• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Granito vloer polijsten

Ondanks correct granito onderhoud kunnen er in de loop der tijd krassen en beschadigingen ontstaan aan het oppervlak. Deze beschadigingen zorgen ervoor dat het granito zijn mooie uitstraling verliest. Middels granito vloer polijsten, schuren en zoeten wordt het oppervlak teruggebracht in goede conditie. 

Om zo lang mogelijk te genieten van granito oppervlakken in je interieur of exterieur, is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan het onderhoud. Dit onderhoud omvat vijf aspecten, namelijk: het reinigen, beschermen, onderhouden, verbeteren en herstellen van granito. Een granito vloer polijsten verwijdert beschadigingen en verbetert de uitstraling van granito. 

 

Toepassingen van granito

Velen hebben de neiging hun keuze voor natuursteen voornamelijk te baseren op de uitstraling van een gesteente. Toch is het net zo belangrijk om te kijken of de samenstelling van het gesteente ook matcht met de toepassing die je voor ogen hebt. De samenstelling zegt wat over bijvoorbeeld de slijtvastheid, vorstbestendigheid of zuurgevoeligheid van het gesteente. 

Granito is een poreuze steensoort en is daardoor ook een kwetsbare steensoort. Granito wordt voornamelijk toegepast in het interieur in de vorm van vloeren. Veel van deze granito toepassingen zijn overigens al tientallen jaren oud. In de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 was de steensoort namelijk razend populair en werden met name hallen en keukens voorzien van deze steensoort. 

Granito vloer polijsten

Na verloop van tijd, en al helemaal bij intensief gebruik, zal een granito vloer enigszins beschadigd raken. Zo ontstaan er bijvoorbeeld afgesleten looppaden en fijne krassen aan het steenoppervlak. Middels granito vloer polijsten, schuren en zoeten wordt het granito oppervlak teruggebracht in goede conditie. 

Soorten schade die we door middel van granito polijsten goed kunnen herstellen, zijn:

  • afgesleten looppaden
  • krassen
  • hoogteverschillen of onvlak gelegde tegels
  • oneffenheden en onregelmatigheden
  • aantastingen aan het steenoppervlak

Floorcare weet door 30 jaar ervaring precies wat er vereist is bij een granito vloer polijsten, schuren en zoeten. Onze experts beschikken over specifieke kennis van gesteenten, chemie, onderhouds- en reinigingsmiddelen en werkmethoden. Dat is noodzakelijk om te garanderen dat het granito polijsten op de juiste manier wordt gedaan. Laat Floorcare jouw granito vloer polijsten voor het beste resultaat. 

Hoe we te werk gaan bij een granito vloer polijsten

Een granito vloer polijsten doe je met een speciale behandeling die bestaat uit drie verschillende fases, namelijk:

  • het schuren van het oppervlak,
  • het zoeten van het oppervlak,
  • en het oppervlak van granito polijsten.

In de eerste fase wordt het steenoppervlak geschuurd met industriële diamantschijven met een grove korrel. In elke schuurronde wordt hierbij gebruik gemaakt van een fijnere korrel en verdwijnen krassen uit de vorige schuurronde. Het granito oppervlak is na deze fase echter open en poreus. Het oppervlak dient daarom verder behandeld te worden. De volgende belangrijke stap in dit proces is dan ook het zoeten. Het oppervlak wordt nogmaals geschuurd maar deze keer met zeer fijne diamantschijven. Zo worden ook hele fijne krassen en lichte onregelmatigheden verwijderd. Dit zorgt er tevens voor dat het oppervlak wordt gedicht. Granito verkrijgt in deze fase ook weer enigszins haar glans, deze kan gering zijn (licht gezoet) of hoog (donker gezoet). 

In de laatste fase wordt met een polijstschijf of met polijstpoeder- of pasta hoogglans aangebracht. De granito vloer polijsten zorgt er overigens wel voor dat beschadigingen beter zichtbaar zijn. Toch is dit essentieel omdat granito hierdoor vele malen minder poreus is en het steenoppervlak slijtvaster wordt. 

Hoe vaak moet je granito vloeren polijsten?

We zien regelmatig dat mensen zelf aan de slag gaan met granito vloer polijsten, met alle gevolgen van dien. Onjuist gebruik van apparatuur kan namelijk ernstige schade veroorzaken. We raden daarom aan deze behandeling uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf. In het gemiddelde huishouden hoeft een polijstbehandeling maar één keer per jaar te worden uitgevoerd. Bij zeer intensief gebruik kan het nodig zijn de behandeling om de zes maanden te herhalen.

De experts van Floorcare hebben meer dan 30 jaar ervaring met granito polijsten en het onderhouden, herstellen en verbeteren van natuursteen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Verschillende natuurstenen oppervlakken polijsten

Schuren, zoeten en polijsten kan worden toegepast op vrijwel alle steensoorten. Omdat de samenstelling en uitstraling van gesteenten enorm kan variëren, kan ook het natuursteen polijsten per steensoort verschillen. Lees meer over marmer polijsten, graniet polijsten, hardsteen polijsten, travertin polijsten en terrazzo polijsten. Leisteen polijsten behoort niet tot de mogelijkheden. Deze steensoort behandelen we op andere manieren.