• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Het onderhouden van marmer

Marmer onderhoud

Zoals bij elke natuursteen is ook het onderhoud van marmer erg belangrijk. Het onderhouden van je natuursteen is belangrijk voor het behouden van de look en feel van het natuursteen. Wij van Floorcare zijn gespecialiseerd in het onderhoud van natuursteen dus ook in marmer.

Neem contact op

Marmer onderhoud is net zoals het onderhoud van  andere soorten natuursteen erg belangrijk. Goed onderhoud zorgt er namelijk voor dat een marmeren vloer haar originele look & feel behoudt. Bij Floor Care weten we precies wat er nodig is voor het type marmer dat jij in huis hebt. 

Om marmer goed te kunnen onderhouden gebruiken we speciale producten die geschikt zijn voor een specifiek type marmer. Deze producten zorgen er, samen met onze kennis van marmer behandelen, voor dat we weten hoe we jouw vloer moeten onderhouden. 

 

Producten voor het onderhoud van marmer

Bij Floor Care gebruiken we producten speciaal voor het onderhoud van marmer. Door deze producten en onze vakkennis zijn wij al jaren marktleider in het onderhouden van natuursteen dus ook voor al het onderhoud aan marmer ben je bij ons aan het juiste adres.

Om te starten met het onderhoud van je marmeren vloer dien je ervoor te zorgen dat de vloer stof en vuil vrij is, dit kan je gewoon doen door te stofzuigen. Om de vloer meer glans en voeding te geven adviseren wij de vloer te dweilen met L-11. L-11 is een product speciaal geschikt voor marmer en natuursteen. Meng L-11 met schoon water op basis van de dosering aangegeven op de verpakking. Neem de vloer tijdig goed af met schoon water. Je kan deze stappen desgewenst nog een keer herhalen.

Marmer onderhoud je met regelmaat

Het is belangrijk dat je marmer regelmatig behandelt, wil je het preventief beschermen tegen factoren die schade kunnen veroorzaken. Het is in de eerste plaats van belang dat je de vloer regelmatig ontdoet van stof en vuil. Dat kan met een binnenbezem of een stofzuiger. 

Daarnaast is het belangrijk dat je de vloer regelmatig grondig reinigt. Weet wel dat je voor elk type marmer een ander reinigingsmiddel nodig hebt. Zorg ervoor dat je altijd controleert of je het juiste product voor het juiste type marmer gebruikt. Wil je marmer schoonmaken met een eigen sopje? Doseer dan de hoeveelheid. Na het dweilen met sop, is het wijs om de vloer ook nog af te nemen met enkel water.

Marmer impregneren

Naast het zelf onderhouden van marmer zijn er nog veel meer manieren waarop je de look & feel van je marmeren vloer kan behouden. Zo is marmer impregneren een vorm van onderhoud die we altijd aanraden. Wanneer een vloer volledig stof en vuil vrij is, kunnen we beginnen met het impregneren van de marmeren vloer. Voor het onderhoud van je marmer vloer is het beschermen van uw steen (impregneren) erg belangrijk. Impregneren beschermt en verzegelt natuurstenen vloeren zoals terrazzo, hardsteen, travertin, graniet en basalt met doordringende impregneermiddelen o.a. gebaseerd opsilanen, siloxanen acrylaten of fluorpolymeer. Deze impregneermiddelen dringen door de steen en verankeren zich erin, waardoor de steen oppervlakte vuil- en vloeistofafstotend wordt. Er zijn verschillende impregneermiddelen beschikbaar, waaronder producten die geen invloed hebben op glans en kleur of juist middelen met bijvoorbeeld een kleurverdiepend of anti graffiti effect.

Vlekken verwijderen van een marmeren vloer

Wanneer je ernstige vlekken hebt, biedt microschuren waarschijnlijk een passende oplossing. Deze behandeling wordt afgerond met micro-zoeten en micro-polijsten. Het microschuren, micro-zoeten en micro-polijsten is een lichtere versie van schuren, zoeten en polijsten. Hiermee verwijderen we de slijtsporen en fijne krasjes uit een vloer met gebruik van eenschijfsmachines met flexibele diamantpads. Afhankelijk van de steensoort en uw wensen kunnen verschillende dichtheid- en glans gradaties bereikt worden, zoals zijdeglans of semi hoogglans. Diepe krassen en hoogteverschillen worden met deze methodiek niet verwijderd. Dit vraagt om een intensievere behandeling dan enkel het marmer polijsten.

Diepe krassen of scheuren verwijderen uit marmer

Wanneer je gaten, butsen en scheuren in je marmeren oppervlakte hebt, adviseren wij om de vloer vlak te schuren, te zoeten en polijsten. Met deze behandelingen corrigeer je hoogteverschillen en oneffenheden tussen ongelijke natuursteentegels. Je behandelt beschadigingen en (diepe) krassen met gebruik van industriële planetair aangedreven schuurmachines, voorzien van roterende diamantschijven. Het vlakschuren van marmer dient altijd als een voorbehandeling in een zoet- of polijst proces, waarbij het oppervlak glad, vlak, en schoon wordt gemaakt. Zoeten is de laatste fase van het schuurproces waarbij met zeer fijne diamantschijven wordt gewerkt. Kleine onregelmatigheden en fijne krassen worden hierbij verwijderd en de steen krijgt zijdeglans. Het polijsten volgt op het zoeten als hoogglans gewenst is. Het marmeren repareren zal in sommige gevallen ook nodig zijn.. Te diepe krassen, butsen en scheuren kunnen met een behandeling als polijsten namelijk niet worden verwijderd.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van marmer onderhoud? Onze natuursteen experts staan altijd voor je klaar om je van een passend advies te voorzien.

Onderhoud varieert per natuursteen soort

Het onderhouden van natuursteen kan per natuursteen soort enorm verschillen. Omdat elke soort uniek is in samenstelling is het belangrijk altijd de juiste producten te gebruiken die geschikt zijn voor het type natuursteen dat in uw interieur of exterieur ligt. Lees meer over natuursteen onderhoud in het algemeen of lees direct alle informatie over graniet onderhoud, hardsteen onderhoudleisteen onderhoudtravertin onderhoudgranito onderhoud of terrazzo onderhoud.