• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een stevige en stralende vloer in huis

Natuursteen impregneren

Hoewel natuursteen ontastbaar lijkt, kunnen stof en vloeistoffen het oppervlak aantasten. Het toevoegen van een impregnatie laag zorgt voor directe bescherming tegen invloeden en houdt het oppervlakte in topconditie.

Neem contact op

We zien vaak dat mensen zelf aan de slag gaan met impregneermiddel, met alle gevolgen van dien. Zo bevat het ene type marmer veel meer kalk dan het andere, en kan een doorsnee schoonmaakmiddeltje grote schade aanrichten aan je vloer. Natuursteen impregneren is daarom belangrijk om je vloer goed te beschermen. Want hoewel jouw vloer sterk en onaantastbaar lijkt, kan natuursteen wel degelijk worden aangetast door externe factoren.

Vloeistoffen, vuil en stof kunnen het oppervlak van je vloer lelijk aantasten. Natuursteen onderhoud is daarom belangrijk. Door natuursteen te laten impregneren, blijft je vloer veel beter beschermd.

 

Natuursteen impregneren

Wat betekent het eigenlijk als je jouw vloer gaat laten impregneren? Dat de steen op de vloer bestand wordt gemaakt tegen water, brand of krassen. Maar ook olievlekken en vuil dringen minder makkelijk het oppervlak binnen. De bescherming door het impregneren is langdurig en direct. Hierdoor heb jij zo lang mogelijk plezier van een stralende vloer in huis. Jawel, zónder schade en slijtage. Maar natuursteen impregneren, wat zijn daarvan precies de voordelen? 

1. Vuil kan zich minder makkelijk hechten

En dat is niet alleen fijn omdat het dan schoner blijft in huis, het voorkomt en vertraagt zelfs het proces van slijtage. Als vuil zich namelijk wél snel en makkelijk hecht aan de vloer, kan dat op de lange termijn schade veroorzaken zoals vlekken, krassen en diepere scheuren. 

2. Het reinigen van je vloer wordt makkelijker

Say no more. Ook het schoonmaken thuis wordt er een stuk relaxter op. Logisch eigenlijk want als vuil zich minder makkelijk hecht aan het oppervlak, hoef jij tijdens de wekelijkse grote schoonmaak een stuk minder hard te boenen.

3. Je vloer glanst weer als voorheen

Impregneren zorgt daarnaast ook voor een laagje glans op je vloer. Een natuurstenen vloer krijgt hierdoor echt weer haar originele uitstraling terug. Wie wil dat nou niet?

4. Bescherming tegen schimmel en groene aanslag

Schimmel en groene aanslag zal minder snel hechten op de steen en is beter beschermt tegen weersinvloeden. Zelfs de waterafstotende eigenschap van de steen zal verbeteren.

Wanneer laat je natuurstenen oppervlakken impregneren?

Het impregneren van natuurstenen oppervlakken kan zowel bij nieuw geplaatst natuursteen worden uitgevoerd als bij natuurstenen oppervlakken die al lange tijd geleden zijn aangelegd.

In het laatste geval is het belangrijk dat eerdere impregneerlagen en hardnekkig vuil eerst goed worden verwijderd. Daarna kunnen we aan de slag met aanbrengen van een nieuwe impregneerlaag.

Laat je een oppervlak impregneren wat onlangs is aangelegd? Dan is het belangrijk om minstens een maand te wachten alvorens het oppervlak kan worden behandeld. Zo ben je ervan verzekerd dat je pas gelegde vloer niet meer beschadigd kan raken.

Kleurverdiepend impregneren

Naast het aanbrengen van een goede beschermlaag, kan er optioneel ook worden gekozen voor kleurverdiepend impregneermiddel. Hierdoor wordt de prachtige kleur van uw marmer verder uitgediept waardoor deze nog duidelijker naar voren komt.

Vrijwel alle natuursteen soorten kunnen worden geïmpregneerd, weliswaar met middel wat speciaal is ontwikkeld voor het type gesteente dat in uw woning ligt. Poreuze stenen zoals marmers hebben over het algemeen wel een intensievere behandeling nodig. Onze experts komen graag bij je langs voor op maat gemaakt advies. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Het impregneren van verschillende natuursteen soorten

Natuurstenen kunnen enorm verschillen van elkaar. Vaak wordt er in de basis op een zelfde manier een behandeling toegepast, maar wordt daarbij wel gebruik gemaakt van verschillende middelen, zo ook bij impregneren. Ons team begrijpt dat elk type gesteente een unieke benadering nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw natuurstenen oppervlak er weer stralend bij ligt.

Lees meer over marmer impregneren, graniet impregneren, hardsteen impregneren, leisteen impregneren en travertin impregneren.