• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Ontstane schade herstellen

Hardsteen repareren

Helaas komt schade aan hardsteen regelmatig voor. Er kunnen krassen en gaten in ontstaan niet door je eigen toe doen. Het kan komen door bijvoorbeeld zand en vuil of zelfs door tafels en stoelen. Het dagelijks of wekelijks reinigen van je hardsteen is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk schade aan je hardsteen krijgt.

Neem contact op

Helaas kan schade ondanks correct hardsteen onderhoud nog steeds voorkomen. Bij Floorcare zijn we gespecialiseerd in het herstellen van hardsteen. Wij proberen zo veel mogelijk de plek van de schade te herstellen zodat het vervangen van het gehele oppervlakte zo min mogelijk nodig is. Op deze manier proberen we de kosten niet onnodig op te laten lopen.

Naast onze speciale producten en onze vakkennis hebben wij goede connecties met verschillende verzekeraars

 

Hardsteen repareren

Wanneer je krassen in hardsteen hebt, adviseren wij om de vloer vlak te schuren, zoeten en polijsten. Met deze behandeling corrigeer je hoogteverschillen tussen ongelijke natuursteentegels, beschadigingen en (diepe) krassen met gebruik van industriële planetair aangedreven schuurmachines, voorzien van roterende diamantschijven.

Het vlakschuren van hardsteen dient altijd als een voorbehandeling in een zoet- of polijstproces waarbij het oppervlak vlak, glad, en schoon wordt gemaakt. Zoeten is de laatste fase van het schuurproces waarbij met zeer fijne diamantschijven wordt gewerkt. Kleine onregelmatigheden en fijne krassen worden verwijderd en de steen krijgt zijdeglans. Het polijsten volgt op het zoeten.  

Tips om reparatie aan hardsteen te voorkomen

  • Maak je per ongeluk een vlek, haal deze gelijk weg en leg er een natte theedoek overheen.
  • Hardsteen vraagt om specialistische schoonmaakmiddelen let erop dat je deze ook echt gebruikt en hiervan ook de juiste dosering toepast.
  • Verwijder vuil en zand dagelijks, dit kan zorgen voor blijvende schade.
  • Wanneer je schade hebt is het verstandig dit snel te laten herstellen zodat vuil niet in de steen trekt.

Hardsteen repareren met spotrepair

Spotrepair is in principe toepasbaar op alle schade die in natuursteen is ontstaan, en dus ook op die van hardsteen. Of het nou gaat om gaten of krassen, we herstellen de schade waar deze is ontstaan.

Hoe werkt spotrepair op hardsteen? Spotrepair passen wij toe door middel van een kleurenpallet. Met dit kleurenpallet vullen we de scheur of het gat met materialen die dezelfde eigenschappen en kleuren hebben als het hardsteen. Tijdens dit proces houden wij rekening met alle onderdelen zoals bijvoorbeeld de lijnen en vormen in het hardsteen. Vervolgens wordt de gevulde plek uitgehard door middel van UV licht en ten slotte wordt het hele oppervlakte gepolijst zodat het volledig binnen het uiterlijk van het overige hardsteen past. Zo ontstaan er geen verschillen tussen bepaalde stukken.

Onze natuursteen specialisten en reparateurs staan voor u klaar en helpen graag bij het oplossen van een natuursteen probleem. Heeft u vragen of wilt u weten wat Floorcare voor uw steen kan betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Diverse natuursteen soorten repareren

De manier waarop uw natuursteen wordt gerepareerd kan per natuursteen soort enorm verschillen. Het ene gesteente is poreus terwijl de ander zich niet makkelijk laat bewerken. Dit betekent dat elk oppervlak een unieke benadering vereist. Lees meer over natuursteen repareren in het algemeen.

Meer weten over reparaties per natuursteen soort? Lees meer over marmer repareren, graniet repareren, leisteen reparerentravertin repareren, een granito vloer repareren of een terrazzo vloer repareren.