• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Het lokaal herstellen van schade aan graniet

Graniet repareren

Hoewel elke beschadiging en elk oppervlak uniek is en hiermee ook een specifieke benadering behoeft, is spotrepair bijna altijd toe te passen. Ook bij graniet.

Neem contact op

Hoewel graniet een hard gesteente is, kan het toch voorkomen dat er schade ontstaan ook wanneer je voldoende aandacht hebt besteed aan het graniet onderhoud. Op lange termijn bijvoorbeeld als je de vloer niet hebt laten impregneren en deze minder goed bestand was tegen schade. Grote scheuren wil je verhelpen en die kunnen we dan ook voor je repareren.

Bij Floorcare zijn we gespecialiseerd in het herstellen van lokale schade. Dit betekent dat we in veel gevallen niet het hele blad hoeven te vervangen of de hele vloer, maar dat we enkel de spot hoeven te herstellen waar de schade is ontstaan. 

 

Spotrepair techniek van Floorcare

Deze techniek noemen we ook wel de spotrepair techniek. Op deze manier zorgen we er niet alleen voor dat kostbare vervanging niet nodig is, maar is de reparatie vaak ook snel en kostenefficiënt te realiseren. Zo zorgen we ervoor dat we de schade in het natuursteen even snel herstellen als deze is ontstaan.

Graniet repareren

Spotrepair is toepasbaar op vrijwel alle type schade die lokaal is opgetreden. Of dit nu gaat om scheuren, gaten of krassen, we herstellen de schade precies waar deze is ontstaan. In de meeste gevallen hebben we namelijk de middelen en kennis in huis om deze specifieke lokale beschadiging ongedaan te maken en het oppervlak weer terug te brengen in de staat waarin deze verkeerde voordat de schade ontstond.

Hoewel elke beschadiging en elk oppervlak uniek is en hiermee ook een specifieke benadering behoeft, is spotrepair bijna altijd toe te passen. Middels het creëren van een uitgebreid en complex kleurenpallet vullen we de scheur of het gat met materialen die dezelfde eigenschappen als het natuursteen hebben.

Tijdens het vullen van de scheur of het gat worden alle onderdelen, lijnen en vormen in het steen zo natuurlijk mogelijk nagebootst om een eindresultaat te creëren waarin de gevulde plek niet meer te onderscheiden is. De gevulde plek wordt vervolgens uitgehard met UV licht en gepolijst om volledig binnen het uiterlijk van het oorspronkelijke graniet te passen.

Graniet polijsten

Een granieten vloer polijsten is niet geheel de juiste benaming. Vanwege de hardheid van het graniet wordt hier een andere manier van werken toegepast namelijk het mineraliseren van graniet.

Een granieten vloer heeft niet zoals een marmeren vloer een hoge kalkwaarde, hierdoor is graniet minder kwetsbaar voor vlekvorming en beschadigingen, echter door de hardheid is een granieten vloer moeilijker te herstellen of te repareren.

Reparatie aan verschillende soorten natuursteen

De technische eigenschappen lopen per natuursteen soort zodanig uit een, dat elk type natuursteen een andere manier van repareren behoeft. Zo zal een poreuze steen uiterst delicaat benadert moeten worden, waar bij een hard gesteente wat grover te werk kan worden gegaan. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen, marmer repareren, hardsteen repareren, leisteen repareren, travertin repareren, een granito vloer repareren en een terrazzo vloer repareren.