• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
Een schone vloer in huis

Leisteen schoonmaken

Bij het schoonmaken van natuursteen is het belangrijk dat je vuil goed weet te verwijderen. Vuil kan namelijk schade veroorzaken. Leisteen is een kwetsbare steensoort die daarom goed onderhouden dient te worden.

Neem contact op

Van een leistenen vloer in huis (of in de tuin) wil je zo lang mogelijk genieten. Om de vloer mooi te houden, is het belangrijk dat je goed onderhoud verricht. Als je de vloer wekelijks schoonmaakt, ben je al een heel eind op weg. Leisteen schoonmaken doe je zo.

Een vloer van dit materiaal vraagt om correct leisteen onderhoud wil je er jaren plezier van hebben. Zelf schoonmaken is daarom een must. Een wekelijkse must om precies te zijn en bij intensief gebruik mag dit zelfs dagelijks gebeuren.

 

Leisteen schoonmaken

In dit artikelen delen we twee onmisbare tips om een leistenen vloer zelf correct schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk om de leistenen vloer regelmatig door een professional te laten reinigen. Zij zorgen ervoor dat de vloer een extra beschermlaag krijgt en er weer als nieuw uitziet. Door dit te doen zal de vloer haar waarde blijven behouden.

Regelmatig poetsen van leisteen

Het is belangrijk om minimaal een keer per week de leisteen vloer schoon te maken. Leisteen schoonmaken zorgt voor de juiste hygiëne. Het is ook belangrijk voor de staat van de vloer om hem niet te smerig te laten worden. Een goede schoonmaakbeurt is van groot belang om de vloer goed te beschermen. Graag bespreken we met je hoe je de leisteen vloer in een paar stappen kunt schoonmaken.

Losliggend vuil verwijderen

Verwijder allereerst het losliggende vuil van de vloer zoals zand en stof.

Dweil de vloer regelmatig

Maak een sopje van lauwwarm water en schoonmaakmiddel wat speciaal ontwikkeld is voor leistenen oppervlakken. Zuurhoudende producten zoals afwasmiddel, azijn en chloor zijn uit den boze. Zowel producten met een te lage zuurgraad als met een te hoge pH-waarde dienen te worden vermeden. Dit kan namelijk zeer grote schade aanrichten aan het natuurstenen oppervlak.

Overtollig water verwijderen

Het is belangrijk dat je er tijdens het dweilen voor zorgt dat er niet te veel water op het oppervlak blijft liggen en dat het reinigingsmiddel goed wordt gedoseerd. Zo voorkom je een vettig oppervlak waar vuil juist makkelijker aan hecht.

Om er zeker van te zijn dat het schoonmaakmiddel goed wordt verwijderd, zou je het dweilen nog een keer kunnen herhalen met enkel schoon water.

Heb je geen zin om de leisteen vloer schoon te maken of simpelweg te weinig tijd? Dan is het slim om onze experts in te schakelen. Ze weten door jarenlange ervaring precies hoe de vloer er weer optimaal uit komt te zien. Met het gebruik van speciale schoonmaakmiddelen wordt er geen schade aangebracht aan je vloer. Ook zijn diverse behandelingen mogelijk om uw oppervlak te ontdoen van hardnekkig vuil wat tijdens reguliere schoonmaakbeurten blijft liggen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Verschillende soorten natuursteen schoonmaken

Omdat alle soorten natuursteen unieke eigenschappen hebben, zowel op technisch vlak als fysiek, kan niet elke natuursteen soort met dezelfde producten behandeld worden. Elk soort gesteente behoeft een product wat is ontwikkeld voor de samenstelling van dat type gesteente. Lees meer over natuursteen schoonmaken in het algemeen, marmer schoonmaken, graniet schoonmaken, hardsteen schoonmaken, travertin schoonmaken, een granito vloer schoonmaken en een terrazzo vloer schoonmaken.