• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Het repareren van grote en kleine schade

Granito vloer repareren

Natuursteen is een product dat zich makkelijk laat repareren. Floorcare is gecertificeerd specialist in het repareren van natuursteen, zo ook granito. Na onze reparatie is uw stenen oppervlak weer als nieuw.

Neem contact op

In de jaren 30, 40 en 50 werden er in veel woningen in Nederland granito vloeren gelegd. Het overgrote deel van de nieuwe generatie bewoners van deze karakteristieke woningen heeft er gelukkig voor gekozen deze vloeren te laten liggen. Tijdloos, maar omdat de vloeren vaak erg oud zijn kan het zijn dat vloeren beschadigt zijn. Gelukkig kunnen we granito tegenwoordig goed repareren. 

Zowel kleine als grote schade aan een granito vloer kan op verschillende manieren worden gerepareerd. Zo zijn we bij Floorcare expert op het gebied van spotrepair. Hierbij wordt schade enkel plaatselijk gerepareerd.

Krassen en scheuren repareren

Gelukkig kunnen krassen en scheuren middels enkele technieken worden verwijderd. Wanneer krassen en kleine scheurtjes oppervlakkig zijn gebleven, kan dit onder andere worden verwijderd middels polijsten. Met diamantschijven wordt de bovenste laag van de vloer licht opgeschuurd zodat oneffenheden en krassen verleden tijd zijn. Afhankelijk van de plek waar de schade zich bevindt en wanneer het oppervlak voor het laatst is gepolijst, bepalen we of enkel de plek waar de schade is opgetreden gepolijst hoeft te worden of dat een grote deel zal moeten worden behandeld zodat het gehele oppervlak er identiek uitziet.

Diepe scheuren

Wanneer je echter een diepere scheur aantreft in een granito oppervlak, zijn er andere behandelingen nodig. Met speciale lijm kunnen we diepe scheuren repareren en zodanig herstellen dat na herstel niet meer zichtbaar is waar de scheur zich bevond. De lijm wordt namelijk exact gematcht aan de gebruikte kleuren in het granito oppervlak. 

Spotrepair

Zowel kleine als grote schade aan een granito vloer kan op verschillende manieren worden gerepareerd. Zo zijn we bij Floorcare expert op het gebied van spotrepair. Hierbij wordt schade enkel plaatselijk gerepareerd.

Granito vloer repareren

De meest kostenbesparende manier om een granito vloer te repareren kan door middel van spotrepair. Omdat de vloer hierbij niet vervangen hoeft te worden, kan de reparatie snel en betaalbaar worden uitgevoerd. Wil jij weten of we schade aan jouw vloer kunnen fixen middels spotrepair? Neem dan contact met ons op.

Naast de spotrepair techniek, kunnen we gaten en scheuren ook op andere manieren opvullen en/of herstellen.

Tips om reparatie aan granito te voorkomen

Voorkomen is in dit geval beter dan genezen, hierbij onze tips voor het behoud van een mooie vloer:

  • Als je per ongeluk een vlek hebt gemaakt in een granito oppervlak, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te neutraliseren. Dit kan worden gedaan door er een natte theedoek met schoon water op de leggen. 
  • Vrijwel alle soorten natuursteen vragen om zeer specialistische schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het type natuursteen dat u in huis hebt liggen.
  • Verwijder losliggend vuil en zand vaak genoeg om lelijke en  permanente schade te voorkomen.
  • Granito onderhoud dient regelmatig uitgevoerd te worden door een professionele partij (zoals het impregneren van granito) en uzelf (middels het schoonmaken van granito), zo voorkom je schade en slijtage.
  • Laat schade snel herstellen, dat voorkomt dat er vuil in de steen trekt en er eventueel nog grotere schade ontstaat.

Oppervlakkige schade aan de vloer

Heeft jouw vloer oppervlakkige schade zoals krasjes en oneffenheden? Dan kunnen we een granito vloer ook polijsten. Hierbij wordt het oppervlak geschuurd waardoor krassen en oneffenheden verdwijnen. Dit doen we met professioneel apparatuur dat is voorzien van zeer fijne diamantschijven. Je vloer is hierna weer als nieuw en straalt als nooit tevoren.

Diverse soorten natuursteen repareren

Elke natuursteen soort heeft unieke technische eigenschappen waardoor het per steensoort verschilt hoe deze gerepareerd dient te worden. Diverse werkmethoden zullen hetzelfde zijn maar behoren wel op een andere manier te worden toegepast. Natuursteen repareren is een vakgebied wat met uiterste precisie moet worden gedaan.

Lees meer over marmer repareren, graniet repareren, hardsteen reparerenleisteen reparerentravertin repareren en een terrazzo vloer repareren.