Onderhoud

Wij behouden de pracht van natuursteen

Waar geleefd wordt ontstaat slijtage. Ook wanneer het om natuursteen gaat, is voorkomen beter dan genezen.

Neem contact op

Waar geleefd wordt ontstaat slijtage. Ook wanneer het om natuursteen gaat, is voorkomen beter dan genezen. Bij het uitstellen van onderhoud zullen de kosten op lange termijn hoger zijn. Het is daarom verstandig om natuursteen consequent te laten onderhouden om onverwacht hoge kosten na verloop van tijd te voorkomen.

Naast een esthetische functie heeft professioneel onderhoud ook een preventieve werking op gebruiksschade en degradatie van natuursteen. Een poreus en broos oppervlak slijt, vlek en breekt dan ook veel sneller dan een dicht en gaaf onderhouden materiaal. Ook daarom is het aan te raden natuursteen professioneel te laten onderhouden.

 

 

Bij Floor Care beheersen we alle ambachtelijke onderhoudstechnieken tot in de puntjes en realiseren we zowel kleinen als grote projecten met een maximum aan klanttevredenheid en een minimum aan overlast. Bij Floor Care kunt u uw natuursteen periodiek onderhouden op abonnements- of afroepbasis. Hierdoor geniet u van zowel voorziene en beheerste kosten als wel van consistent optimale uitstraling en onderhoudsstaat.

Welke natuursteen behandelingen zijn er?

Met alle verschillende soorten natuursteen, zijn er meerdere behandelingen beschikbaar om elk van deze type stenen in zo goed mogelijke conditie te houden. We lichten de belangrijkste voor je toe.

1. Natuursteen impregneren

Om natuursteen te beschermen tegen vloeistoffen en vuil kan de steen worden bewerkt met een impregneermiddel. Het impregneermiddel dringt door het steenoppervlak en verankert zich in de poriën van de steen. Hierdoor kan water, vet en olie worden afgestoten. Impregneren is een belangrijk onderdeel van het onderhoud.

2. Natuursteen diepreiniging

Diepreiniging wilt zeggen reinigen tot op het reinigingsniveau van de opleveringsreiniging. Hierbij wordt vuil verwijdert die door de onderhoudsreiniging niet verwijderd zijn.

3. Natuursteen kristalliseren en mineraliseren

Kristalliseren en mineraliseren is het dichter maken van het oppervlak door chemische omzetting. Het oppervlak gaat meer glanzen en is beter bestendig tegen krassen en vlekken als gevolg hiervan. Bij Floor Care hebben we een hele specifieke methode, lees hier meer over deze methode.

Waar moet ik rekening mee houden bij natuursteen onderhoud?

1. Kies het juiste natuursteen voor het oppervlakte

Voor iedere ruimte of toepassingen zijn andere natuursteen soorten geschikt. Het is goed om rekening te houden met het feit dat natuursteen door een geologisch proces is veroorzaakt door druk, hitte en chemische reacties. Elke steen heeft daardoor ook een andere samenstelling. Het is daarom belangrijk uzelf vooraf goed te informeren welke steen geschikt is voor welk oppervlak. Op deze manier voorkomt u snelle slijtage, aanslag of vlekken.

2. Voorkom slijtage en laat natuursteen preventief onderhouden

Preventief onderhoud wordt aangeboden om defecten aan natuursteen te voorkomen. Deze manier van onderhoud is dus ook proactief. Door kennis van natuursteen als wel kennis van de invloeden van buitenaf, kunnen de vakmensen van Floor Care maatregelen treffen nog voordat een gebrek zich voordoet. Een goed voorbeeld hiervan is impregneren.

3. Gebruik speciale producten bij het schoonmaken van natuursteen

Schoonmaken of reinigen van natuursteen is het verwijderen van ongewenst materiaal op een verkeerde plek. Dit materiaal (vuil) moet worden verwijderd omdat het een schadelijke invloed kan hebben op natuursteen. Losse zandkorrels onder schoenzolen zorgen bijvoorbeeld voor slijtage aan een vloer of trap. Vuil kan worden afgenomen met een vochtige doek. Gebruik alleen reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor natuursteen. Voorkom ten alle tijden een hoge druk spuit. Kies voor een bezem of borstel, of spons bij gladde oppervlakken. Mocht u vragen hebben over het schoonmaken van natuursteen, neem dan contact met ons op.