• Klanten geven ons een 9/10
 • 10.000+ tevreden klanten
 • 30+ jaar ervaring

Graniet repareren

Hoewel graniet onaantastbaar lijkt, kan het toch voorkomen dat er schade ontstaat. Zelfs wanneer je voldoende aandacht besteedt aan graniet onderhoud. Als je schade detecteert aan een granieten oppervlak is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat herstellen. Verschillende reparatie- en herstelwerkzaamheden brengen jouw granieten oppervlak snel terug in optimale conditie.

Het herstellen van schade aan natuursteen vraagt om specifieke kennis van gesteenten en diverse reparatie- en hersteltechnieken. Floorcare is gespecialiseerd in het herstellen van schade aan natuursteen. 

 

Schade aan graniet

Graniet lijkt vanwege de technische samenstelling haast onkwetsbaar. Onder andere de slijtvastheid en zuurbestendigheid maken dat graniet een van de stevigste steensoorten is die in het interieur en exterieur wordt toegepast. Toch kan ook aan graniet schade ontstaan. Een greep uit de schadesoorten die de experts van Floorcare voornamelijk tegenkomen:

 • Doffe looppaden
 • Krassen
 • Gaten en butsen
 • Scheuren en breuken
 • Ingedrongen vlekken
 • Brand- en waterschade
 • Efflorescentie

Verschillende reparatie- en herstelmethoden brengen de kapotte delen van het gesteente terug in oorspronkelijke staat. Dat kan vervanging van het een deel van het of het gehele oppervlak betekenen, maar schade hoeft in veel gevallen enkel plaatselijk worden hersteld.

Graniet repareren

Als je schade aantreft aan een granieten oppervlak, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te laten herstellen. Zo voorkom je dat schade zich uitbreidt. Als je contact opneemt met Floorcare zal een schade-expert de schade nauwkeurig analyseren. Op basis van door jou gemaakte foto’s kan vaak een eerste inschatting worden gemaakt van de ernst van de schade en de behandeling die het nodig heeft. Het is niet alleen voor de experts belangrijk dat je duidelijke foto’s maakt van de schade, je kan deze ook gebruiken voor de verzekering. Als je goed bent verzekerd kan je vaak het bedrag (of een deel ervan) terugkrijgen van je verzekering. 

Spotrepair techniek van Floorcare

Als schade beperkt blijft tot een lokale plek, kan dit in de meeste gevallen worden hersteld met de spotrepair techniek. De schade hoeft hierbij enkel te worden hersteld op de plek waar deze is ontstaan. Uiteraard zolang de schade zich niet verder heeft ontwikkeld. Bij het uitvoeren van de spotrepair techniek wordt gebruik gemaakt van (vul)materialen die eenzelfde samenstelling en uitstraling hebben als het type graniet dat beschadigd is geraakt. De beschadiging wordt zodanig gevuld dat de lijnen, vormen en onderdelen van het gesteente op natuurlijke wijze worden nagebootst. Het materiaal wordt vervolgens uitgehard onder een UV-lamp. Hierna wordt de plek verder afgewerkt voor een optimaal eindresultaat. 

De experts van Floorcare beheersen over specifieke kennis en techniek voor het uitvoeren van deze behandeling. Vervanging van het oppervlak is hierbij niet nodig waardoor je hoge kosten bespaart. 

Graniet polijsten

Middels schuren, zoeten en polijsten, worden diverse beschadigingen aan een granieten oppervlak verwijderd. Namelijk:

 • Hoogteverschillen
 • Oneffenheden en onregelmatigheden
 • Kleine krassen en een afgesleten loopvlak
 • Lichte beschadigingen

Deze behandeling bestaat uit drie verschillende fases: schuren, zoeten en polijsten. Eerst wordt de vloer behandeld met grove diamantschijven. Elke schuurronde wordt er gebruik gemaakt van een fijnere schijf om krassen van de vorige ronde te verwijderen. Hierna wordt de vloer gezoet. Dat proces verloopt ongeveer hetzelfde als het schuren, maar wordt gedaan met veel fijnere diamantschijven. Het oppervlak wordt tevens verdicht en het oppervlak verkrijgt meer glans. Hierna wordt het oppervlak nog gepolijst: het toevoegen van hoogglans. Deze kan naar wens in meer of mindere mate worden aangebracht. 

Reparatie aan verschillende soorten natuursteen

Elke steensoort heeft een unieke samenstelling. Om herstelwerkzaamheden correct uit te kunnen voeren is kennis van het gesteente, chemie en werkmethoden noodzakelijk. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen of over marmer repareren, hardsteen repareren, leisteen repareren, travertin repareren, een granito vloer repareren en een terrazzo vloer repareren.