• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een marmeren vloer polijsten

Marmer polijsten

In gebruik zal marmer helaas altijd doffer worden en haar glans verliezen. Door een marmeren vloer met regelmaat te polijsten wordt alle oppervlakkige schade weggepoetst om de steen weer terug te brengen in haar oorspronkelijke stralende staat.

Neem contact op

Een marmeren vloer is de eyecatcher van het huis. Helaas kan een vloer van natuursteen er na verloop van tijd minder stralend uit komen te zien. Het verschuiven van meubels en vaste looproutes op de vloer, kunnen dofheid veroorzaken. Marmer polijsten is dé manier om van je vloer weer de eyecatcher in huis te maken. 

Een marmeren vloer siert elk huis, maar vraagt wel om correct marmer onderhoud. Na jaren van gebruik zijn er ongetwijfeld krasjes op je vloer ontstaan of heeft de vloer een doffe look. Marmer polijsten zorgt ervoor dat je vloer er weer als nieuw uitziet. Krassen verdwijnen en je vloer ziet er weer zo glanzend uit als de eerste dag dat je het huis binnenliep. Polijsten heeft daarnaast nog veel meer voordelen.

 

Marmer polijsten

Omdat je altijd over de vloer loopt, is het eigenlijk wel logisch dat je hem ook moet beschermen tegen vuil en andere factoren. Je schuift de stoelen aan tafel, verplaatst eens een kastje of je kind racet met een loopkarretje door de woonkamer. Hoe dan ook is het belangrijk dat je je vloer goed beschermt tegen allerlei factoren die schade kunnen veroorzaken. Marmer polijsten is een zeer geschikte manier om oppervlakkige krassen te verwijderen.

Dofheid verdwijnt

Krassen aan het oppervlak verdwijnen door middel van polijsten en dat geeft de vloer haar eigen uitstraling terug. Na verloop van tijd gaat de vloer er dof uitzien als je geen aandacht besteedt aan het onderhoud. Marmer polijsten is dé manier om dat te voorkomen. Dit kan in de woonkamer en hal, maar natuurlijk ook in de keuken of badkamer.

Marmer zoeten en marmer polijsten

Om ervoor te zorgen dat uw marmer oppervlakken worden ontdaan van lichte oneffenheden, vlekken en krassen, is een polijstbehandeling dus een goede mogelijkheid.

Allereerst wordt een marmeren oppervlak opgeschuurd om ervoor te zorgen dat de oneffenheden verdwijnen. Hierna kan direct worden overgegaan op het polijsten of wordt er eerst nog gezoet. Het zoeten wordt met heel fijne diamantschijven uitgevoerd zodat de glans nog beter wordt opgehaald. Als na het zoeten het polijsten wordt uitgevoerd zal de vloer een nog veel hogere mate van glans terugkrijgen.

Het polijsten van marmer vergt uiteraard wel de nodige kennis. Er wordt gebruik gemaakt van tools die, wanneer je er geen ervaring mee hebt, schade kunnen aanrichten aan marmeren oppervlakken. Onze in-house experts hebben veel ervaring met het polijsten van marmer en kunnen ervoor zorgen dat jouw vloer (weer) gaat schitteren. Neem contact met ons op voor op maat gemaakt advies.

Andere natuursteen soorten laten polijsten

Leisteen polijsten behoort helaas niet tot de mogelijkheden, maar verder laten vrijwel alle natuursteen soorten laten zich polijsten. Lees meer over natuursteen polijsten in het algemeen, graniet polijsten, hardsteen polijstentravertin polijsten, een granito vloer polijsten en terrazzo polijsten.