Het onderhouden van marmer

Marmer onderhoud

Zoals bij elke natuursteen is ook het onderhoud van marmer erg belangrijk. Het onderhouden van je natuursteen is belangrijk voor het behouden van de look en feel van het natuursteen. Wij van Floorcare zijn gespecialiseerd in het onderhoud van natuursteen dus ook in marmer.

Neem contact op

Marmer onderhoud is net zoals het onderhoud van  andere soorten natuursteen erg belangrijk. Goed onderhoud zorgt er namelijk voor dat een marmeren vloer haar originele look & feel behoudt. Bij Floor Care weten we precies wat er nodig is voor het type marmer dat jij in huis hebt. 

Om marmer goed te kunnen onderhouden gebruiken we speciale producten die geschikt zijn voor een specifiek type marmer. Deze producten zorgen er, samen met onze kennis, voor dat we weten hoe we jouw vloer moeten onderhouden. 

Bij Floorcare gebruiken we producten speciaal voor het onderhoud van marmer. Door deze producten en onze vakkennis zijn wij al jaren marktleider in het onderhouden van natuursteen dus ook voor al het onderhoud aan marmer ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Marmer onderhoud je met regelmaat

Het is belangrijk dat je marmer regelmatig behandelt, wil je het preventief beschermen tegen factoren die schade kunnen veroorzaken. Het is in de eerste plaats van belang dat je de vloer regelmatig ontdoet van stof en vuil. Dat kan met een binnenbezem of een stofzuiger. 

Daarnaast is het belangrijk dat je de vloer regelmatig grondig reinigt. Weet wel dat je voor elk type marmer een ander reinigingsmiddel nodig hebt. Zorg ervoor dat je altijd controleert of je het juiste product voor het juiste type marmer gebruikt. Wil je marmer schoonmaken met een eigen sopje? Doseer dan de hoeveelheid. Na het dweilen met sop, is het wijs om de vloer ook nog af te nemen met enkel water.

Marmer impregneren

Naast het zelf onderhouden van marmer zijn er nog veel meer manieren waarop je de look & feel van je marmeren vloer kan behouden. Zo raden we altijd aan een vloer te impregneren