Kleine en grote schade herstellen

Travertin repareren

Onze experts hebben vrijwel alle schade weleens voorbij zien komen. Ook travertin kunnen we makkelijk repareren, zowel kleine als grote schade. Na reparatie is het stenen oppervlak weer als nieuw.

Neem contact op

Travertin is een zoetwaterkalksteen en heeft een wat grovere structuur dan marmer. De vloer is gekenmerkt door karakteristieke gaatjes, die zijn ontstaan tijdens de vorming van de steen. Hierdoor is de steen vrij poreus en daarnaast gevoelig voor vocht. Het oppervlak kan snel beschadigen, met alle gevolgen van dien. Wanneer lokale schade niet snel behandeld wordt, kan de schade veel omvangrijker worden en de reparatie alleen maar duurder. Vaak kunnen we travertin repareren op een kostenbesparende manier dankzij de spotrepair techniek. 

Wanneer we schade enkel lokaal hoeven te repareren, hoeven we niet het hele oppervlak te vervangen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en we kunnen dit op veel snellere en efficiëntere wijze doen.

 

Travertin repareren

Schade kan voorkomen in veel verschillende vormen. Zo zien we bij travertin vaak oppervlakkige gaten, maar komen we ook krassen en scheuren tegen. Het repareren van deze natuursteen is voor ons echter een makkelijk klusje. Floorcare is expert op het gebied van schadeherstel. Onze experts zien snel wat voor reparatie jouw schade behoeft en kunnen dit snel repareren.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om travertin weer haar oorspronkelijke look en feel terug te geven. Zo kunnen we oppervlakkige schade zoals krassen en oneffenheden wegschuren wanneer we je vloer polijsten. We behandelen je vloer met schuurmachines die zijn voorzien van fijne diamantschijven. Hiermee schuren we de krassen en oneffenheden weg waardoor de vloer er weer stralend uitziet.

Plaatselijke schade

Is er plaatselijk schade ontstaan? Zoals een groot gat, buts of diepe kras? Dan hoeven we dit vaak alleen maar op deze plek te repareren. Een van onze experts komt bij u langs om deze plek volledig weg te werken. Dit doen we met de spotrepair techniek.

Onze spotrepair techniek

Als de schade alleen lokaal is, kan je dat enorm veel kosten besparen. We beheersen namelijk over de spotrepair techniek waardoor we de schade enkel hoeven te herstellen op de plek waar die is ontstaan. It’s all in the name, want middels deze techniek richten we ons op enkel de spot van de schade. 

Hoe voorkom je schade aan travertin?

Voorkomen is beter dan genezen, daarom delen we onze tips om reparatie aan natuursteen te voorkomen en oppervlakken goed te onderhouden.

  • Maak je per ongeluk een vlek, probeer deze dan te neutraliseren met schoon water door een natte theedoek op de vlek te leggen. 
  • Kalksteen en andere soorten natuursteen vragen om specialistische schoonmaakmiddelen.
  • Verwijder overtollig vuil en zand om vervelende permanente schade te voorkomen.
  • Wij leveren ook onderhoudscontracten, hiermee voorkom je reparatie op de langere termijn.
  • Laat schade snel herstellen, dat voorkomt dat er vuil in de steen trekt. 

Neem een kijkje op onze website voor tips over hoe je jouw travertin oppervlakken het beste schoon kunt houden.