• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Het verwijderen van krassen en oneffenheden

Granito vloer polijsten

Granito zal na verloop van tijd doffer worden en haar glans verliezen. Door een natuurstenen vloer jaarlijks te polijsten wordt oppervlakkige schade weggepoetst om de steen weer te laten stralen.

Neem contact op

Een granito vloer (ook wel terrazzo genoemd), krijgt na verloop van tijd een doffe look en verliest deels haar glans. Om je vloer weer mooi te krijgen, kun je verschillende behandelingen laten uitvoeren. Een granito vloer polijsten is een manier om oppervlakkige schade weg te werken en de vloer haar oorspronkelijke glans terug te geven.

Zeker dit type vloer dient te worden voorzien van correct granito onderhoud om de kenmerkende eigenschappen van het type steen te behouden. Een granito vloer polijsten is dé manier om je vloer weer te laten stralen.

 

Granito vloer polijsten

Zeker wanneer je een vloer intensief gebruikt, zie je na verloop van tijd een doffere look verschijnen. Daarnaast zorgt het naar binnen lopen van vuil zoals zand en stof ervoor dat er kleine (soms onzichtbare) krasjes ontstaan in de bovenste laag van de vloer.

Het polijsten van een vloer zorgt ervoor dat deze oppervlakkige schade wordt weggeschuurd en de vloer op die manier haar glans weer terugkrijgt. Daarnaast kunnen kleine oneffenheden en hoogteverschillen in de vloer worden bijgewerkt. Bij Floorcare maken we gebruik van hoogwaardige machines die geschikt zijn voor jouw type vloer.

Een glanzend eindresultaat

Wanneer je ervoor kiest om je vloer te laten polijsten, is het verstandig je hierover goed te laten informeren. Een gepolijste vloer heeft een ander uiterlijk dan een niet-gepolijste vloer. Je kunt kiezen voor verschillende glanzen. Mat, zijde maar ook hoogglans behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Hoe we te werk gaan bij polijsten

Voordat we met de polijstbehandeling van start kunnen gaan, wordt het granito oppervlak hierop voorbereid. Dit betekent dat losliggend vuil maar ook andere resten zoals lijm van de vloer worden verwijderd. Wanneer het oppervlak gereed is voor de behandeling gebruiken we een diamantschijf (polijstschijf) om het materiaal op te schuren. Afhankelijk van het oppervlak worden zeer fijne of wat grovere diamantschijven gebruikt.

Door het schuren van het materiaal wordt granito gedicht en ontstaat er opnieuw een lichte glans op het oppervlak. De schoonheid van granito komt hierdoor terug. Deze stap in het proces wordt ook wel zoeten genoemd. Na het zoeten kan de vloer worden gepolijst. Met een fijne diamantpad werken we de bovenste laag van de vloer verder af zodat deze nog meer gaat glanzen. De glans kan naar wens van de klant wat matter of juist in hoogglans worden afgewerkt. Let er wel op dat wanneer je een granito vloer in de badkamer polijst deze erg glad kan worden. Zorg er daarom ook voor dat de vloer hierna wordt afgewerkt met antislip.

Na afwerking van de vloer, is het minstens zo belangrijk de vloer weer goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Middels impregneren wordt er een beschermende laag aangebracht in de bovenste laag van de vloer waardoor deze een vuil- en vochtafstotende functie krijgt.

Hoe vaak moet een granito vloeren worden gepolijst?

We raden aan je vloer eenmaal per jaar te laten polijsten. Bij minder intensief gebruikt voldoet eens per twee jaar. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Verschillende natuurstenen oppervlakken polijsten

We kunnen vrijwel alle soorten natuursteen polijsten en hebben daar bijzonder veel ervaring mee. Natuursteen polijsten kan per natuursteen soort verschillen, maar ongeacht de grootte van het oppervlak van de complexiteit van het project laten wij elke vloer weer stralen.

Lees meer over marmer polijsten, graniet polijsten, hardsteen polijstentravertin polijsten en terrazzo polijstenLeisteen polijsten is helaas niet mogelijk, maar er zijn tal van andere manieren waarop we uw leistenen vloer weer kunnen laten stralen.