Geniet van een stralende vloer

Hardsteen behandelen

Verschillende behandelingen zorgen ervoor dat je intensiever gebruik kunt maken van een hardstenen vloer zonder dat er schade optreedt.

Neem contact op

Hardsteen wordt vrijwel altijd gepolijst omdat het gesteente van zichzelf erg ruw is. Het gesteente bevat veel kalk waardoor het erg poreus is en dat maakt de steen gevoelig voor het ontstaan van krassen. Het is daarom belangrijk dat je hardsteen laat behandelen alvorens je het in gebruik neemt. 

Verschillende behandelingen van natuursteen dragen eraan bij dat jij veel langer kan genieten van een mooie en glanzende vloer in huis. We raden aan om hardsteen altijd te laten impregneren. Hierdoor is het veel beter bestand tegen krassen, vlekken en andere invloeden van buitenaf.

 

Hardsteen behandelen

Verschillende behandelingen zorgen ervoor dat het hardsteen veel langer haar oorspronkelijke staat behoudt. Hieronder staan drie concrete tips, die we aanraden om jouw vloer schoon en glanzend te houden, zonder dofheid en beschadigingen. Je kunt meer lezen over elke behandeling op onze website. 

1. Laat een hardstenen vloer impregneren

Het impregneren van een hardstenen vloer houdt in dat je een beschermende laag toevoegt aan de vloer. Dit voorkomt slijtage en schade, maar maakt het vooral ook makkelijker om het hardsteen een stuk schoner te houden. Vlekken trekken er minder snel in. We raden daarom aan om altijd een hardstenen vloer te laten impregneren, zodat je zo lang mogelijk van natuursteen kan genieten. Natuursteen is beter bestand tegen slijtage en schade, maar ook makkelijker schoon te maken. 

2. Het polijsten van hardsteen

Hardsteen polijsten doen we met het gebruik van een speciale diamantschijf. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak weer helemaal gaat glanzen. Door hardsteen regelmatig te polijsten, krijgt de vloer haar schoonheid weer terug, nadat oppervlakkige krasjes en oneffenheden worden verwijderd. Polijsten kun je bij intensief gebruik van de vloer jaarlijks doen en bij minder intensief gebruik verminderen naar eens per twee jaar. Laat je goed adviseren over het polijsten van de vloer, het natuursteen zal namelijk een andere look krijgen. 

3. Wat kun je zelf doen? Schoonmaken!

Het is belangrijk om natuursteen regelmatig schoon te maken, zowel droog als nat. Met droog schoonmaken bedoelen we het stofzuigen of bezemen en met nat schoonmaken bedoelen we dweilen met een sopje. Er zijn wel een paar do’s en don’ts om goed op te letten bij het schoonmaken. Zo kan je niet elk schoonmaakproduct zomaar uit de kast pakken. Op onze website delen wij voor allerlei soorten natuursteen de beste schoonmaaktips.