• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Geniet van een stralende vloer

Hardsteen behandelen

Verschillende behandelingen zorgen ervoor dat je intensiever gebruik kunt maken van een hardstenen vloer zonder dat er schade optreedt.

Neem contact op

Hardsteen wordt vrijwel altijd gepolijst omdat het gesteente van zichzelf erg ruw is. Het gesteente bevat veel kalk waardoor het erg poreus is en dat maakt de steen gevoelig voor het ontstaan van krassen. Het is daarom belangrijk dat je hardsteen laat behandelen alvorens je het in gebruik neemt tussentijds voldoende aandacht besteedt aan hardsteen onderhoud.

Verschillende behandelingen van natuursteen dragen eraan bij dat jij veel langer kan genieten van een mooie en glanzende vloer in huis. We raden aan om hardsteen altijd te laten impregneren. Hierdoor is het veel beter bestand tegen krassen, vlekken en andere invloeden van buitenaf.

 

Hardsteen behandelen

Verschillende behandelingen zorgen ervoor dat het hardsteen veel langer haar oorspronkelijke staat behoudt. Wij geven je drie tips om een hardsteen vloer glanzend en schoon te houden. 

1. Laat een hardstenen vloer altijd impregneren

Hardsteen impregneren zorgt ervoor dat er een beschermlaag wordt toegevoegd aan de toplaag van de vloer. Deze beschermlaag minimaliseert sporen van slijtage en schade aan het materiaal omdat het een vocht- en vuilafstotende functie heeft. Vlekken kunnen hierdoor minder snel het gesteente intrekken en het geeft je dus langer de tijd deze te verwijderen. Om zo lang mogelijk van hardstenen oppervlakken te genieten raden we dus altijd aan deze oppervlakken te impregneren. 

2. Laat hardsteen polijsten

Met speciale diamantschijven kunnen we hardstenen vloeren polijsten. Hierdoor zal het oppervlak stralen als nooit te voren omdat oppervlakkige schade en sporen van slijtage kunnen worden verwijderd. Polijsten is een behandeling die regelmatig kan worden herhaald om telkens die schoonheid van de vloer weer in haar mooiste staat terug te brengen.

Hardsteen polijsten wordt bij intensief gebruik van een oppervlak gemiddeld eens per jaar uitgevoerd. Bij minder intensief gebruik zal het polijsten van de vloer minder vaak nodig is. Laat je van tevoren altijd goed informeren over het polijsten van een hardstenen oppervlak. De vloer zal namelijk een geheel nieuw uiterlijk krijgen welke naar wens van tevoren kan worden besproken.

3. Maak een hardstenen vloer regelmatig schoon

Het is belangrijk om natuursteen regelmatig zowel droog als nat schoon te maken. Met het droog schoonmaken van oppervlakken bedoelen we het stofzuigen of bezemen (met een binnen bezem).  Met nat schoonmaken bedoelen we bijvoorbeeld het dweilen met reinigingsmiddel. Er zijn echter een paar do’s en don’ts waar je rekening mee dient te houden tijdens het schoonmaken. Zo kan niet elk schoonmaakproduct zomaar worden gebruikt voor hardsteen, ook deze natuursteen wordt idealiter behandeld door schoonmaakmiddel wat speciaal gemaakt is voor hardsteen. Op onze website delen wij voor allerlei soorten natuursteen de beste schoonmaaktips, zo ook voor hardsteen schoonmaken.

Het behandelen van verschillende natuursteen soorten

Elke natuursteen soort is uniek en dient net even anders behandeld te worden. Hoewel bepaalde diensten bij elke steensoort kunnen worden uitgevoerd, verschilt de manier waarop de uitvoering wordt gedaan. Een poreuze steensoort dient bijvoorbeeld net wat delicater behandeld te worden dan hardsteen. Leer meer over natuursteen behandelen in het algemeen. Op zoek naar specifieke informatie voor een steensoort? Lees meer over marmer behandelen, graniet behandelen en leisteen behandelen.