Natuursteen kristalliseren

Hoewel natuursteen van nature hard en ontastbaar lijkt, zijn veel oppervlakken erg poreus. Dit betekend in de praktijk dat het steen vloeistoffen opneemt dat vervolgens in vlekvorming kan resulteren.

Middels kristalliseren zorgt u voor een glanzende en harde vloer! Deze methode is alleen geschikt voor stenen die opgebouwd zijn uit kalk zoals marmer of graniet. Natuursteen kristalliseren is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw stenen vloer. Hoewel we steen meestal als “hard” beschouwen, is het een poreus materiaal dat vloeistoffen en vlekken op kan nemen als het niet wordt behandeld. Zand, gruis en vuil kunnen natuursteenoppervlakken beschadigen. Middels kristalliseren kan je het oppervlak herstellen.

 

Ons unieke kristallisatieproces (verglazen)

Bij Floor Care kiezen we vaak voor verglazen in plaats van kristalliseren. Verglazen is een intensievere behandeling en zorg daarmee ook voor een duurzamer effect. Bij Floor Care hebben we ons eigen unieke proces. De wijze waarop wij verglazing toepassen, verschilt nogal van de normale kristallisatie methode. Bij deze methodes wordt namelijk gebruik gemaakt van andere producten en behandelingen.

Door te verglazen wordt het schoonmaakonderhoud van de vloer efficiënter en effectiever. Dit geldt zowel voor het dagelijks, als voor het periodiek onderhoud. Strippen is niet meer nodig, plaatselijk bijwerken is zeer eenvoudig. Onze producten drogen vrijwel onmiddellijk, zodat de vloer direct weer betreden kan worden.

De voordelen van verglazen zijn

  • Verhoging van de glans
  • Verbeteren van de weerstand en de slijtvastheid
  • Minder gevoelig voor vlekken
  • Door de kristallisatie/ verglazen is de vloer harder geworden en gaat hij langer mee.

 

Welke apparatuur gebruiken wij voor kristallisatie?

Wij hebben gespecialiseerde apparatuur voor dit proces.

  • Eenschijfsmachine (weegt minimaal 50 kg met een rotatiesnelheid van 165 tpm)
  • Kristalliserende chemische stof
  • Slijpschijven
  • Vloerpads

Verder heb je een nat & droog stofzuiger, microvezel vlakmop, een natte vloer bord en andere accessoires nodig voor dit proces.

Dagelijks onderhoud van kristallisatie

Omdat kristallisatie van marmeren vloeren een dure aangelegenheid is, is onderhoud na de kristallisatie van groot belang. Het verwaarlozen van de vloer na kristallisatie zal wederom een doffe beschadigde vloer opleveren.  Vochtig dweilen van de vloer met een neutrale reiniger en microvezel mop is een goede manier om de vloer te onderhouden.Bij intensief gebruik, adviseren wij om dit dagelijks te doen.

Neem gerust contact met ons op voor het verglazen of kristalliseren van uw stenen oppervlakken, zoals marmer, kalksteen, hardsteen, travertin en terrazzo. Wij maken een vrijblijvende offerte en geven daarmee altijd een advies op maat.