• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Granito vloer schoonmaken

Een belangrijk aspect van granito onderhoud is een granito vloer schoonmaken en reinigen. Het verwijderen van vocht en vuil dient tijdig en grondig te worden gedaan. Hiermee zorg je ervoor dat vuil geen schade kan aanrichten aan het steenoppervlak en blijft de mooie uitstraling van granito behouden. 

Losliggend vuil kan flinke schade aanrichten op termijn. Zo kunnen losse zandkorrels onder schoenzolen een afgesleten looppad veroorzaken en zure vloeistoffen kunnen ingetrokken vlekken achterlaten. Een granito vloer schoonmaken zorgt ervoor dat de kans op deze beschadigingen sterk wordt geminimaliseerd. 

Granito vloer schoonmaken

Een granito vloer schoonmaken zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk kan genieten van de lange levensduur van granito. Een granito vloer schoonmaken bestaat uit twee essentiële stappen:

  • het verwijderen van losliggend en droog vuil 
  • het nat reinigen van het steenoppervlak

Stap 1. Het verwijderen van losliggend en droog vuil

Bij granito schoonmaken kan droog en losliggend vuil gemakkelijk worden verwijderd met een stofzuiger, bezem of stoffer. Het gaat hierbij voornamelijk om zand en stof. Dat is belangrijk omdat bijvoorbeeld zand onder schoenzolen na verloop van tijd een afgesleten looppad veroorzaakt. Verwijder dit daarom zeer regelmatig. Als je dit met een bezem doet, gebruik dan een bezem die geschikt is voor gebruik binnenshuis bij het granito schoonmaken. Deze hebben zachte haren en kunnen het oppervlak daarmee ook niet beschadigen. Dit is een belangrijk onderdeel van een granito vloer schoonmaken.

Stap 2. Het nat reinigen van het steenoppervlak

Als droogliggend vuil is verwijderd, is nat reinigen de volgende stap van een granito vloer schoonmaken. Het is belangrijk dat je hierbij enkel gebruik maakt van producten die zijn ontwikkeld voor granito schoonmaken. Doseer het reinigingsmiddel altijd volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kom je er niet uit? Laat je dan goed adviseren door een professional. Verkeerd gebruik van de middelen kan ernstige schade veroorzaken. Wij hebben 30 jaar ervaring met granito vloeren schoonmaken en staan voor je klaar!

Een granito vloer impregneren

Omdat granito uit verschillende poreuze steensoorten bestaat, is het gesteente erg kwetsbaar. Een granito vloer schoonmaken zal dat helaas niet veranderen. We adviseren daarom altijd granito oppervlakken te voorzien van een goede beschermlaag. Dat kan middels een coating, verzegeling of met impregneermiddelen. Dat is extra belangrijk op plekken in huis waar het oppervlak sneller in aanraking komt met (zure) vloeistoffen. 

Het aanbrengen van impregneermiddelen zorgt ervoor dat er een vocht- en vuilafstotende laag ontstaat op het steenoppervlak. Als vocht en vuil minder makkelijk in het gesteente dringen, verkleint dit de kans op ingetrokken vlekken en kan het gesteente ook nog eens makkelijker worden gereinigd. De granito vloer schoonmaken is dan een stuk makkelijker.

Naar wens kan tijdens het impregneren gebruik worden gemaakt van impregneermiddelen met een kleurverdiepend effect. Hierdoor wordt de kleur en structuur van het gesteente nog eens extra benadrukt. Eveneens kan de glansgraad tijdens de behandeling worden verhoogd of verlaagd. 

Professioneel een granito vloer schoonmaken

Helaas kan het zo zijn dat er vlekken ontstaan welke je niet meer verwijderd krijgt van het granito oppervlak. Een granito vloer schoonmaken lukt dan niet meer. Gelukkig kunnen onze schade experts middels verschillende behandelingen het oppervlak terugbrengen in goede conditie. In sommige gevallen betekent dit dat het oppervlak kan worden bewerkt middels micro-schuren, -zoeten en -polijsten. In andere gevallen gaan we over op diepreiniging van het gesteente.

De experts van Floorcare hebben specifieke kennis van chemie, steensoorten en behandelingen van steenoppervlakken. Zij zorgen ervoor dat schade, groot of klein, zo snel mogelijk wordt hersteld. Benieuwd naar de mogelijkheden rondom granito schoonmaken? Neem dan contact met ons op.

Reiniging van verschillende soorten natuursteen

Elke steensoort is uniek van samenstelling en behoeft een aparte aanpak als het aankomt op het reinigen van het gesteente. Door deze verschillen in samenstelling reageren gesteenten ook nog eens heel anders op bepaalde middelen. Lees meer over natuursteen schoonmaken in het algemeen of over marmer schoonmaken, graniet schoonmaken, hardsteen schoonmaken, leisteen schoonmaken, travertin schoonmaken of een terrazzo vloer schoonmaken.