Een glanzende vloer in huis

Granito vloer schoonmaken

We lopen veel meer vuil mee naar binnen dan we denken. Vuil kan voor slijtage zorgen waardoor je vloer er dof uitziet. Het is daarom belangrijk dat de vloer met regelmaat grondig wordt schoongemaakt.

Neem contact op

Regelmatig onderhoud van een granito vloer is absoluut aan te bevelen. Naast dat we aanraden een vloer te impregneren zodat deze beter beschermd is tegen vuil en vocht, is het belangrijk dat je zelf grondig schoonmaakt. Wanneer je dat regelmatig doet, kun je langer genieten van een stralende vloer in huis.

Omdat een granito vloer grotendeels uit stukjes natuursteen (vaak marmer) bestaat, is het belangrijk dat je hiervoor de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Zo weet je zeker dat je de vloer niet beschadigt met agressieve producten.

Cementsluiter schoonmaken

Wanneer een vloer onlangs is gelegd, zal er nog enige tijd cementsluier op de vloer zitten, dit is normaal. Nadat de cementsluier is verwijderd en de vloer haar eigen kenmerkende stralende uiterlijk heeft, kun je overstappen op het gebruikelijke onderhoud van de vloer. 

De vloer impregneren

In de meeste gevallen is de vloer voorzien van een impregneerlaag, als dit niet zo is raden we ten zeerste aan om granito te laten impregneren. Hierdoor is de vloer namelijk beter beschermd tegen vuil en vocht. Een vochtvlek weghalen is daardoor een stuk gemakkelijker. Dat scheelt weer tijd bij het schoonmaken!

Granito vloer schoonmaken

Een granito vloer kun je met verschillende middelen schoonmaken. Wij geven je een aantal tips om de vloer goed te kunnen reinigen:

  • Neem een zuurvrije grondreiniger, pak dus niet zomaar afwasmiddel uit de kast.
  • Doseer het product zoals staat aangegeven op de fles 
  • Laat het product zo’n 10 tot 20 minuten inwerken, maar niet intrekken
  • Neem de vloer af met schoon, lauwwarm water
  • Laat de vloer 1 tot 2 dagen drogen, voordat je andere behandelingen op de vloer toelaat 

Een wekelijkse dweilbeurt

Wanneer je een granito vloer wilt dweilen, kan je dat gerust doen met lauwwarm water en groene zeep. Let er wel op dat je niet te veel zeep toevoegt aan het water. Wanneer je te veel zeep gebruikt, kan de vloer glad worden maar kan ook vuil zich makkelijker hechten aan het oppervlak. Uiteraard kunnen wij je altijd adviseren over het gebruik van reinigingsmiddelen die speciaal zijn gemaakt voor granito vloeren. Neem daarvoor contact met ons op.

Granito professioneel laten reinigen

Wil je tijd besparen of de vloer even een grondige beurt geven? Dan kunnen wij granito voor je reinigen met schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor jouw vloer. Onze jarenlange ervaring in reiniging zorgt voor een nieuwe look van de steen en je houdt zelf tijd over voor de leukere dingen!