• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een glanzende vloer in huis

Granito vloer schoonmaken

We lopen veel meer vuil mee naar binnen dan we denken. Vuil kan voor slijtage zorgen waardoor je vloer er dof uitziet. Het is daarom belangrijk dat de vloer met regelmaat grondig wordt schoongemaakt.

Neem contact op

Regelmatig onderhoud van een granito vloer is absoluut aan te bevelen. Naast dat we aanraden een vloer te impregneren zodat deze beter beschermd is tegen vuil en vocht, is het belangrijk dat je zelf grondig schoonmaakt en correct granito onderhoud pleegt. Wanneer je dat regelmatig doet, kun je langer genieten van een stralende vloer in huis.

Omdat een granito vloer grotendeels uit stukjes natuursteen (vaak marmer) bestaat, is het belangrijk dat je hiervoor de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Zo weet je zeker dat je de vloer niet beschadigt met agressieve producten.

Cementsluiter schoonmaken

Wanneer een vloer onlangs is gelegd, zal er nog enige tijd cementsluier op de vloer zitten, dit is normaal. Cementsluier verwijderen zal ervoor zorgen dat de vloer haar eigen kenmerkende stralende uiterlijk krijgt, waarna je kunt overstappen op het gebruikelijke onderhoud van de vloer. 

Een granito vloer impregneren

Het is belangrijk dat je een granito vloer voorziet van een goede beschermlaag. Het impregneren is daarom ten zeerste aan te raden. De vloer krijgt hierdoor een betere beschermingslaag die vocht- en vuil afstoot van het oppervlak.

Granito vloer schoonmaken

Wij geven onderstaand enkele tips om een granito vloer op de juiste manier te reinigen:

  • Gebruik altijd reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor granito om te voorkomen dat je producten met een te hoge of te lage pH-waarde gebruikt die natuursteen kunnen aantasten.
  • Houd altijd de aanbevolen dosering van de verpakking aan om te voorkomen dat je te veel of te weinig van het product gebruikt.
  • Je kan het product gerust even laten inwerken, maar laat het niet intrekken. Dat bemoeilijkt het reinigen.
  • Gebruik voor het dweilen altijd lauwwarm water van temperatuur. 

Een wekelijkse dweilbeurt

Wanneer je een granito vloer wilt dweilen, kan je dat gerust doen met lauwwarm water en groene zeep. Let er wel op dat je niet te veel zeep toevoegt aan het water. Wanneer je te veel zeep gebruikt, kan de vloer glad worden maar kan ook vuil zich makkelijker hechten aan het oppervlak. Uiteraard kunnen wij je altijd adviseren over het gebruik van reinigingsmiddelen die speciaal zijn gemaakt voor granito vloeren. Neem daarvoor contact met ons op.

Een granito vloer professioneel laten reinigen

Wanneer vuil nog maar moeilijk te verwijderen is van de vloer, kan het nodig zijn granito wat grondiger te laten reinigen. Tijdens zo’n behandeling zorgen we ervoor dat hardnekkig vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt. Niet alleen belangrijk zodat jouw vloer er weer stralend bijligt, het maakt ook het onderhoud voor jouzelf een stuk makkelijker.

Reiniging van verschillende soorten natuursteen

Het is belangrijk dat je altijd reinigingsmiddelen gebruikt die geschikt zijn voor het type natuursteen dat in uw huis (of tuin) ligt. Elke natuursteen soort is anders van samenstelling en behoeft daardoor ook een ander schoonmaakproduct. Lees meer over natuursteen schoonmaken in het algemeen voor de beste tips.

Op zoek naar meer gerichte informatie? Lees dan meteen meer over marmer schoonmaken, graniet schoonmaken, hardsteen schoonmakenleisteen schoonmakentravertin schoonmaken of een terrazzo vloer schoonmaken.