Polijsten
Vloer polijsten
Door een natuurstenen oppervlak regelmatig te schuren, zoeten en polijsten wordt oppervlakkige schade weggepoetst en wordt de steen teruggebracht in optimale conditie.
Neem contact opIn de loop der jaren zal een natuurstenen vloer, zelfs bij correct onderhoud, beschadigd raken. Het gaat hierbij voornamelijk om oppervlakkige schade zoals afgesleten looppaden, krassen en kleine oneffenheden. Dit doet af aan de mooie uitstraling van het gesteente en kleine beschadigingen kunnen na verloop van tijd verder uitbreiden, met als gevolg veel grotere schade.
Het is belangrijk dat een beschadigd steenoppervlak regelmatig wordt behandeld. Door krassen en andere lichte beschadigingen te verwijderen, verkrijgt het oppervlak weer haar oorspronkelijke uitstraling en blijft de lange levensduur behouden.
Beschadigingen om te verwijderen
Het schuren, zoeten en polijsten van een stenen oppervlak biedt een uitkomst om oppervlakkige beschadigingen te verwijderen. Het gaat hierbij om schade als:
- hoogteverschillen
- krassen
- onregelmatigheden
- aantasting
- sporen van de fabriekszaag
- oneffenheden
- onvlak gelegde tegels
- doffe look en afgesleten looppaden
Floorcare heeft meer dan 30 jaar ervaring met het onderhouden en uitvoeren van diverse behandelingen aan natuursteen. Onze experts hebben de nodige kennis in huis van gesteenten, chemie, behandelingen, apparaten en onderhouds- en reinigingsmiddelen om ervoor te zorgen dat natuurstenen oppervlakken in jouw interieur en/of exterieur worden teruggebracht in top conditie.
De experts van Floorcare hebben veel ervaring met het uitvoeren van schuur-, zoet- en polijstbehandelingen. De behandeling wordt opgedeeld in drie fasen welke direct achter elkaar worden uitgevoerd.
Fase 1. De vloer schuren
In de eerste fase, het schuren, wordt er gebruik gemaakt van industriële diamantschijven in verschillende grofheid gradaties. In de eerste schuurronde wordt het steenoppervlak met de meest grofkorrelige schuurschijf behandeld. Beschadigingen en andere onregelmatigheden worden hiermee verwijderd. In elke schuurronde wordt gebruik gemaakt van een fijnere schuurschijf. Dit zorgt er tevens voor dat krassen uit de voorgaande schuurronde verdwijnen. Na deze fase is het steenoppervlak open en poreus. Dit dient verder behandeld te worden.
Fase 2. De vloer zoeten
Het zoeten volgt na het schuren. Dit is de laatste fase van het schuurproces. Echter wordt in deze schuurrondes gebruik gemaakt van zeer fijne diamantschijven. Dit zorgt ervoor dat ook kleine beschadigingen en fijne krassen worden verwijderd. De vloer verkrijgt in deze fase tevens weer zijdeglans. De vloer wordt met een geringe glans (licht gezoet) of met een glans die tegen het polijsten aanzit (donker gezoet) opgeleverd. Dit hangt af van de steensoort die wordt gezoet. Het zoeten zorgt er tevens voor dat het oppervlak wordt verdicht en minder poreus is.
Fase 3. De vloer polijsten
In de laatste fase wordt hoogglans aangebracht. Dat gebeurt met een polijstschijf of met een polijstvilt met polijstpoeder of polijstpasta. Bedenk je wel dat beschadigingen en krassen op een gepolijst oppervlak beter zichtbaar zijn. Toch is het essentieel een vloer te laten polijsten omdat het oppervlak hierna veel slijtvaster is.
Benieuwd naar al onze diensten?
Naast het polijsten van natuursteen oppervlakken bieden wij nog veel meer diensten aan om natuurstenen oppervlakken in je interieur en exterieur te verbeteren en onderhouden. Lees meer over een natuurstenen vloer reinigen, natuursteen kristalliseren, cementsluier verwijderen of voegen kleuren.