• Klanten geven ons een 9/10
 • 10.000+ tevreden klanten
 • 30+ jaar ervaring

Graniet repareren

Hoewel graniet onaantastbaar lijkt, kan het toch voorkomen dat er schade ontstaat. Zelfs wanneer je voldoende aandacht besteedt aan graniet onderhoud. Als je schade detecteert aan een granieten vloer of aanrechtblad is het belangrijk om snel over te gaan op graniet repareren. Verschillende reparatie- en herstelwerkzaamheden brengen jouw granieten oppervlak weer terug in optimale conditie.

Graniet repareren vraagt om specifieke kennis van het gesteente en diverse reparatie- en hersteltechnieken. Floorcare is gespecialiseerd in graniet reparatie en het herstellen van andere soorten natuursteen.

Schade aan granieten vloer of aanrechtblad

Graniet lijkt vanwege de technische samenstelling haast onkwetsbaar. Onder andere de slijtvastheid en zuurbestendigheid maken dat graniet een van de stevigste steensoorten is die in het interieur en exterieur wordt toegepast. Vandaar dat je het vaak terug ziet in vloeren, aanrechtbladen en zelfs in meubels. Toch kan ook aan graniet schade ontstaan. Om te weten hoe je het best jouw graniet repareren kan, wil je duidelijk kunnen identificeren om wat voor schade het gaat.

Een greep uit de schadesoorten die de experts van Floorcare voornamelijk tegenkomen:

 • Doffe looppaden
 • Krassen
 • Gaten en butsen
 • Scheuren en breuken
 • Ingedrongen vlekken
 • Brand- en waterschade
 • Efflorescentie

Verschillende reparatie- en herstelmethoden brengen de kapotte delen van het gesteente terug in oorspronkelijke staat. Of het nou gaat om een keukenblad of complete granieten vloer reparatie. Soms moet een deel of het gehele gesteente worden vervangen, maar meestal kunnen we het graniet herstellen zonder dat dit nodig is. Floorcare repareert graniet regelmatig, ongeacht de beschadiging.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Granieten aanrechtblad repareren

Graniet herstellen

Als je schade aantreft aan een granieten aanrechtblad of vloer, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te laten herstellen. Graniet repareren voorkomt dat schade zich uitbreidt. Als je contact opneemt met Floorcare zal een schade-expert de schade nauwkeurig analyseren.

Op basis van door jou gemaakte foto’s kan vaak een eerste inschatting worden gemaakt van de ernst van de schade en de behandeling die het nodig heeft. Het is niet alleen voor de experts belangrijk dat je duidelijke foto’s maakt van de schade, je kan deze ook gebruiken voor de verzekering. Als je goed bent verzekerd kan je vaak het bedrag (of een deel ervan) terugkrijgen van je verzekering. Zo kunnen wij assisteren bij graniet repareren.

Let op: graniet wordt nog weleens verward met ‘granito’. Dit is echter een heel ander materiaal. Graniet is een massief steen, en granito is een mengsel van stukken steen met cement. Granito repareren vraagt dan ook een andere aanpak.

Granieten aanrechtblad repareren met spotrepair techniek

Als schade beperkt blijft tot een lokale plek (zoals een buts in je aanrechtblad) kan dit in de meeste gevallen worden hersteld met de spotrepair techniek. Een aanrechtblad repareren blijft hierdoor beperkt tot de plek waar de schade is ontstaan. Uiteraard zolang de schade zich niet verder heeft ontwikkeld.

Bij graniet repareren middels de spotrepair techniek wordt gebruik gemaakt van (vul)materialen die eenzelfde samenstelling en uitstraling hebben als het type graniet dat beschadigd is geraakt. De beschadiging wordt zodanig gevuld dat de lijnen, vormen en onderdelen van het gesteente op natuurlijke wijze worden nagebootst. Het materiaal wordt vervolgens uitgehard onder een UV-lamp. Hierna wordt de plek verder afgewerkt voor een optimaal eindresultaat. 

De experts van Floorcare beheersen over specifieke kennis en techniek voor het uitvoeren van deze behandeling. Graniet repareren is soms plaatselijk uit te voeren. Vervanging van het oppervlak is hierbij niet nodig waardoor je hoge kosten bespaart. 

 

Granieten vloer repareren

Granieten vloer herstellen door te polijsten

Polijsten is vaak een onderdeel van een granieten vloer repareren, of het herstellen van een aanrechtblad. Middels schuren, zoeten en graniet polijsten, worden diverse beschadigingen aan een granieten oppervlak verwijderd. Namelijk:

 • Hoogteverschillen
 • Oneffenheden en onregelmatigheden
 • Kleine krassen en een afgesleten loopvlak
 • Lichte beschadigingen

Een keukenblad of granieten vloer polijsten bestaat uit drie verschillende fases: schuren, zoeten en polijsten. Een granieten vloer schuren begint met grove diamantschijven. Elke schuurronde wordt er gebruik gemaakt van een fijnere schijf om krassen van de vorige ronde te verwijderen. Hierna wordt de vloer gezoet. Dat proces verloopt ongeveer hetzelfde als het schuren, maar wordt gedaan met veel fijnere diamantschijven. Het oppervlak wordt tevens verdicht en het oppervlak verkrijgt meer glans. Hierna wordt het oppervlak nog gepolijst: het toevoegen van hoogglans. Deze kan naar wens in meer of mindere mate worden aangebracht. 

Reparatie aan verschillende soorten natuursteen

Elke steensoort heeft een unieke samenstelling. Om herstelwerkzaamheden an je plavuizen of aanrechtblad correct uit te kunnen voeren is kennis van het gesteente, chemie en werkmethoden noodzakelijk. Floorcare helpt graag met verschillende soorten natuursteen reparaties. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen of over marmer repareren, hardsteen repareren, leisteen repareren, travertin repareren, een granito vloer repareren en een terrazzo vloer repareren.

Bron: Kenniscentrumsteen.nl — Graniet