• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Kleine en grote schade herstellen

Travertin repareren

Onze experts hebben vrijwel alle schade weleens voorbij zien komen. Ook travertin kunnen we makkelijk repareren, zowel kleine als grote schade. Na reparatie is het stenen oppervlak weer als nieuw.

Neem contact op

Travertin is een zoetwaterkalksteen die wordt gekenmerkt door karakteristieke gaatjes welke zijn ontstaan tijdens het vormingsproces van de steen. Hierdoor is de steen vrij poreus en daarnaast gevoelig voor vocht. Het oppervlak kan snel beschadigen, met alle gevolgen van dien. Wanneer lokale schade niet snel behandeld wordt, kan de schade veel omvangrijker worden en de reparatie alleen maar duurder. Vaak kunnen we travertin repareren op een kostenbesparende manier dankzij de spotrepair techniek. 

Wanneer we schade enkel lokaal hoeven te repareren, hoeven we niet het hele oppervlak te vervangen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en we kunnen dit op veel snellere en efficiëntere wijze doen. Travertin onderhoud is belangrijk zodat je eventuele schade op tijd kunt detecteren.

 

Travertin repareren

Schade kan voorkomen in veel verschillende vormen. Zo zien we bij travertin vaak oppervlakkige gaten, maar komen we ook krassen en scheuren tegen. Het repareren van deze natuursteen is voor ons echter een makkelijk klusje. Floorcare is expert op het gebied van schadeherstel. Onze experts zien snel wat voor reparatie jouw schade behoeft en kunnen dit snel repareren.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om travertin weer haar oorspronkelijke look en feel terug te geven. Zo kunnen we oppervlakkige schade zoals krassen en oneffenheden wegschuren wanneer we je vloer polijsten. We behandelen je vloer met schuurmachines die zijn voorzien van fijne diamantschijven. Hiermee schuren we de krassen en oneffenheden weg waardoor de vloer er weer stralend uitziet.

Plaatselijke schade

Is er plaatselijk schade ontstaan? Zoals een groot gat, buts of diepe kras? Dan hoeven we dit vaak alleen maar op deze plek te repareren. Een van onze experts komt bij u langs om deze plek volledig weg te werken. Dit doen we met de spotrepair techniek.

Onze spotrepair techniek

Als de schade enkel lokaal is opgetreden, kan je dat enorm veel kosten besparen. Onze experts beheersen de spotrepair (ook wel spotfixing genoemd) techniek waardoor we de schade enkel hoeven te herstellen op de plek waar deze is ontstaan. 

Hoe voorkom je schade aan travertin?

Voorkomen is beter dan genezen, daarom delen we onze tips om reparatie aan natuursteen te voorkomen en oppervlakken goed te onderhouden.

  • Maak je per ongeluk een vlek, probeer deze dan allereerst te neutraliseren met schoon water door er een natte theedoek overheen te leggen.
  • Kalksteen en andere soorten natuursteen vragen om schoonmaakmiddelen die specifiek voor dit type gesteente is ontwikkeld.
  • Verwijder overtollig vuil zoals zand en stof regelmatig om permanente schade te voorkomen.
  • Wij leveren ook onderhoudscontracten aan onze klanten, hiermee voorkom je reparatie op de langere termijn.
  • Laat schade zo snel mogelijk (lees: accuut) herstellen, dat voorkomt dat er vuil in de steen trekt. 

Neem een kijkje op onze website voor tips over hoe je jouw travertin oppervlakken het beste schoon kunt houden.

Andere natuursteen soorten repareren

Alle soorten natuursteen zijn uniek en behoeven een andere aanpak als het aankomt op reparatie- en herstelwerkzaamheden. Dit omdat je te maken hebt met heel andere samenstellingen van het gesteente. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen, marmer repareren, graniet repareren, hardsteen reparerenleisteen repareren, een granito vloer repareren en een terrazzo vloer repareren.