Het lokaal herstellen van schade aan graniet

Graniet repareren

Hoewel elke beschadiging en elk oppervlak uniek is en hiermee ook een specifieke benadering behoeft, is spotrepair bijna altijd toe te passen. Ook bij graniet.

Neem contact op

Hoewel graniet een hard gesteente is, kan het toch voorkomen dat er schade ontstaan. Op lange termijn bijvoorbeeld als je de vloer niet hebt laten impregneren en deze minder goed bestand was tegen schade. Grote scheuren wil je verhelpen en die kunnen we dan ook voor je repareren.

Bij Floorcare zijn we gespecialiseerd in het herstellen van lokale schade. Dit betekent dat we in veel gevallen niet het hele blad hoeven te vervangen of de hele vloer, maar dat we enkel de spot hoeven te herstellen waar de schade is ontstaan. 

 

Spotrepair techniek van Floorcare

Deze techniek noemen we ook wel de spotrepair techniek. Op deze manier zorgen we er niet alleen voor dat kostbare vervanging niet nodig is, maar is de reparatie vaak ook snel en kostenefficiënt te realiseren. Zo zorgen we ervoor dat we de schade in het natuursteen even snel herstellen als deze is ontstaan.

Graniet repareren

Spotrepair is toepasbaar op vrijwel alle type schade die lokaal is opgetreden. Of dit nu gaat om scheuren, gaten of krassen, we herstellen de schade precies waar deze is ontstaan. In de meeste gevallen hebben we namelijk de middelen en kennis in huis om deze specifieke lokale beschadiging ongedaan te maken en het oppervlak weer terug te brengen in de staat waarin deze verkeerde voordat de schade ontstond.

Hoewel elke beschadiging en elk oppervlak uniek is en hiermee ook een specifieke benadering behoeft, is spotrepair bijna altijd toe te passen. Middels het creëren van een uitgebreid en complex kleurenpallet vullen we de scheur of het gat met materialen die dezelfde eigenschappen als het natuursteen hebben.

Tijdens het vullen van de scheur of het gat worden alle onderdelen, lijnen en vormen in het steen zo natuurlijk mogelijk nagebootst om een eindresultaat te creëren waarin de gevulde plek niet meer te onderscheiden is. De gevulde plek wordt vervolgens uitgehard met UV licht en gepolijst om volledig binnen het uiterlijk van het oorspronkelijke graniet te passen.

Zelf een granieten vloer repareren?

Wil je zelf graag een granieten vloer gaan repareren of herstellen? Hieronder enkele praktische tips die je nodig hebt bij het herstel van je beschadigd graniet.

  • Gebruik een neutrale reiniger en thinner of wasbenzine om het graniet te reinigen en te ontvetten.
  • Gebruik steenlijm of een reparatie mortel speciaal voor natuursteen, dit koop je bij specialistische bedrijven gelieerd aan de natuursteen branche. Gebruik een spaan of spatel om de lijm of mortel goed uit te strijken.
  • Maak gebruik van schuurpapier in verschillende korrelgroottes, dit om het overtollige materiaal glad te schuren en polijsten.

Een granieten vloer schuren is niet zo eenvoudig als het schuren van een marmeren vloer, dit heeft te maken met de hardheid van het graniet. Houdt hier rekening mee tijdens het zelf repareren van de granieten vloer.

Een granieten vloer polijsten is niet geheel de juiste benaming. Vanwege de hardheid van het graniet wordt hier een andere manier van werken toegepast namelijk het mineraliseren van graniet.

Een granieten vloer heeft niet zoals een marmeren vloer een hoge kalkwaarde, hierdoor is graniet minder kwetsbaar voor vlekvorming en beschadigingen, echter door de hardheid is een granieten vloer moeilijker te herstellen of te repareren.