• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring
De pracht van natuursteen behouden

Natuursteen behandelen

Verschillende soorten behandelingen zorgen ervoor dat natuursteen haar pracht niet verliest. Naast de behandelingen van Floorcare kan ook jij ervoor zorgen dat jouw vloer er als nieuw uit blijft zien.

Neem contact op

Een natuurstenen vloer laten behandelen, ja of nee? Dat is om meerdere redenen juist wél een verstandig idee. Ten eerste omdat je vloer daardoor veel beter beschermd blijft tegen externe factoren. Daarnaast kun je met verschillende behandelingen grote en kleine schade weg laten werken. De behandelingen variëren van de vloer laten impregneren tot polijsten. 

Bij Floorcare bieden we diverse behandelingen aan en kijken we naar welke behandeling het beste past bij jouw vloer. Zo ziet de vloer – wat er ook voor schade is opgetreden – er altijd weer pico bello uit.  

Als je een nieuwe vloer in huis laat leggen, of een pand koopt met zo’n prachtvloer erin, wil je deze graag in haar oorspronkelijke staat behouden of krijgen. Logisch dat waar je dagelijks woont en/ of werkt, schade kan worden aangericht. Daarom zijn natuursteen behandelingen en natuursteen onderhoud zeker geen overbodige luxe.  

 

Verschillende natuursteen behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij Floorcare. Zo weet je zeker dat wat je doet ook bij jouw vloer past. Onze in-house experts weten door jarenlange ervaring wat er nodig is om jouw vloer weer haar originele uitstraling te geven. Daarnaast zijn er ook een aantal manieren waarop jij zelf je natuurstenen vloer kan behandelen. Hier komen ze: tips om jouw vloer te laten stralen.

1. Veeg regelmatig binnen in huis

We raden je aan om met regelmaat de binnen bezem erbij te pakken en zo je vloer goed te ontdoen van losliggend vuil. Met name zandkorrels kunnen op de lange termijn zorgen voor een doffe uitstraling van de vloer. En zand loop je sneller mee naar binnen dan je wellicht denkt. Als je er veel overheen loopt, geeft dat een schurend effect en je kan je wel voorstellen dat je vloer hierdoor haar glans kan verliezen. Koop daarom een bezem die geschikt is voor binnen en veeg regelmatig de boel schoon. Natuurlijk kun je ook aan de slag met een stofzuiger.

2. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

Let altijd goed op wat voor reinigingsmiddelen je gebruikt voor het schoonmaken van natuursteen. Waarom? Omdat sommige soorten natuursteen een hoge kalkwaarde bevatten. Als je dan middelen gebruikt met een hoge pH-waarde (wat zuur is) kan dat grote schade aanrichten. Met name vloeren die erg veel kalk bevatten zijn hier gevoelig voor. Dit kan zelfs butsen en scheuren veroorzaken in je vloer. Andersom kunnen ook producten met juist een te lage pH-waarde schade aanrichten aan natuurstenen oppervlakken. 

3. Gebruik producten die geschikt zijn voor jouw type vloer

Gebruik enkel producten die passen bij jouw vloer. Er liggen voor alle soorten natuursteen speciale producten in de winkel. Variërend van graniet tot kalksteen en basalt. Advies nodig? Onze experts staan altijd voor je klaar, dus neem gerust contact met ons op. 

4. Maak je vloer niet te nat (of maak hem weer goed droog)

Te veel water is niet goed voor een natuurstenen vloer. Zorg er daarom voor dat wanneer je gaat dweilen, je de dweil of mop niet te nat maakt. Is het oppervlak toch te nat geworden? Ga er dan nog met een droge doek of droge dweil overheen. Zo voorkom je meteen het welbekende strepenpatroon op de vloer. 

5. Blijf weg van te heet water

Naast dat je de vloer dus niet te nat moet maken, is het ook van belang dat je als je water gebruikt, geen heet water gebruikt. Kokend water is dus uit den boze, zorg ervoor dat water het lauwwarme temperatuur heeft als je zelf aan de slag gaat met natuursteen schoonmaken

Andere soorten natuursteen behandelen

Elk type natuursteen vraagt om een verschillende aanpak omdat ieder type gesteente zo anders is, zowel in samenstelling als in de fysieke kenmerken. Behandelingen zijn in de basis vaak hetzelfde maar zullen per steensoort enorm uiteen kunnen lopen. Dat zit hem met name in het gebruik van de juiste middelen. Benieuwd naar de behandelingen voor het type natuursteen in uw woning? Lees meer over marmer behandelen, graniet behandelen, hardsteen behandelen en leisteen behandelen.