• Klanten geven ons een 9/10
  • 10.000+ tevreden klanten
  • 30+ jaar ervaring

Experts in spot repair

Wij geloven dat natuursteen waar mogelijk altijd zo veel mogelijk zijn originele staat moet behouden. Om deze reden specialiseren wij ons in de reparatie van specifieke en gerichte delen in het oppervlakte.

Waarom spot-repair van natuursteen?

Helaas kan het altijd voorkomen dat er schade aan natuursteen ontstaat. Inplaats van het vervangen van het geheel of een deel van het natuursteen, zijn wij bij Floorcare gespecialiseerd in het herstellen van lokale schade.

Middels spot-repair richten wij ons op het herstel van de plek waar de schade is opgetreden. Op deze manier zorgen we er niet alleen voor dat kostbare vervanging niet nodig is, maar is de reparatie vaak ook snel en kostenefficiënt te realiseren. Zo zorgen we ervoor dat we de schade in het natuursteen even snel herstellen als deze is ontstaan.

Wanneer gebruiken wij spot-repair?

Spot-repair is eigenlijk toepasbaar op alle type schade die lokaal is opgetreden. Of dit nu gaat om scheuren, gaten of krassen, we herstellen de schade precies waar deze is ontstaan. In de meeste gevallen hebben we namelijk de middelen en kennis in huis om deze specifieke lokale beschadiging ongedaan te maken en het oppervlakte weer terug te brengen in de staat waarin deze verkeerde voordat de schade ontstond.

Hoe werkt spot-repair?

Hoewel elke beschadiging en oppervlakte uniek zijn en hiermee ook een specifieke benaderen behoeven, is spot-repair bijna altijd toe te passen. Middels het creëren van een uitgebreid en complex kleurenpallet vullen we de scheur of het gat met materialen die dezelfde eigenschappen als het natuursteen hebben.

Tijdens het vullen van de scheur of het gat worden alle onderdelen, lijnen en vormen in het steen zo natuurlijk mogelijk nagebootst om een eindresultaat te creëren waarin de gevulde plek niet meer te onderscheiden is. De gevulde plek wordt vervolgens uitgehard met UV licht en gepolijst om volledig binnen het uiterlijk van het overige natuursteen te passen.

Vragen over spot-repair?

Benieuwd of spot-repair iets is wat voor jouw beschadiging toepasbaar is? Of wil je gewoon wat meer te weten komen over de manier waarop we spot-repair toepassen? Neem gerust contact op met een van onze natuursteen experts. Ze vertellen je graag hoe deze manier van repareren is zijn werk gaat en of de methode bij jou toepasbaar is.