Het verwijderen van krassen en oneffenheden

Granito vloer polijsten

Granito zal na verloop van tijd doffer worden en haar glans verliezen. Door een natuurstenen vloer jaarlijks te polijsten wordt oppervlakkige schade weggepoetst om de steen weer te laten stralen.

Neem contact op

Een granito vloer (ook wel terrazzo genoemd), krijgt na verloop van tijd een doffe look en verliest deels haar glans. Om je vloer weer mooi te krijgen, kun je verschillende behandelingen laten uitvoeren. Een granito vloer polijsten is een manier om oppervlakkige schade weg te werken en de vloer haar oorspronkelijke glans terug te geven.

Iedere vloer van natuursteen dient onderhouden te worden om de kenmerkende eigenschappen van het type steen te behouden. Een granito vloer polijsten is dé manier om je vloer weer te laten stralen.

 

Granito vloer polijsten

Zeker wanneer je een vloer intensief gebruikt, zie je na verloop van tijd een doffere look verschijnen. Daarnaast zorgt het naar binnen lopen van vuil zoals zand en stof ervoor dat er kleine (soms onzichtbare) krasjes ontstaan in de bovenste laag van de vloer.

Het polijsten van een vloer zorgt ervoor dat deze oppervlakkige schade wordt weggeschuurd en de vloer op die manier haar glans weer terugkrijgt. Daarnaast kunnen kleine oneffenheden en hoogteverschillen in de vloer worden bijgewerkt. Bij Floorcare maken we gebruik van hoogwaardige machines die geschikt zijn voor jouw type vloer.

Een glanzend eindresultaat

Wanneer je ervoor kiest om je vloer te laten polijsten, is het verstandig je hierover goed te laten informeren. Een gepolijste vloer heeft een ander uiterlijk dan een niet-gepolijste vloer. Je kunt kiezen voor verschillende glanzen. Mat, zijde maar ook hoogglans behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Zo gaan we te werk

We beginnen altijd met het voorbereiden van de vloer, door resten van lijm en vuil weg te halen en door de granito te schuren. Daarna gebruiken we een diamantschijf om de granito te schuren. Dit noemen we ook wel een polijstschijf. De structuur van de granito wordt dichter en er komt een lichte glans, die gelijk de schoonheid van de steen laat zien. Deze stap noemen we ook wel zoeten. Eventueel bewerken we granito nog met een kleurverdiepende olie, die ook beschermt.

Vervolgens gaan we beginnen met het polijst. We nemen een fijnere diamantschijf in de hand en zo wordt de bovenste laag nog glanzender. Granito vloeren worden vaak meer gepolijst dan granito in een badkamer of andere plek. Je wil namelijk niet hebben dat de granito in de badkamer te glad wordt. 

Na het polijsten kunnen we de granito gaan impregneren. Dit betekent dat we een beschermende laag toevoegen, die de steen beschermt van vuil, vocht en vet. Zo is het makkelijker om schoon te maken en onderhouden.

Hoe vaak moet een granito vloeren worden gepolijst?

We raden aan je vloer eenmaal per jaar te laten polijsten. Bij minder intensief gebruikt voldoet eens per twee jaar. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.