Een marmeren vloer polijsten

Marmer polijsten

In gebruik zal marmer helaas altijd doffer worden en haar glans verliezen. Door een marmeren vloer met regelmaat te polijsten wordt alle oppervlakkige schade weggepoetst om de steen weer terug te brengen in haar oorspronkelijke stralende staat.

Neem contact op

Een marmeren vloer is de eyecatcher van het huis. Helaas kan een vloer van natuursteen er na verloop van tijd minder stralend uit komen te zien. Het verschuiven van meubels en vaste looproutes op de vloer, kunnen dofheid veroorzaken. Marmer polijsten is dé manier om van je vloer weer de eyecatcher in huis te maken. 

Een marmeren vloer siert elk huis, maar vraagt wel het nodige onderhoud. Na jaren van gebruik zijn er ongetwijfeld krasjes op je vloer ontstaan of heeft de vloer een doffe look. Marmer polijsten zorgt ervoor dat je vloer er weer als nieuw uitziet. Krassen verdwijnen en je vloer ziet er weer zo glanzend uit als de eerste dag dat je het huis binnenliep. Polijsten heeft daarnaast nog veel meer voordelen.

 

Marmer polijsten

Omdat je altijd over de vloer loopt, is het eigenlijk wel logisch dat je hem ook moet beschermen tegen vuil en andere factoren. Je schuift de stoelen aan tafel, verplaatst eens een kastje of je kind racet met een loopkarretje door de woonkamer. Hoe dan ook is het belangrijk dat je je vloer goed beschermt tegen allerlei factoren die schade kunnen veroorzaken. Marmer polijsten is een zeer geschikte manier om oppervlakkige krassen te verwijderen.

Dofheid verdwijnt

Krassen aan het oppervlak verdwijnen door middel van polijsten en dat geeft de vloer haar eigen uitstraling terug. Na verloop van tijd gaat de vloer er dof uitzien als je geen aandacht besteedt aan het onderhoud. Marmer polijsten is dé manier om dat te voorkomen. Dit kan in de woonkamer en hal, maar natuurlijk ook in de keuken of badkamer.

Het verschil tussen marmer zoeten en polijsten

Na het schuren van de vloer zijn er nog oneffenheden en zichtbare krassen te vinden in het marmeren oppervlak. Daarom wil je het marmer zoeten en polijsten. Zoeten is een afwerking die zich bevindt tussen het schuren en het polijsten en zorgt voor een lichte glans. Ook verdwijnen de grotere oneffenheden. Wil je nog meer glans en een totaal afgewerkte vloer? Kies dan ook voor polijsten, dan is alle dofheid eraf en straalt je vloer helemaal. 

Droog of nat polijsten?

Je kunt marmer zowel droog als nat polijsten, maar wat is het verschil en wat is geschikt voor jouw vloer? Als je de vloer nat polijst, gaat dat stofontwikkeling tegen. Het enige nadeel van de methode is dat als je het zelf doet je niet goed het resultaat kan beoordelen tot de steen weer helemaal droog is. Daarom wordt aangeraden om het door een expert te laten doen, die hier een oog voor heeft ontwikkeld. Als er fouten worden gemaakt, kan dit helaas onomkeerbaar zijn. De droge wijze geeft minder kans op fouten, maar er komt hierbij wel veel stof vrij, dus een stofmasker en veiligheidsbril zijn noodzakelijk. Ook kunnen de schuurkringen beter zichtbaar blijven dan bij nat polijsten. Welke manier geschikt is voor jouw vloer, kan het beste worden ingeschat door een expert. We raden het dan ook aan om niet zelf aan de slag te gaan, maar om gebruik te maken van een vakman.

Het polijsten van marmer vergt dus wel de nodige kennis. Er wordt gebruik gemaakt van tools die, wanneer je er geen ervaring mee hebt, schade kunnen aanrichten. Onze in-house experts hebben veel ervaring met het polijsten van marmer en kunnen ervoor zorgen dat jouw vloer (weer) gaat schitteren! Neem contact met ons op voor op maat gemaakt advies.