te verwijderen. Zo weten we zeker dat de materialen die we gebruiken voor de reparatie wél goed hechten aan het gesteente.

Middels het creëren van een uitgebreid kleurenpallet vullen we de plek met een speciale reperatiekit. Dit doen we vaak enkel op de plek waar schade is ontstaan met materialen die dezelfde eigenschappen als het originele natuursteen hebben. Zo voorkomen we kleurverschillen en zal de herstelde plek na reparatie onzichtbaar zijn.

Verschillende soorten natuursteen laten repareren

Omdat alle soorten natuursteen unieke technische eigenschappen en een unieke uitstraling hebben, worden sommige behandelingen op verschillende manieren uitgevoerd. Dit heeft alles te maken met de samenstelling van het gesteente. Onze experts zien alle soorten natuursteen voorbijkomen tijdens hun werkzaamheden en weten hoe ze met al deze soorten natuursteen om moeten gaan, ook als het aankomt op het repareren van natuurstenen oppervlakken. Lees meer over  natuursteen repareren in het algemeen, marmer repareren, graniet repareren, hardsteen reparerentravertin repareren, een granito vloer repareren en een terrazzo vloer repareren.