Terrazzo schade herstellen

Helaas kan het voorkomen dat er schade aan het terrazzo ontstaat. Dit gebeurt vaak zonder dat je daar erg in hebt, door bijvoorbeeld zand en vuil op de vloer. Bij Floor Care is het herstellen van natuursteen en dan ook Terrazzo één van onze specialiteiten.

Ook bij het schadeherstel van terrazzo onderscheiden wij ons van onze concurrenten door middel van onze kwaliteit. Tijdens het herstellen van de schade letten wij nauwlettend op de wensen van onze klanten. Wij proberen zoveel mogelijk de schade ter plekke te herstellen, zodat een kostbare vervanging van de gehele tegel zo min mogelijk nodig is. Hierdoor houden we de kosten laag en het resultaat optimaal. Wij hebben veel ervaring met reparaties van verschillende terrazzo oppervlaktes, enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Vloeren en dorpels
  • Aanrechtbladen
  • Trappen
  • Tegels
  • Vensterbanken

Terrazzo spot repair

Spot repair is in principe toepasbaar op alle schade die aan Natuursteen is ontstaan, dus ook op die van terrazzo. Of het nou gaat om gaten in de vloer of krassen aan het oppervlak, we herstellen de schade waar deze is ontstaan. Wij hebben de kennis en de techniek in huis om elke schade netjes te repareren. 

Hoe werkt spot repair op terrazzo? Spot repair passen wij toe door middel van een kleurenpallet, door middel van dit kleurenpallet vullen we de scheur of het gat met materialen die dezelfde eigenschappen en kleuren als het terrazzo hebben.  Tijdens dit proces houden wij rekening met alle onderdelen zoals bijvoorbeeld de lijnen en vormen in het terrazzo. Vervolgens wordt de gevulde plek uitgehard door middel van UV licht en ten slotte wordt het gehele oppervlakte gepolijst zodat het volledig binnen het uiterlijk van het overige terrazzo past. Met deze methode ontstaan er dus geen onnodige verschillen in het terrazzo oppervlak.

Krassen verwijderen uit terrazzo

Wanneer je krassen in je terrazzo vloer hebt adviseren wij om de vloer vlak te schuren, zoeten en polijsten. Met deze behandeling corrigeer je hoogteverschillen/ oneffenheden tussen ongelijke natuursteentegels, beschadigingen en verwijder je (diepe) krassen met gebruik van industriële planetair aangedreven schuurmachines. Deze zijn voorzien van roterende diamantschijven. Het vlakschuren van uw terrazzo vloer dient altijd als een voorbehandeling ofwel als eerste stap in een zoet- of polijstproces, waarbij het oppervlak vlak, glad, en schoon wordt gemaakt. Zoeten is de laatste fase van het schuurproces waarbij met zeer fijne diamantschijven wordt gewerkt. Kleine onregelmatigheden en fijne krassen worden hierbij verwijderd en de steen krijgt een zijdeglans. Het polijsten volgt op het zoeten en is de laatste stap in deze behandeling wanneer hoogglans gewenst is. 

Tips om reparatie in terrazzo te voorkomen.

  • Maak je per ongeluk een vlek, haal deze gelijk weg en leg er een natte theedoek overheen.
  • Terrazzo vraagt om specialistische schoonmaakmiddelen, let erop dat deze ook echt gebruikt worden. Dosering van deze middelen is van groot belang.  
  • Verwijder vuil en zand dagelijks dit kan zorgen voor blijvende schade.

Onze natuursteen specialisten en reparateurs staan voor u klaar en helpen graag bij het oplossen van een natuursteen probleem. Heeft u vragen of wilt u weten wat Floor Care voor uw steen kan betekenen? Neem dan contact met ons op!