Een schone vloer in huis

Leisteen schoonmaken

Bij het schoonmaken van natuursteen is het belangrijk dat je vuil goed weet te verwijderen. Vuil kan namelijk schade veroorzaken. Leisteen is een kwetsbare steensoort die daarom goed onderhouden dient te worden.

Neem contact op

Van een leistenen vloer in huis (of in de tuin) wil je zo lang mogelijk genieten. Om de vloer mooi te houden, is het belangrijk dat je goed onderhoud verricht. Als je de vloer wekelijks schoonmaakt, ben je al een heel eind op weg. Leisteen schoonmaken doe je zo.

Een leistenen vloer vraagt om regelmatig onderhoud wil je er jaren plezier van hebben. Zelf schoonmaken is daarom een must. Een wekelijkse must om precies te zijn en bij intensief gebruik mag dit zelfs dagelijks gebeuren.

 

Leisteen schoonmaken

Hieronder delen we een aantal tips om zelf de vloer mooi en schoon te houden. Daarnaast is het belangrijk om de leisteen vloer regelmatig door een professional te laten reinigen. Ze zorgen ervoor dat de vloer een extra beschermlaag krijgt en er weer als nieuw uitziet. Door dit te doen zal de vloer haar waarde blijven behouden.

Elke week poetsen

Het is belangrijk om minimaal een keer per week de leisteen vloer schoon te maken. Leisteen schoonmaken zorgt voor de juiste hygiëne. Het is ook belangrijk voor de staat van de vloer om hem niet te smerig te laten worden. Een goede schoonmaakbeurt is van groot belang om de vloer goed te beschermen. Graag bespreken we met je hoe je de leisteen vloer in een paar stappen kunt schoonmaken.

Vuil verwijderen

Het begin maak je door de vloer te stofzuigen. Al het losliggende vuil wordt zo verwijderd. 

Boen de vloer regelmatig

Maak een sopje van lauwwarm water en een (speciaal) schoonmaakmiddel. Wij raden je ten zeerste aan om geen zuurhoudende schoonmaakproducten te gebruiken, zoals afwasmiddel, antikalk, schoonmaakazijn, allesreiniger of chloor. Dit zou de leisteen kunnen beschadigen. Ga in plaats daarvan voor een zachte edelzeep of een speciale reiniger voor leisteen.

Overtollig water verwijderen

Gebruik een mop en haal het water met reinigingsmiddel dat is blijven liggen van de vloer. Neem nog een emmertje met schoon warm water in de hand, was de vloer nog eens en haal het extra water weer weg met een mop. Het kan flink wat tijd kosten om de hele vloer goed schoon te maken, maar het is wel heel belangrijk voor de kwaliteit van de vloer. Je moet de tijd ervoor over hebben.

Heb je geen zin om de leisteen vloer schoon te maken of te weinig tijd? Dan is het slim om onze experts in te schakelen. Ze weten door jarenlange ervaring precies hoe de vloer er weer optimaal uit komt te zien. Door speciale schoonmaakproducten te gebruiken, wordt er geen schade aangebracht aan je vloer. Neem contact met ons op voor meer informatie.